Тенис
30 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Турнирът в Мадрид навлиза в решителната си фаза
Рафаел Надал

Веча са ясни осфиналните двойки на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид и най-вълнуващите сблъсъци предстоят. Освен ранните отпадания на Стефанос Циципас и Григор Димитров повечето фаворити достигнаха до тази фаза.

Голямата новина от турнира е истинското завръщане на Рафаел Надал. Носителят на 22 титли от Големия шлем постигна първа победа над топ играч от около година и половина. Във втория кръг той се справи с 11-ия в света Алекс Де Минор, който го победи в Барселона седмица по-рано. Вчера 37-годишният испанец се справи с аржентинеца Педро Качин, въпреки че двубоят се превърна сериозна битка. Рафа е на осминафинал на турнир на ATP за първи път от 2022 г. Следващият му съперник е чехът Иржи Лехечка.

Данийл Медведев ще се изправи срещу Александър Бублик. И двамата имаха тежки трисетови мачове в третия кръг. Поставеният под номер 3 Медведев има сериозни проблеми на клей, но от време на време успява да покаже потенциала си и на тази настилка. Каспер Рууд пък се чувства отлично на червените кортове. Двукратният финалист на „Ролан Гарос“ ще срещне Феликс Оже-Алиасим на осминафиналите. Последните седмици той спечели турнира в Барселона и игра финал в Монте Карло.

Тенисистът в най-добра форма от началото на годината Яник Синер продължава да е изключително постоянен. Италианецът, който има само две загуби през този сезон, се изпарвя срещу Карен Хачанов. Синер имаше някои проблеми с бедрото в последния си мач. В долната част на схемата Хуберт Хуркач ще спори с Тейлър Фриц за място на четвъртфиналите. Победителят от този мач ще чака развитието на двубоя между Александър Зверев и Франсиско Черундоло. Зверев има великолепна статистика в Мадрид – 23 победи и 4 загуби. Последните три години само един човек го е побеждавал в испанската столица и това е Карлос Алкарас на два пъти.

Новото испанско чудо на тениса имаше някои колебания в началото на година, но започна да навлиза във форма. Той спечели титлата в Индиън Уелс преди да допусне изненадваща загуба от Григор Димитров в Маями. Алкарас пропусна първите турнири на клей за сезона поради травма. Той ще се изправи срещу германеца Ян-Ленард Щруф. Последният осминафинал е между Андрей Рубльов и Талон Грикспор.

Очакванията са двубоят между Надал и Лехечка да е един от най-оспорваните осминафинали, тъй като не се знае доколко Рафа ще издържи физически на поредицата от мачове. Коефициентът на BETANO за успех на Надал е 1.90, колкото е котировката за неговия съперник.

Шансовете на Надал за титла в Мадрид са оценени с коефициент 20.00. Фаворит за трофея е Карлос Алкарас – 2.60, а след него е Яник Синер с 2.90.

Хуркач ще се опита да неутрализира щурма на Пол в Рим

16/05/24 01:05

Американско предизвикателство стои на пътя на Григор към четвъртфиналите в Рим

14/05/24 01:05

Турнирът в Мадрид навлиза в решителната си фаза

30/04/24 01:04

Григор Димитров ще трябва да побеждава чешки талант на старта в Мадрид

26/04/24 12:04

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

16/01/24 04:01

US Open 2023 – Джокович и Алкараз ли отново ще решат битката за трофея и колко далеч може да стигне окриленият Григор Димитров

04/09/23 08:09

Колко далеч ще стигне Григор Димитров в Уимбълдън този път – първото изпитание и шансовете на българина в турнира

03/07/23 03:07

Ролан Гарос – интересните моменти досега и кои се очертават фаворитите да достигнат до полуфинал при мъжете

30/05/23 06:05

Мастърсът в Рим: кои са фаворитите и докъде може да стигне Григор Димитров този път

13/05/23 02:05

Началото на клей сезона: Кой ще триумфира в първия мастърс на червени кортове в Монте Карло

10/04/23 02:04
Тенис Ранглиста