Интер срещу Милан в Серия А – очаквания, прогнози и коефициенти

04 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Интер срещу Милан в Серия А – очаквания, прогнози и коефициенти

Миланските клубове отново един срещу друг

Предстоящата съботна вечер ще ни направи свидетели на поредния епизод от едно историческо съперничество в Сериа А в Италия. Интер и Милан ще кръстосат шпаги за честта на модната столица на Европа Милано. Дербито е още известно като “Дерби де ла Мадонина” в чест на статуята на Дева Мария в Милано, наричана още и Мадонина (“Малката Мадона” на италиански.)
Двата отбора се намират на близка дистанция един от друг в таблицата. Интер е лидер в подреждането с 53 точки, докато Милан е на трето място с 49. Минималната точкова разлика между двата италиански гранда и заложената чест в предстоящия двубой създават предпоставки за бляскав спектакъл.

Формата на двата отбора преди дербито

Интер безпогрешен у дома

Интер бележи с лекота в Серия А през този сезон. “Нерадзурите” са вкарали 53 гола до момента и са на първо място по този показател. Домакинската им форма също е впечатляваща – 8 победи, 2 загуби и нито една загуба. В последната им победа на “Джузепе Меаца” хората на Симеоне Индзаги се наложиха с 2:1 над Венеция. Бившият футболист на Милан Хакан Чалханоолу се представи страхотно в онзи мач с 3 ключови подавания и 76 от 83 успешни подавания. Турският полузащитник ще очаква с нетърпение срещата със стария си клуб, вече облечен в цветовете на Интер.

Впечатляващите “росонери”

Отборът на Милан се чувства доста комфортно в ролята на гост. Възпитаниците на Стефано Пиоли са допуснали едва една загуба и са автори на цели 8 победи по чуждите терени до този момент в Серия А.
Последният мач на Милан в първенството беше нулевото равенство срещу Ювентус. Алесио Романьоли блесна в този двубой с 5 от спечелени 7 дуела на терена. Капитанът на Милан със сигурност ще пренесе и тази борбеност срещу Интер в събота.

Кои са липсващите

В лагера на Интер се забелязва липсата на нападателя Хоакин Кореа. Януарското ново попълнение Робин Госенс също е извън строя поради контузия. Това са единствените отсъстващи към момента в отбора на Симоне Индзаги.
В състава на Милан защитникът Фикайо Томори няма да е наличен поради проблем с коляното. Култовият швед в предни позиции Златан Ибрахимович също ще пропусне двубоя. Предстои да разберем дали липсата на Ибра ще натежи на атакуващия потенциал на Милан. Левият краен бранител Фоде Бало-Туре още не е приключил с ангажиментите си със Сенегал в Африка и няма да бъде наличен за голямото дерби.

На какво да залагаме

Интер влизат в този мач като фаворити. Милан обаче в никакъв случай не са аутсайдери. Головата мощ, с която разполагат и двата състава ни навежда на мисълта за пазара Над 2.5 гола, както и Двата отбора да отбележат.

Последните 10 мача между тези съперници са със следното съотношение: 6 победи за Интер, 2 равенства и 2 победи за Милан. Историческото предимство също е на страната на “нерадзурите”, които са спечелили 84 от 229 мача, изиграни между тези два отбора.

За феновете на точния резултат предлагаме и специална статистика. Най-често срещаният резултат между тези два отбора при домакин Интер е 2:1. Четири срещи са завършили по този начин. Този конкретен развой на срещата е с коефициент 8.75 в нашия сайт Betano.bg към този момент. Предвид блестящата игра в атака за сметка на тази в защита, резултат 2:2 също би бил една добра възможност за успешен залог. Този резултат е с коефициент 13.00 в Betano.bg към момента.

Безупречният домакин срещу впечатляващия гост. Дали Интер ще се утвърди на върха в класирането или Милан ще стопи разликата? Една от двете серии ще остане в историята след последния съдийски сигнал на стадион “Джузепе Меаца.” Предстои да разберем всичко това много скоро. На вас желаем успешна седмица и не забравяйте да се забавлявате, докато играете в Betano.bg.

Автор: Тодор Вълков

*Представените коефициенти и събития са съобразени с времето, в което е написана статията.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Серия А Италия
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Серия А Италия 23 ное.

Ювентус приветства Интер в битка за върха на Серия “А”

Анализи и Прогнози 21 ное.

Аталанта посреща Наполи в интригуващ сблъсък от италианската Серия “А”

Анализи и Прогнози 19 окт.

Вечна италианска класика – Милан приветства Ювентус на “Сан-Сиро” в сблъсък от Серия “А”

Анализи и Прогнози 10 сеп.

Италианската Серия “А” се завръща след едноседмична пауза с “Дерби де ла Мадонина”

Серия А Италия 26 авг.

Рома и Милан ще се сблъскат във вълнуващо италианско дерби с марка Серия А

Серия А Италия 16 май

Фиорентина и Интер ще решават кой ще грабне Купата на Италия за сезон 2022/23

Серия А Италия 21 апр.

Два титанични сблъсъка за място сред най-добрите четири в италианската Серия “А”

Серия А Италия 12 мар.

Лютото дерби за челните места в Серия А: Лацио срещу Рома

ЗАРЕДИ ОЩЕ