“Локомотив” София пътува до “Герена” в търсене на място в топ 6 в Първа лига

31 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
“Локомотив” София пътува до “Герена” в търсене на място в топ 6 в Първа лига

Столична битка за първата шестица в Първа лига

 

Редовният сезон в Първа българска лига е към своя край. Всеки мач от тук до края е изключително важен за крайното класиране и плейофите. 

25-ият кръг в най-силното българско първенство по футбол ще ни предостави здрава битка между два столични клуба. “Левски” посреща “Локомотив” на “Герена” в мач, който може да има важно значение за класирането в първата шестица. Както знаете, отборите от челната шестица в класирането играят един срещу друг след редовния сезон. Крайните места предопределят шампиона и участниците в европейските клубни турнири през следващия сезон. 

Първата среща между двата отбора, по-рано през сезона, ни предостави истинско голово шоу и много интригуващи моменти. “Железничарите” излязоха като краен победил с резултат 3:2. “Сините” на два пъти успяваха да изравнят резултата, но в крайна сметка, с попадение на бивш техен футболист – Илия Димитров, допуснаха поражение. 

Ще станем ли свидетели на нов вълнуващ двубой между двата тима? Всичко това предстои да разберем на 8 април, събота, от 20:00 часа. 

 

“Левски” успя да стъпи на краката си, но каква продукция ще изнесе срещу градския си съперник?

 

Станимир Стоилов и неговите момчета успяха да излязат от тежкото положение, в което се намираха. “Сините” записаха период от 11 последователни двубоя без победа, датиращ от 12 октомври до 5 март. 

“Левски” прекъсна тази негативна серия с победа в Пазарджик срещу изпадащия “Хебър”. След това дойдоха два нови успеха – срещу Ботев (Враца) и Арда (Кърджали). Да, това не са от най-впечатляващите тимове в България, но въпреки това, “Левски” напомни за себе си и дори не допусна гол в своята врата. Ако прибавим и нулевото равенство срещу Лудогорец преди това, “столичани” запазиха четири последователни сухи мрежи. 

Благодарение на тези резултати, “Левски” се изкачи до 4-о място в подреждането. Разликата между 4-ия и 9-ия обаче не е голяма. Тя е едва 7 точки, а до края остават шест кръга.

В най-лошият вариант, “сините” могат да паднат до 6-о място с еднакъв точков актив с 7-ия след този кръг. Ето колко гъсто е класирането в горната половина на таблицата. Ще удължи ли “Левски” победната си серия на четири поредни мача?

 

Непостоянството в редиците на “Локомотив” София

 

По подобие на предстоящия им съперник, “Локомотив” също записа няколко успеха в последните срещи, прекъсвайки неприятна серия. Тази серия датира от октомври и стигна до осем последователни кръга, в които “железничари” се затрудняваха с печеленето на мачове. 

“Локомотив” София постигна победа в последните два кръга. Лошата поредица бе прекъсната във Варна срещу “Спартак”, а след това “черно-червените” надиграха “Славия”, която също е в борбата за челната шестица.

Локо София заема 9-о място в класирането, но както споменахме, разликата с 4-о място е 7 точки. При оставащи шест кръга и директен сблъсък с “Левски”, “железничари” имат голям шанс да се изкачат до топ 6.

Прогноза и евентуални залози на срещата “Левски” и “Локомотив” София 

 

Не би било изненада за никого, ако кажем, че “Левски” е големия фаворит в двубоя. Въпреки, че подобен бе и случаят в първата среща между двата отбора, Локо успя да измъкне трите точки. Възможно ли е отново да го направи?

Betano предлага коефициент от 1.38* за победа на “Левски”, докато шансовете на гостите са изчислени с коефициент 9.25*. Като изключим последния кръг, в който “сините” спечелиха мача си с резултат 3:0, предходните пет срещи с тяхно участието не видяхме повече от два гола. Пазарът за “Под 2.5” е оценен на 1.75*. “Локомотив” също не е сред най-резултатните отбори в Първа българска лига, отбелязвайки 27 попадения в 24 двубоя. 

Друг интересен и доста възможен развой на срещата би бил победа за “Левски” с 1:0. Точен резултат (1:0) в полза на “сините” е предложен с коефициент 5.10*. Повече информация може да откриете на нашия сайт Betano.bg. Екипът ни ви пожелава късмет и не забравяйте да се забавлявате с играта при нас .

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.  

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Първа лига
Първа лига 26 апр. | news

Време е за дерби!

Първа лига 26 апр. | news

Локо (София) влиза в битката за спасение

Betano Новини 07 ное.

Столичният “Локомотив” ще търси реванш във второто Железничарско дерби за сезона

Първа лига 06 окт.

Вечното дерби на българския футбол – ЦСКА-София срещу Левски(София)

Анализи и Прогнози 25 сеп.

Лудогорец приветства почти безгрешния Локомотив (Пловдив) в едно от най-големите дербита в Българската Първа Лига за сезона

Първа лига 14 сеп.

Локомотив (София) посреща шампионите от Разград в Първа Българска лига

Анализи и Прогнози 16 юли

Ботев Пловдив посреща Левски София в дербито на втория кръг от Първа лига

Анализи и Прогнози 07 юли

Началото на Първа Лига – Левски срещу ЦСКА 1948

Първа лига 27 май

Ще успее ли ЦСКА-София да сломи съпротивата и на ЦСКА 1948 по пътя си към титлата

Първа лига 14 май

Драма в Разград и Бистрица определиха финалистите за Купата на България

ЗАРЕДИ ОЩЕ