Ювентус приветства Интер в битка за върха на Серия “А”

23 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ювентус приветства Интер в битка за върха на Серия “А”

Италианската Серия “А” се завръща след двуседмична пауза за националните отбори със зрелищно дерби

“Алианц стейдиъм” ще отвори врати за Интер, който ще се изправи срещу местния Ювентус. Сблъсъкът между двата клуба е известен още под наименованието “Дерби Д’Италия”, или по-точно – дербито на Италия. Срещата ще се проведе в неделя, на 26-и ноември, от 21:45 часа.

Ювентус и Интер се движат уверено в класирането и започват да се откъсват на първите две позиции. Разликата между тях в момента е от 2 точки, в полза на “нерадзурите”. “Старата госпожа” ще се надява на успех на собствен терен, който ще ги изкачи на върха.

Ювентус постигна дубъл над именития си съперник миналата кампания без дори да допусне гол. Как ще се развият нещата сега и ще видим ли “зебрите” отново на челна позиция?

Ще върне ли Ювентус славните си години?

Не много отдавна, спокойно можехме да наричаме Ювентус абсолютен шампион на Италия. След девет последователни титли в периода 2011-2020 година, “старата госпожа” започна да се затруднява все повече и повече да се поздрави с 37-и трофей. Сушата вече достигна три години. На пръв поглед не е голям период, но за традициите на “бяло-черните”, това са слаби резултати.

Началото на сезон 2023/24 е обнадеждаващо. Тимът на Масимилиано Алегри започна да напомня за себе си. Активът на “зебрите” след 12 изиграни кръга е 29 точки – девет победи, две равенства и едно допуснато поражение.

Ювентус вече се изправи срещу другия милански град по-рано през кампанията. Резултатът там бе успешен и сега ще се надява на нов подобен развой. “Старата госпожа” постигна минимален успех срещу Милан. Мануел Локатели се превърна в герой в срещата отбелязвайки в средата на втората част. В края на първото полувреме “росонерите” се оказаха с човек по-малко и това повлия драстично на крайния изход.

Задача сега изглежда една идея по-трудна, въпреки че Юве е домакин. “Зебрите” са почти перфектни от началото на сезона, когато става въпрос за мачове на собствен терен. Отборът от Торино е най-силния домакин към този момент в “Скудето”.

Интер – безгрешният гост отново на път

Споменахме, че Ювентус е най-силния домакин от началото на кампанията. Е, Интер от своя страна е най-стабилния гост. Още по-впечатляващото в случая е, че активът им далеч от дома е 100-процентов.

Именно тази форма в гостуванията прави разликата с останалите тимове от Серия “А”. Интер е постигнал пет победи от пет мача извън дома. Головата разлика в тях е 12:1. Едно единственото допуснато попадение за повече от 450 минути игра. Статистиката в тези двубои говори красноречиво.

Интер ще играе на едно от най-негостоприемните за тях места. “Черно-сините” са постигнали един единствен успех на “Алианц стейдиъм” през последните малко повече от 11 календарни години. Това се случи за последно в края на сезон 2021/22 с минималното 1:0.

Постигне ли триумф тимът на Симоне Индзаги, спокойно може да го определим като основен фаворит за спечелване на “Скудето”.

Прогноза, евентуални залози и атрактивни пазари на дербито на Италия

Няма как да очакваме нещо различно от оспорван и пълен с единоборства мач. Все пак това е италиански футбол, а един срещу друг се изправят най-титулуваните клубове.

Ювентус и Интер могат да се похвалят с най-добрите защити в първенството. “Старата госпожа” е допуснала едно попадение в последните си седем двубоя. От друга страна, “нерадзурите” са с най-добрите показатели не само в защитен план, но и в предни позиции. Ако има тим, който да пробие отбраната на Юве, това със сигурност е Интер. Betano предлага коефициент от 1.90* на пазара “Двата отбора да отбележат гол – Не”. А множителят за Под 2.5 гола в срещата е 1.72*.

Въпреки всички тези показатели, Betano определя отбора на Интер като фаворит за победа. Тя се изчислява с 2.25* коефициент. Успехът за торинци достига до множител от 3.35*.

Стрелецът на Интер Лаутаро Мартинес е голмайстор на Серия “А” след изиграването на 12 кръга. Аржентинецът е отбелязал точно толкова в противниковите врати. Той разполага с 2.40* коефициент да се разпише срещу Ювентус.

Екипът на Betano ви пожелава успех, много печалби и незабравими емоции с играта при нас! Не пропускайте едно от най-големите дербита на Италия тази неделя.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Серия А
Серия А 26 апр. | news

Дербито на разочарованите

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 21 ное.

Аталанта посреща Наполи в интригуващ сблъсък от италианската Серия “А”

Анализи и Прогнози 19 окт.

Вечна италианска класика – Милан приветства Ювентус на “Сан-Сиро” в сблъсък от Серия “А”

Анализи и Прогнози 10 сеп.

Италианската Серия “А” се завръща след едноседмична пауза с “Дерби де ла Мадонина”

Серия А 26 авг.

Рома и Милан ще се сблъскат във вълнуващо италианско дерби с марка Серия А

Серия А 16 май

Фиорентина и Интер ще решават кой ще грабне Купата на Италия за сезон 2022/23

Серия А 21 апр.

Два титанични сблъсъка за място сред най-добрите четири в италианската Серия “А”

ЗАРЕДИ ОЩЕ