Началото на Първа Лига – Левски срещу ЦСКА 1948

07 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Началото на Първа Лига – Левски срещу ЦСКА 1948

Дербито от първия кръг на българското първенство

 

Българската Първа Лига е все по-близо до това отново да ни зарежда ежеседмично с първокласен български футбол и незабравими моменти. Първият кръг наближава, а вече знаем кое ще е голямото дерби от първата порция мачове за новия сезон. Това е двубоят между Левски и ЦСКА 1948. “Сините” поемат по нов път с нов треньор и ще се надяват да надградят спрямо представянето през изминалата кампания. 

Срещу Левски излиза амбициозният отбор на ЦСКА 1948. Мислите на опонента на Левски са насочени към новия сезон и Европа. Футболистите на ЦСКА 1948 са уверени в своите възможности и ще преследват максимален брой успехи. Какъв по-вълнуващ старт за сезона от дерби срещу Левски? 

Мачът между Левски и ЦСКА 1948 ще се изиграе на 15 юли от 18:45 българско време.

 

Какво ще постигне Левски през този сезон

 

Миналият сезон беше изпълнен с възходи и падения за Левски. След спечелването на Купата на България през сезон 2021/22 “сините” се класираха за квалификациите за турнира Лигата на конференциите. Впоследствие Левски отстрани ПАОК във втория квалификационен кръг с общ резултат 3-1. Това беше голямо постижение, като се има предвид, че гръцкият отбор достигна четвъртфиналите на същия този турнир през изминалата кампания. Европейската приказка за “сините” обаче приключи с разочароващата загуба от Хамрун Спартанс след изпълнение на дузпи. 

Трусовете в клуба предизвикаха напускането на обичания и най-успешен треньор за 21 век в историята на клуба Станимир Стоилов. В ролята на временен треньор застана Елин Топузаков. Той изпълни голямата цел за изминалия сезон, а именно – участие в евротурнирите. 

Сега голямата задача стои пред Николай Костов да стабилизира още повече представянето на “сините” в първенството и отборът да достигне максимално далеч в Европа. Това ще са основните цели на Левски за сезона. Предстои да разберем дали новият треньор ще получи нужната подкрепа и време от страна на ръководството.

Развитието на ЦСКА 1948

 

По подобие на Левски, ЦСКА 1948 също ще посрещне новия сезон в различен треньор. Атанас Рибарски замени Тодор Янчев на горещия стол. Бившият футболист вече проведе един ползотворен лагер с отбора. След като основната част от лагера протече в Словения, Рибарски и компания вече са на българска територия и ще очакват старта на новия сезон. Лятната подготовка може да се окаже от изключително значение за представянето на отбора през сезона.

ЦСКА 1948 премери сили с Панатинайкос и Динамо (Загреб. След тези мачове наставникът на ЦСКА 1948 коментира нещата, върху които трябва да работи отбора. Той визира липса на добра организация в защита и допускане на прекалено много голови ситуации пред вратата. Въпреки критиката към начина на игра на своя отбор, Рибарски извлече и позитиви. Той заяви, че ЦСКА 1948 по никакъв начин не отстъпва на тези отбори и ще надгради още повече до началото на сезона. 

Очакванията са в лагера на ЦСКА 1948 да пристигне още един офанзивен футболист. Има и спекулации за още продажби преди началото на сезона. Едно е сигурно – ЦСКА 1948 ще затрудни максимално Левски и ще се получи един страхотен двубой.

 

На какво да залагаме, горещи коефициенти в Betano

 

Левски е в ролята на фаворит с 2.32 коефициент да спечели мача срещу ЦСКА 1948. Гостите са с 3.25 коефициент да започнат сезона с важна победа. Шансът за равенство е оценен на 3.05. Балансът на силите е до голяма степен изравнен в дългосрочен план по отношение на резултатите между тези два отбора. Последните 7 мача във всички турнири между тези два отбора са завършили с 2 победи за Левски, 1 за ЦСКА 1948 и 4 равенства. Имаме съвсем леко предимство за “сините”. Този двубой винаги ни предоставя здрава игра по целия терен. 

Най-често срещаният резултат до момента между тези два отбора е 0-0. Три двубоя са завършили по този начин. Макар и феновете да останат разочаровани от подобен развой за откриващото дерби на Българската Първа Лига, коефициентите за точен резултат в Betano.bg са винаги на ниво. Да завърши този двубой с резултат 0-0 е с 5.90 коефициент към момента. 

Като изключим нулевите равенства, останалите срещи между Левски и ЦСКА 1948 са ни подарявали някои страхотни резултати като 3-0 и 2-2. Винаги съществува вероятността някой от двата отбора да има ден и да запише категорична победа. Пазарите за хендикап са чудесен начин да се акумулират печалби. Пазарът Левски -2 е с коефициент 13.00 към този момент в Betano.bg. Това ще означава, че печелите вашия залог, ако “сините” спечелят двубоя с разлика от три гола или повече. ЦСКА 1948 да победи с минимум 2 гола разлика пък е с 8.25 коефициент до момента.

Кой измежду новите лица в Българската Първа Лига – Атанас Рибарски или Николай Костов, ще дебютира с победа в първенството. Не пропускайте да направите залог още сега. Желаем ви успешна седмица и позитивни емоции в нашата платформа.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ