Драма в Разград и Бистрица определиха финалистите за Купата на България

Купа на България – станаха ясни тазгодишните финалисти

 

Два изключително драматични полуфинала решиха кои отбори ще вземат участие в големия финал в края на месеца. 

Гол в края на второто продължение изпрати тима на ЦСКА 1948 за първи път в история на клуба на финал за Купата на страната. От друга страна, Лудогорец трябваше да мине през рулетката на дузпите, за да се класира на първи финал от 2017 година насам. 

Сблъсъкът за трофея ще се играе на 24 май, в сряда, като по първоначални планове, националният стадион “Васил Левски” трябваше да бъде сцена на това събитие. Арената най-вероятно ще е друга, но качеството на двубоя остава същото. 

 

Блестящата форма на Чочев – отново герой за ЦСКА 1948

 

Блестящата форма на Ивайло Чочев от ЦСКА 1948 продължава в пълна сила. Българския национал отново изнесе отбора на гърба си и класира “червените” на финал за Купата.  ЦСКА 1948 се вкара в неприятности в самото начало на реванша в Бистрица.

Преднината, която бе постигната от първия двубой в “Надежда” (3:2), бе профукана и момчетата на Тодор Янчев губеха с 0:2 до 18-ата минута. За пореден път от началото на сезона в светлината на прожекторите влезе Ивайло Чочев. 30-годишният халф вкара две попадения за своя отбор, второто от които в 117-ата минута. ЦСКА 1948 се превърна в първия финалист в тазгодишното издание на турнира и ще спори в последния сблъсък за трофея с победителя измежду Лудогорец и Черно море.  

 

Трилър в Разград определи Лудогорец като финалист за Купата на България

 

Отборът на Лудогорец е един от финалистите за Купата на България, а в същото време е и един от основните фаворити за спечелване на първенството.  Участието на “орлите” във финала беше под въпрос. Тимът на Ивайло Петев се класира на финал по възможно най-трудния начин, а именно след изпълнение на дузпи. Лудогорец бе взел преднина от първия мач срещу Черно море, във Варна, след победа с 2:1.

Гостуванията на стадион “Тича” са изключително трудни и след успеха на “зелените”, много специалисти ги определиха като сигурен финалист. Е, Лудогорец е на финал, но отборът трепери до последно.  “Моряците” излязоха на “Хювефарма Арена” с мисълта, че няма какво да губят. Тази нагласа им помогна да постигнат победа със същия резултат. Така, спорът влезе в продължения. Двата клуба вече мислеха за единадесет метровите удари и двете петнадесетини не доведоха до нищо.

В последният път, на който Лудогорец му се наложи да бие дузпи, разградчани останаха с наведени глави. Този път, късметът им се усмихна. Шампионите не оставиха шанс на Черно море, отбелязвайки четири последователни дузпи, докато футболистите на Илиан Илиев реализираха една. По този начин, Лудогорец се класира на финал за първи път от 2017 година насам, когато за последно отстъпи на Ботев (Пловдив) с 1:2, на националния стадион. Кирил Десподов и компания се надяват на дубъл през настоящата компания, но в същото време могат да останат и с празни ръце. Как ще се развие заключителната част на сезона за Лудогорец?

 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата ЦСКА 1948 – Лудогорец 

 

Не би било изненада за никого, ако кажем, че Лудогорец е сочен за основен фаворит в сблъсъка за отличието. Купата на България не е печелена от столичен тим в три поредни издания от близо 20 година насам. За последно това да се случи в периода 2005-2007, когато ЦСКА-София и Левски на два пъти се поздравиха със златните медали. Вечните съперници са и последните два носителя на Купата.  

Betano предлага коефициент от 1.78* за победа на Лудогорец в мача. ЦСКА 1948 има множител от 4.25* за триумф в срещата. Тук става въпрос за турнирен двубой и не можем да минем без пазара – Да спечели купата. “Зелените” отново са фаворити с коефициент 1.40*, докато този за “червените” е 2.80*. Сайтът ни се е уверил да ви предостави и всички налични методи за победа на двата тима – в редовното време, след продължения и с дузпи. Коефициентите са доста интересни и изкушаващи.  

Разбира се, това не е всичко. Betano предлага широк спектър от пазари, които могат да ви допаднат. С едно посещение на сайта може да се запознаете с всички тях. Ние ви пожелаваме късмет, успешна игра и не пропускайте големия финал за националната Купа. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: