Ще успее ли ЦСКА-София да сломи съпротивата и на ЦСКА 1948 по пътя си към титлата

27 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще успее ли ЦСКА-София да сломи съпротивата и на ЦСКА 1948 по пътя си към титлата

ЦСКА-София срещу ЦСКА 1948

 

Битката за титлата в Българската Първа Лига продължава с пълна сила. ЦСКА-София и Лудогорец скоро ще сложат точка на един от най-вълнуващите сезони в българското първенство. Следващото предизвикателство за “армейците” в опита им да се конкурират с “орлите” е домакинство на ЦСКА 1948. Символичните гости се разделиха с треньора си Тодор Янчев след финала на Купата на България. Сега отборът ще продължи борбата за участие в Лигата на конференциите с Атанас Рибарски. Бившият футболист има нелеката задача да стабилизира състава. Предстоят мачове с ЦСКА-София, Лудогорец и Локомотив (Пловдив). Рибарски ще има възможността да повлияе върху битката за титлата, ако успее да измъкне нещо от двубоя с ЦСКА-София. 

Двубоят ще се изиграе на 3 юли в 18:00 българско време на стадион “Българска армия”.

 

Ще стигнат ли силите на ЦСКА-София

 

Отборът на ЦСКА-София демонстрира завидно постоянство през целия сезон. “Армейците” имат само три загуби през сезона до този момент, като две от тях са срещу Лудогорец и една срещу Левски. Срещу останалите отбори ЦСКА-София се представи чудесно и неслучайно навлезе в последната фаза на сезона с почти равен брой точки с Лудогорец. 

Сега борбата навлиза в решителен етап и постоянството ще е ключово, ако ЦСКА-София иска да вземе титлата. Лудогорец може и да има психологическо предимство след победата и равенството срещу “армейците” в последните два мача. На страната на ЦСКА-София обаче са страстните фенове, които са в очакване на първа титла от 2008 година насам. 

Локомотив (Пловдив), ЦСКА 1948 и Левски – това са трите оставащи мача за “армейците”. Предстои да разберем дали ЦСКА-София ще може да финишира подобаващо сезона и да се надява на грешка от страна на Лудогорец?

“Червените” ще се надяват на голмайсторския нюх на Дюкенс Назон да ги води към голямата цел. Нападателят на ЦСКА-София има отбелязани 17 попадения в Първа Лига към този момент, като само Ивайло Чочев от ЦСКА 1948 е с повече попадения от него. Предстои ни да се насладим на двубой, който включва двамата топ голмайстори на първенството. Дали някой от тях ще изиграе важна роля за победата на своя отбор? 

 

На крачка от евротурнирите

 

ЦСКА 1948 надмина очакванията на феновете през този сезон. Отборът е на път да си осигури участие в Лигата на конференциите. ЦСКА 1948 притежава и втората най-добра защита в първенството с допуснати 17 гола. Само ЦСКА-София е с по-добър показател. ЦСКА 1948 стигна и до финал за Купата на България, където отпадна от Лудогорец. Противно на очакванията, бившият наставник на отбора – Тодор Янчев, напусна поста си след загубата за трофея. Сега начело на отбора е бившия футболист Атанас Рибарски, който ще носи отговорност да изведе ЦСКА 1048 до евротурнирите. За негово щастие, в отбора е голмайсторът на турнира Ивайло Чочев. Футболистът на ЦСКА 1948 изигра и продължава да играе основна роля в победоносния поход на своя отбор към Европа.

Рокадата в треньорския пост се очаква да бъде посрещната с върховна доза оптимизъм от някои позабравени футболисти на ЦСКА 1948. Бирсент Карагерен и Александър Александров се очаква да получат шанс да се изявят. Двамата бяха пренебрегнати от Тодор Янчев и назначението на Атанас Рибарски може да им даде тласъка, от който се нуждаят. Карагерен беше неизменен титуляр в Локомотив (Пловдив), така че ще е доста интересно да видим дали ще може да впечатли Рибарски. 

Сблъсъкът с ЦСКА-София ще бъде изпълнен с емоции, поради специфичното съперничество между двата отбора. Ще може ли ЦСКА 1948 да направи огромна услуга на Лудогорец по пътя към титлата?

 

Прогнози за двубоя 

 

ЦСКА-София безспорно ще бъде в ролята на големия фаворит в този мач. “Армейците” нямат загуба срещу ЦСКА 1948 от май месец 2021 година, когато отстъпиха с 0-1 като гости. Сега целите пред ЦСКА-София са много по-високи.

 От друга страна, дефанзивните показатели на ЦСКА 1948 са доста добри и няма да е никак лесно за хората на Саша Илич да пречупят коравата защита на съперника. Все пак, победа за ЦСКА-София е най-логичният вариант на база моментната форма на двата отбора.

Веднага след като пазарите за този двубой са налични, ще можете да се възползвате от топ предложенията на Betano.bg.  Пазарът “Под/Над и Краен резултат” се очаква да предложи страхотни коефициенти за домакините и за сравнително резултатна среща. Друго любопитно предложение би било ЦСКА – София да спечели второто полувреме. Последните три попадения на “армейците” срещу ЦСКА 1948 са дошли именно през второто полувреме. 

Безкрайно интригуващата битка между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 може да е решаваща за титлата. Дали домакините ще продължат яростно да преследват Лудогорец или ЦСКА 1948 ще попари мечтите на “армейците” за титла? Залогът е огромен, а победител може да бъде само един. Забавлявайте се в нашата платформа и не пропускайте да се насладите на голямото дерби през призмата на най-добрия букмейкър за спорт и залози. Желаем ви позитивна и успешна седмица.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Първа лига
Първа лига 28 апр. | news

Берое срещу изпадналия Етър

Първа лига 28 апр. | news

Лудогорец се готви за празненства

Първа лига 26 апр. | news

Време е за дерби!

Първа лига 26 апр. | news

Локо (София) влиза в битката за спасение

Betano Новини 07 ное.

Столичният “Локомотив” ще търси реванш във второто Железничарско дерби за сезона

Първа лига 06 окт.

Вечното дерби на българския футбол – ЦСКА-София срещу Левски(София)

Анализи и Прогнози 25 сеп.

Лудогорец приветства почти безгрешния Локомотив (Пловдив) в едно от най-големите дербита в Българската Първа Лига за сезона

Първа лига 14 сеп.

Локомотив (София) посреща шампионите от Разград в Първа Българска лига

Анализи и Прогнози 16 юли

Ботев Пловдив посреща Левски София в дербито на втория кръг от Първа лига

Анализи и Прогнози 07 юли

Началото на Първа Лига – Левски срещу ЦСКА 1948

ЗАРЕДИ ОЩЕ