Първа Лига отново е тук – Локомотив София ще търси формата си от есента срещу Ботев Пловдив

04 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Първа Лига отново е тук – Локомотив София ще търси формата си от есента срещу Ботев Пловдив

Ботев Пловдив посреща Локомотив София

 

Първа Лига се завръща след дългата зимна почивка, комбинирана с паузата за Световното първенство.

Първият кръг от втория полусезон, или 19-и кръг от началото на кампанията, ще ни предостави битка между два отбора, които се намират в средата на класирането с реални шансове за участие в европейските клубни турнири.

Ботев Пловдив посреща Локомотив София в “Коматево” в опит да се отдалечи от опасната зона и да затвърди позицията си в топ 10.

“Канарчетата” ще търсят реванш за допусната загуба в началото на сезона, когато Локо София ги победи с 2:0 на националния стадион. Димитър Митков и Илия Димитров бяха точни за “железничарите”, а Джеймс Ето’о си изкара червен картон за гостите в средата на първото полувреме. 

Кой ще надделее в първия мач за пролетния полусезон и кой ще набере инерция? Всичко това предстои да разберем в петък, на 10-и февруари, от 17:30 часа.

Повече информация за това събитие може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

 

Как се разви сезона на Ботев Пловдив в първия полусезон

 

Началото на сезона за Ботев Пловдив бе повече от разочароващо. Тимът започна с 5 загуби в първите 6 кръга и заемаше последното място с едва една единствена точка, извоюваната срещу непостоянен Берое.

След третата последователна загуба в самото начало на сезона се стигна и до раздяла със старши треньора Азрудин Валентич. На негово място бе назначен Желко Копич. Хърватинът също изпита затруднения в първите си два мача, в които спечели само една, вече спомената точка. 

Първият успех през настоящата кампания за “канарчетата” дойде в 8-ия кръг след домакински успех с 3:1 над Септември София. Нещата за “жълто-черните” се стабилизираха и отборът започна да редува победи и загуби до края на първия полусезон. Това се оказа напълно достатъчно, за да ги изкара от последната шестица. Особено по-стабилно стана представянето на пловдивчани у дома, където записаха 5 успеха и 1 загуба в последните си 6 двубоя. Поражението дойде в равностоен мач с първенеца в Първа лига – ЦСКА-София с 0:1. Това на пръв поглед не е толкова лош резултат.

Ще продължи ли добрата домакинска форма срещу Локомотив София, който се представя на ниво през настоящия сезон? 

 

Прогресът в състава на Локомотив София 

 

След заставането на Станислав Генчев на чело на тима, “железничари” бележат прогрес. За сравнение с миналата година, когато софиянци се бореха за оцеляване, “червено-черните” са спечелили с 9 точки на същия този етап. Тимът се намира на 4 точки от първа шестица, а до края на сезона не остават малко двубои. 

Ако Локо София иска да се класира сред топ 6, трябва да покаже по-качествен футбол в сравнение с този, който видяхме последните няколко седмици преди паузата. Столичният клуб не спечели нито един от последните си четири двубоя, завършвайки два пъти на равно и допускайки две загуби. 

Важното за тима е да стоят колкото се може по-далеч от опасната зона, което може би бе цел номер едно преди започване на сезон 2022/23. Сега, след като имат възможност да се класират в топ 6, защо да не го направят?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Ботев Пловдив – Локомотив София

 

Разбира се, с оглед на моментната форма на двата клуба, Betano посочва именно Ботев Пловдив като основен фаворит в двубоя. Коефициентът, който е предложен за техен успех, е 1.78*. Победата за гостите е оценена на 4.20*. 

От друга страна, “железничарите” се чувстват удобно срещу този съперник, записвайки 5 успеха в последните им 7 срещи. В тази връзка, пазарът Двоен шанс не изглежда никак лош. Х2 е предложен с коефициент 2.07, което означава, че селекцията би била печеливша, ако Локо София не загуби. Ще успее ли голмайсторът на столичани, Димитър Митков, да отбележи осмия си гол от старта на сезона? Антоан Бароан пък е топ реализатора за Ботев Пловдив с десет попадения. Двамата са основни заподозрени да се разпишат в предстоящия мач. 

Екипът на Betano ви пожелава много печалби и не забравяйте да се забавлявате с играта при нас!

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.  

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Първа лига
Първа лига 26 апр. | news

Време е за дерби!

Първа лига 26 апр. | news

Локо (София) влиза в битката за спасение

Betano Новини 07 ное.

Столичният “Локомотив” ще търси реванш във второто Железничарско дерби за сезона

Първа лига 06 окт.

Вечното дерби на българския футбол – ЦСКА-София срещу Левски(София)

Анализи и Прогнози 25 сеп.

Лудогорец приветства почти безгрешния Локомотив (Пловдив) в едно от най-големите дербита в Българската Първа Лига за сезона

Първа лига 14 сеп.

Локомотив (София) посреща шампионите от Разград в Първа Българска лига

Анализи и Прогнози 16 юли

Ботев Пловдив посреща Левски София в дербито на втория кръг от Първа лига

Анализи и Прогнози 07 юли

Началото на Първа Лига – Левски срещу ЦСКА 1948

Първа лига 27 май

Ще успее ли ЦСКА-София да сломи съпротивата и на ЦСКА 1948 по пътя си към титлата

Първа лига 14 май

Драма в Разград и Бистрица определиха финалистите за Купата на България

ЗАРЕДИ ОЩЕ