Битка между гиганти на европейския футбол

30 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Битка между гиганти на европейския футбол
Реал Мадрид

Байерн (Мюнхен) се изправя срещу Реал Мадрид в битка на два от най-успешните отбори в историята на Шампионската лига. И двата тима бяха подценявани този сезон и са готови да отговорят на критиците. Двата отбора ще се изправят за осми път на полуфинал в най-силния европейски клубен турнир. Реал продължава напред при последните два случая (2014 г. и 2018 г.).

Баварците като цяло правят разочароващ сезон, което доведе до решението за напускането на Томас Тухел в края на сезона. Те няма да са шампиони на Германия за първи път от 2013 г. Шампионската лига обаче може да направи кампанията им да изглежда различно. Байерн няма домакинска загуба в турнира 16 поредни срещи.

Байерн отстрани Арсенал на четвъртфиналите и подобри формата си последните седмици. Сякаш в клуба напрежението леко спадна, след като битката за титлата в Байер (Леверкузен) приключи и тимът изцяло се концентрира върху мачовете си в Европа.

Реал Мадрид бе аутсайдер на четвъртфиналите срещу Манчестър Сити, но не допусна загуба и в двата мача, въпреки че бе надигран. Играчите на Карло Анчелоти отново показаха, че знаят как да се справят във всякакви ситуации. Тимът е устремен към титлата в Испания, а в последния мач от първенството наставникът даде почивка на повечето си основни играчи. „Белите“ имат само две загуби от началото на сезона, като и двете са от Атлетико Мадрид – една в Ла Лига и една в Купата на Испания.

Тухел най-вероятно няма да може да разчита на Матайс Де Лихт, който се контузи в мача с Айнтрахт, но Льорой Сане и Серж Гнабри се очаква да са на линия. Предполага се, че Йошуа Кимих ще действа отдясно на защитата и ще има за задача да ограничи действията на Винисиус. Испанският гранд ще бъде без контузените Тибо Куртоа и Дейвид Алаба, въпреки че двамата попаднаха в групата, а Дани Карвахал е наказан.

В центъра на събитията се очаква да бъдат двама английски национали – Хари Кейн и Джуд Белингам. Бившият нападател на Тотнъм прави най-резултатния сезон в кариерата си и вече има 42 гола във всички турнири. Белингам много бързо се превърна в новия лидер на Реал, дори надскочи големите очаквания към него, а освен това отбеляза поредица от решителни голове.

Коефициентите на BETANO дават леко предимство на Байерн за днешния мач, но Реал е големият фаворит за продължаване напред. Котировката за успех на баварците в първия двубой е 2.50, равенството е оценено на 3.75, а коефициентът за победа на гостите от Мадрид е 2.85. Котировката за над 2.5 гола в мача е 1.70.

ТАГОВЕ