Локомотив (София) посреща шампионите от Разград в Първа Българска лига

14 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Локомотив (София) посреща шампионите от Разград в Първа Българска лига

“Надежда” приема шампиона на България

Българският шампион по футбол отново ще пътува до столичния квартал “Надежда”, за да се изправи срещу “Локомотив”. Двубоят ще сложи край на програмата от 10-ия кръг на Първа Българска лига. Мачът е планиран за 24-и септември, от 20:30 часа.
Срещата между двата клуба ще бъде под номер 15.

Лудогорец има сериозно предимство в това съревнование. Разградчани са записали 11 победи в сблъсъците до тук. “Железничарите” имат един единствен успех, а две от срещите са завършвали на равно. Триумфът за столичния тим бе постигнат миналата кампания, отново на стадион “Локомотив”, с минималното 1:0.

Способен ли е “Локомотив” да поднесе нова изненада на 12-кратния шампион на България?

Ще успее ли Данило Дончич да вдигне столичния тим

Лошите резултати от началото на сезона за Локомотив София доведоха до рокада в треньорския пост. Начело на тима застана Данило Дончич. Сръбският специалист за последно водеше малтийския Валета. Данило Дончич дебютира неофициално за новия си клуб в контрола срещу дублиращия отбор на ЦСКА 1948. “Железничарите” триумфираха с 3:1 на “Арена Царско село” въпреки, че изоставаха в резултата. “Червените” откриха резултата малко след половин час игра след точно изпълнена дузпа. Точен от бялата точка бе Мариян Тонев. Минути по-късно равенството отново бе възстановено, благодарение на Карлос Франса. В крайна сметка, Локо (София) отбеляза две нови попълнения през втората част и спечели с 3:1.

От друга страна, ситуацията във вътрешното първенство е по-различна. Едва осем кръга бяха достатъчни на ръководството на “Локомотив” да вземе решение за смяна на треньора. След осем кръг в Първа Българска лига, тимът от “Надежда” се намира в опасната зона. “Железничарите” заемат 12-о място с актив от шест точки. Столичани успяха да запишат едва два успеха. Минимален успех срещу Ботев (Враца) в първия кръг и победа с 2:0 над Пирин (Благоевград) в четвъртия носят единствените точки за “черно-червените”. Четири поредни загуби, включително от новобранците Крумовград и Етър в последните два кръга, окончателно решиха съдбата на Стойчо Стоев като треньор на софийския клуб.

Как ще се справи Данило Дончич начело на “Локомотив”? Ще успее ли да ги изкара от моментната криза? Двубоят с шампиона на страната няма да бъде лесен, но всяка извоювана точка би се счела за успех.

Лудогорец преследва тринадесета последователна титла

Разградчани пишат история откакто дебютираха в първото ниво на българския футбол през сезон 2011/12. Всеки нов сезон обаче става все по-труден и по-труден за “зелените”. Настоящата кампания започна по интересен начин за шампионите. “Орлите” бяха съкрушени на старта на първенството от абсолютния дебютант Крумовград (1:3). Това само показва, че Лудогорец ги очаква труден сезон. Въпреки несполучливото начало за разградчани, те записаха четири успеха. Три от победите бяха с резултат от по 5:0 и една с 3:0 над вицешампиона ЦСКА-София.

Освен поражението от Крумовград, шампионите отстъпиха и във Варна, на Черно море (0:1). Лудогорец ще играе за осма поредна година в групова фаза на европейски клубен турнир. Тимът на Ивайло Петев ще участва в Лига на конференциите, където дели една група с отборите на Фенербахче, Спартак (Търнава) и Нордселанд. По традиция, “зелените” не се представят по възможно най-добрия начин във вътрешното първенството, когато играят европейски мачове.

Ще се представят ли по-добре в Първа лига този път, докато през същото това време играят и в Европа?

Прогноза и евентуални залози на срещата Локомотив (София) – Лудогорец

В самото начало на статията споменахме колко добре се представя Лудогорец срещу този съперник. Шансовите да видим нов “зелен” успех са големи.

Betano също застава зад една подобна прогноза. Коефициентът, който се предлага в сайта за нова победа на Лудогорец е 1.35*. Успехът на Локо (София) достига до множител от 8.25*.

Очакват се голове. Въпросът е дали ще видим попадения и от двата тима. Пазарът за Над 2.5 гола е оценен на 1.65* коефициент. Betano се е уверил да ви предостави и други линии. Интересна граница е Над 3.5, където множителят е 2.62*. “Двата отбора да отбележат – Да” се предлага с коефициент 2.00*.

Споменахме, че последната визита на Лудогорец на стадион “Локомотив” се оказа губеща. Залози на двоен шанс за домакините изглеждат напълно възможни. Коефициентът също е добър, достигайки 3.30*.

Разгледайте Betano за повече информация и възможности. Предлага се широк набор от пазари. Пожелаваме ви късмет и по-важното, не пропускайте да се забавлявате с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova