Жребият за Евро 2024 е вече ясен – настоящият шампион попадна в “Групата на смъртта”

07 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Жребият за Евро 2024 е вече ясен – настоящият шампион попадна в “Групата на смъртта”

Евро 2024

През лятото на 2024 година ще се изиграе 17-ото Европейско първенство, а домакин ще бъде Германия. Групите бяха изтеглени и определи на специална церемония, която се проведе в зала “Елбфилхармони” в Хамбург. Вече разполагаме с 21 сигурни страни участнички. Оставащите три ще разберем в края на месец март, когато 12 тима ще играят плейофи разделени в три потока. Победителят от всеки поток ще играе европейски футбол през лятото.

Голямото първенство започва на 14 юни, а откриващият двубой ще е между Германия и Шотландия, която попадна в една група с домакините. Мюнхен и “Алианц Арена” ще приемат откриващата среща. Общо десет немски града ще приветстват участниците от Европейското първенство, а финалът ще се играе на “Олимпиащадион” в Берлин.

Betano се превърна в първия официален партньор на Европейското първенство и по този начин продължава скоростното си развитие.

Всичко най-интересно очакващо ни в груповата фаза

Германия бе единствената страна, която знаеше в коя група ще попадне с оглед на факта, че е домакин на предстоящото първенство. “Маншафта” попадна автоматично в първа група “А”, а късметът също бе на тяхна страна. Въпреки колебливите резултати в последно време, селекцията на Юлиан Нагелсман е основен фаворит. Останалите отбори, освен този на Шотландия, са Унгария и Швейцария. Група, която въпреки всичко не бива да бъде подценявана.

Спокойно може да отредим следващата група “В” като “групата на смъртта”. Първата страна, която попадна в нея, е шампионът от последното издание на Лига на нациите Испания. Бронзовият медалист от последното Световно първенство Хърватия също бе изтеглен тук. Сензацията от квалификационната фаза Албания е третият отбор в групата, а за черешка на тортата, настоящият европейски шампион Италия я запълва.

Интерес привлича и група “С”, където се намира финалистът от Евро 2020 – Англия. Там е още и полуфиналистът от същия турнир – Дания. Сърбия и Словения ще се опитат да объркат сметките на фаворитите в групата.
Франция и Нидерландия започват да оформят здраво съперничество. Двете страни се срещнаха в квалификациите, а сега отново делят една група. Третият сигурен участник в група “D” е Австрия.

В група “Е” ще видим един изявен фаворит, в лицето на Белгия и три отбора борещи се за второто място. Словакия и Румъния със сигурност ще имат тази възможност. Някой от отборите на Израел, Исландия, Босна и Херцеговина и Украйна ще определят последния участник в тази група чрез поток “В”.

В последната група “F” попадна най-добре представилият се тим в квалификациите – Португалия. Кристиано Роналдо и компания ще трябва да се справят със съпротивата на Турция и Чехия. Победителят от поток “С”, а именно някой измежду Грузия, Гърция, Люксембург и Казахстан, също ще премери сили с европейския първенец от 2016 година.

Кой ще се класира чрез плейофите и кой е основния претендент за европейската корона?

Очаква ни незабравимо лято изпълнено с много футболни емоции. Betano вече предлага не малко налични пазари за плейофите и първите мачове от турнира.

Нека започнем с плейофната фаза, която ще определи последните трима участници. В поток “А” има два основни претендента за класиране на голямата сцена. Това са Полша и Уелс. Евентуално тяхно спречкване ще бъде в последната фаза на плейофите. Шансовете им за класиране са изравнени. Betano предлага коефициент от 2.20* за поляците и 2.30* да видим Уелс в основната надпреварата.

Във втория и третия поток нещата стоят по малко по-различен начин с изявен фаворит, но все пак с известни въпросителни. Украйна с 2.00* коефициент и Гърция с 1.87* са въпросните фаворити в съответните групи.

Кой е големия претендент за триумф на Евро 2024? Към този момент, това е тима Англия. “Трите лъва” разполагат с множител от 4.50*. Веднага след тях се нареждат французите с коефициент 5.00*. Въпреки слабата форма в последно време, домакините от Германия заемат трето място в листа с фаворити на Betano. Техният множител достига 7.00*. Най-различни пазари и спортни мисии свързани с Евро 2024 ще откриете на сайта.

Ще видим ли нов крал на стария континент? Кой ще грабне индивидуалните награди? Много суперзвезди ще изиграят последния си голям турнир с националния екип. Остава само да чакаме и да си пожелаем времето да мине по-бързо. Нашият екип ви желае успехи, незабравими моменти и печалби с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Европейско Първенство
Анализи и Прогнози 20 ное.

Украйна и Италия се изправят в директен двубой за място на Евро 2024

Европейско Първенство 14 ное.

България ще се опита да запази минимални шансове за класиране на Евро 2024 в мач срещу Унгария

Анализи и Прогнози 12 окт.

Испания ще търси реванш срещу безгрешна Шотландия в група “А” на евроквалификациите

Анализи и Прогнози 06 сеп.

Шансовете на България за Евро 2024 минават през задължителна победа в Черна гора

Анализи и Прогнози 12 юни

Всичко или нищо за българския национален отбор в предстоящите квалификации за Евро 2024

Европейско Първенство 22 мар.

Докъде ще стигнат „Трите лъва“ по пътя към европейската титла този път – Англия срещу Украйна в мач от квалификациите за Евро 2024

Европейско Първенство 20 мар.

Двукратен европейски шампион посреща един от конкурентите на старта на квалификациите за Евро 2024 – Франция срещу Нидерландия

Европейско Първенство 15 мар.

Походът на „лъвовете“ към Евро 2024 започва: България срещу Черна гора

ЗАРЕДИ ОЩЕ