Вечното дерби на българския футбол – ЦСКА-София срещу Левски(София)

06 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Вечното дерби на българския футбол – ЦСКА-София срещу Левски(София)

Най-популярният сблъсък в българския футбол

Когато говорим за български дербита, ЦСКА-София срещу Левски (София) е възможно най-високата летва. Няма друг такъв двубой в българския футбол, който по такъв начин да разделя българските привърженици. Червената и синята армия отново ще препълнят софийските улици. Двата най-популярни и най-успешни клубове в българската история отново ще се изправят един срещу друг в ожесточена битка за много повече от три точки.

ЦСКА-София навлезе в добра серия в първенството под ръководството на Нестор Ел Маестро. “Армейците” започнаха да напипват ритъма и да трупат точки в опит да настигнат лидера в подреждането – Локомотив (Пловдив). Левски (София) също е на прав път. Въпреки изключително дискутираната и болезнена загуба от Лудогорец, хората на Николай Костов са реални претенденти за титлата. Двата отбора ще премерят сили в позитивен за тях момент в първенството и шоуто е гарантирано.

Мачът ще се състои на 7 октомври от 14:45 българско време.

Ще се изправи ли Левски

Отборът на Левски (София) върви в правилната посока под ръководството на Николай Костов. “Сините” се представиха на ниво в Европа и направиха своите фенове горди с изявите си. Синята армия все още говори за ракетата на Фадига във вратата на Кевин Трап, който хвърли в екстаз трибуните на стадион “Георги Аспарухов”.

В първенството Левски (София) не допусна нито една загуба след визитата на Франкфурт. Беше преодолян дори и отборът-черна котка за Левски – Славия, с 2:0.
Така настъпи и моментът, в който “сините” трябваше да премерят сили с шампиона Лудогорец. Въпреки сърцатата игра на Левски, хората на Ивайло Петев спечелиха като гости с минималното 1-0. Цяла синя България бе бясна на рефера Георги Гинчев след последния съдийски сигнал. Множество спорни ситуации изглеждаха в ущърб на “сините” и повлияха за крайния резултат на двубоя.

Сега от Левски (София) зависи да покаже отново най-доброто си лице и да зарадва феновете с паметна победа срещу вечния съперник. Триумф срещу ЦСКА-София би повдигнала значително настроението в синия лагер. Имат ли сили възпитаниците на Николай Костов да постигнат така жадуваната победа?

Как може Ел Маестро да вдъхнови ЦСКА-София

ЦСКА-София започна поредния си поход към титлата. Като че ли този сезон се очаква да бъде много по-непредвидим, когато говорим за лидерските позиции в Българската Първа Лига. Шампионът Лудогорец се намира на шестата позиция, но и с два мача по-малко. Локомотив (Пловдив) е водачът в таблицата към момента. Според редица анализатори сега е времето трофеят от българското първенство най-накрая да си намери нов притежател.

Локомотив (Пловдив) нямаше загуба през този сезон и заслужено бе на първото място. Серията без загуба в първенството обаче приключи именно срещу ЦСКА-София. Хората на Настор Ел Маестро спечелиха с 2:0 гостуването си на “Лаута”. Макар и основният фокус да бе върху така значимата победа, от клуба пуснаха видеоклип от съблекалнята на “армейците” на полувремето. ЦСКА-София имаше комфортна преднина от два гола още тогава, но за Ел Маестро това не беше достатъчно. Мениджърът на “червените” бе видимо ядосан от това, че неговите възпитаници не водеха в резултата с по-голяма разлика. Напрежението върху сръбския футболен мениджър с британско гражданство винаги е налице и дори най-лекия спад в представянето на ЦСКА-София може да разклати стола му.

Ако Ел Маестро показва редовно същата страст за играта, тогава играчите нямат право на грешки. Можем само да спекулираме каква ще е реакцията му на полувремето срещу Левски, ако отборът му е играл по подобен начин. Вечното дерби срещу вечния съперник сам по себе си е достатъчен повод за перфектна игра от страна на ЦСКА-София.

На какво да залагаме – прогнози и атрактивни пазари на Betano

ЦСКА-София е фаворит за спечелването на трите точки във вечното дерби. “Армейците” са с коефициент 2.12* да спечелят трите точки и да постигнат изключително сладка победа пред своите привърженици. Отборът на Левски е с 3.70* коефициент да триумфира и да продължи да върви нагоре под ръководството на Николай Костов. След 90 минути да няма победител и двата отбора да си разделят по една точка е с коефициент 3.05*.

В последните 42 мача във всички турнири между тези два отбора ЦСКА-София има съвсем леко предимство. Сблъсъците между вечните съперници по традиция са особено ожесточени. “Армейците” имат 15 победи срещу 13 за “сините” и 14 равенства.
Най-често срещаният резултат между ЦСКА-София и Левски(София), когато “армейците” са домакини, е 0-1. Цели 5 двубоя са завършили с този резултат. Сега е моментът да заложите на пазара “Точен резултат”, където коефициентите са винаги на ниво. “Сините” да спечелят с резултат 1-0 е с коефициент 8.25* в Betano.bg.

ЦСКА-София по традиция започва силно своите мачове. “Червените” бележат 29% от головете си между 16 и 30 минута. Левски(София) ще трябва да удържи очаквания ранен натиск на “армейците” и да се надяват да останат в мача. “Сините” пък са далеч по-продуктивни през второто полувреме. Тогава те бележат 35% от головете си между 76 и 90 минута. Дали двата отбора ще си разделят по едно полувреме? Пазарът Първо полувреме/Краен резултат е на ваше разположение, ако смятате, че можете да познаете изхода от първото полувреме и крайния изход на двубоя. ЦСКА-София да отбележи повече голове през първото полувреме, но Левски(София) да спечели мача, е с коефициент 55.00*.

Кой ще спечели вечното дерби този път? Левски (София) и ЦСКА-София са претенденти за титлата, но дали някой от тях ще направи важна стъпка към върха? Не пропускайте дербито на дербитата в българския футбол. Ние от Betano ще стискаме палци за невероятен и спиращ дъха двубой. На вас желаем позитивни емоции от играта.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е написана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova