Рома и Милан ще се сблъскат във вълнуващо италианско дерби с марка Серия А

26 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Рома и Милан ще се сблъскат във вълнуващо италианско дерби с марка Серия А

Рома срещу Милан

 

Италианската Серия А винаги е била много конкурентноспособна на останалите топ първенства в света. Почти всяка седмица има по някое интересно дерби, което да прикове вниманието на зрителите. Няколко отбора вече са извоювали статут на грандове в италианския футбол и емоцията, когато два от тях се изправят един срещу друг е огромна. Два от тези гладиатори на италианската арена са Рома и Милан. Зарядът за това дерби ще е изключителен, като се има предвид колко гласовити са домакинските привърженици на “Стадио Олимпико”. Най–голямото спортно съоръжение в Рим ще приветства отбора на Милан. “Росонерите” ще атакуват този сезон със свежи сили и идеи под ръководството на Стефано Пиоли. Жозе Моуриньо и “римските вълци” обаче няма да улеснят по никакъв начин Милан. Ще станем свидетели на един невероятен сблъсък между играчи и треньори от световна класа. Дали Милан ще успее да покори италианската столица?

Мачът ще се изиграе на 1 септември от 21:45 българско време.

 

Докъде могат да стигнат “римските вълци”

 

Рома на Жозе Моуриньо определено започва да прилича все повече и повече на отбор, воден от “специалния”. “Римските вълци” и Моуриньо обединиха сили от началото на сезон 2021-22 година. От този момент Моуриньо поддържа високи европейски стандарти с Рома.През изминалите две кампании Рома на Моуриньо първо спечели Лигата на конференциите през сезон 2021-22. През 2022-23 стигна до финал за Лига Европа, където загуби от Севиля. 

Класиране на шестата позиция през сезон 2022-23 в италианската Серия А даде възможност на Рома отново и през настоящия сезон да се бори за трофея Лига Европа, както и за по-горните позиции в първенството. Разбира се, промени в състава не липсваха. Роджър Ибаньес пое в посока Саудитска Арабия. Верният боец на Моуриньо – Неманя Матич, пожела да бъде трансфериран в Рен и да отвори нова страница в своята кариера. Подкрепленията обаче не закъсняха. Защитникът Диего Йоренте пристигна под наем от Лийдс. Леандро Паредес и Усем Ауар уплътниха халфовата линия заедно с Ренато Санчес. Трите нови попълнения притежават нужния опит, за да блеснат в новия си отбор. Въпросът е колко далеч може да стигне рома през този сезон. “Джалоросите” започнаха новия сезон с равенство 2-2 срещу Салернитана.Мачът срещу Милан ще е още по-тежко изпитание, но дали футболистите на Моуриньо ще са готови за него?

 

Увереното начало за Милан

 

След като най-накрая се събуди от дългогодишен зимен сън и спечели Серия А през сезон 2021/22, през изминалия сезон Милан не оправда очакванията. “Росонерите” нямаха сили да се надиграват с Наполи и не успяха да защитят титлата от италианското първенство. Позитиви могат да се извлекат от похода на “росонерите” в Шампионска лига. Там Милан стигна до полуфинал. Горчивината обаче остава налице, защото възпитаниците на Пиоли бяха елиминирани от кръвния враг Интер. 

Милан се класира на четвърта позиция след края на сезон 2022/23 в италианската Серия А и запази мястото си в Шампионска лига. Беше ясно, че нови попълнения бяха необходими, за да може Милан да продължи да се състезава за титлата. Рубен Лофтъс-Чийк, Кристиан Пулишич, Тиджани Райндерс и Юнус Муса бяха привлечени в опит да се подобри нивото на отбора. 

Всичките нови попълнения с изключение на Муса стартираха срещу Болоня. Техните изяви веднага се забелязаха и направиха добро впечатление при победата срещу хората на Тиаго Мота с 2-0. Разбира се, заглавията обра Пулишич, който реализира второто попадение за “росонерите”. 

Удължаването на договора на Рафаел Леао беше изключително важен ход за Милан преди началото на новия сезон. Португалската перла е един от най-вълнуващите играчи в света. Най-добрите години на Леао са пред него и феновете на Милан ще са повече от щастливи, че той ще продължи развитието си на “Сан Сиро”.

Дали Леао ще може да вдъхнови Милан за знаменита победа като гост срещу Рома?

 

На какво да залагаме, завишени коефициенти и пазари в Betano

 

Коефициентите за краен резултат са повече от вълнуващи и само ни показват какво можем да очакваме от дербито между Рома и Милан. Домакините са с 2.52 коефициент да защитят честта на римската столица и да победят Милан. Триумф за гостите от Милано пък е оценен на 2.90 коефициент. Равният резултат никога не е изключен, но в подобни дербита се играе само и единствено за победата. Равенство след последния съдийски сигнал е с коефициент 3.25.

Съперничеството между тези два отбора е изключително изравнено откъм общ брой победи, загуби и равенства. В последните 26 мача във всички турнири Рома има 8 победи срещу 9 победи за Милан и 9 равенства. 

Последните два двубоя от италианската Серия А между тези два отбора завърши при равен резултат. Рома на Моуриньо не се слави с вкарването на много попадения. Дали Милан ще успее да отключи дисциплинираната защита на “джалоросите”? Равенство и не повече от два отбелязани гола (X и под 2.5) е с 3.65 коефициент в Betano.bg.

Ако смятате, че няма да има повече от два гола в двубоя, но и двата отбора ще отбележат, пазарът (Двата отбора да отбележат и Под/Над 2.5) е на ваше разположение. Да отбележат и двата отбора гол и под 2.5 гола е с коефициент 6.40.

Пазарът “Печеливша разлика” е предизвикателство за всеки фен на спортните залози. Печалбите от него са повече от задоволителни. С него можете да прогнозирате дали някой от двата отбора ще победи с 1 или с 2 гола разлика. Рома да спечели точно с един гол разлика е с 4.00 коефициент. Същият резултат, но в полза на гостите е с 4.35 коефициент.

Яростното дерби между Рома и Милан наближава. Жозе Моуриньо срещу Стефано Пиоли. Кой от двата отбора ще надделее? Изживейте магията на италианската серия А и изберете вашия победител сега в Betano.bg. Пожелаваме ви вашия залог да е печеливш.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Серия А
Серия А 26 апр. | news

Дербито на разочарованите

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Серия А 23 ное.

Ювентус приветства Интер в битка за върха на Серия “А”

Анализи и Прогнози 21 ное.

Аталанта посреща Наполи в интригуващ сблъсък от италианската Серия “А”

Анализи и Прогнози 19 окт.

Вечна италианска класика – Милан приветства Ювентус на “Сан-Сиро” в сблъсък от Серия “А”

Анализи и Прогнози 10 сеп.

Италианската Серия “А” се завръща след едноседмична пауза с “Дерби де ла Мадонина”

Серия А 16 май

Фиорентина и Интер ще решават кой ще грабне Купата на Италия за сезон 2022/23

Серия А 21 апр.

Два титанични сблъсъка за място сред най-добрите четири в италианската Серия “А”

ЗАРЕДИ ОЩЕ