Ще поднесе ли чудо европейският шампион или загубата в Лондон ще се окаже прекалено тежка – Реал Мадрид и Челси в Шампионска лига?

10 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще поднесе ли чудо европейският шампион или загубата в Лондон ще се окаже прекалено тежка – Реал Мадрид и Челси в Шампионска лига?

Реал Мадрид посреща Челси в мач реванш от четвъртфиналите в Шампионска лига

На 12 април ще се изиграят първите реванши от тазгодишните четвъртфинали в Шампионска лига. Реал Мадрид посреща настоящия европейски клубен шампион на своя “Сантяго Бернабеу”. “Белият балет” си осигури комфортна преднина след изиграването на първия двубой между двата тима. Всички в щаба на Реал са наясно, че работатa все още не е свършена и не бива да подценяват отбора на Челси.

Реал Мадрид осъществи изключителен обрат в осминафиналите срещу Пари Сен Жермен. Възможно ли е да станем свидетели на нов такъв, но този път потърпевш да е испанския гранд?

Въпреки всички проблеми извън терена за Челси, “лондончани” си остават много качествен и пълен със звезди отбор. Ще станем ли свидетели на чудо с марка “Шампионска лига”, предстои да разберем във вторник вечер. Събитието може да намерите на нашия сайт Betano.bg

Челси – Реал Мадрид – първият мач

Резултатът от първата среща между Челси – Реал Мадрид от четвъртфиналите в Шампионска лига завърши по доста изненадващ за мнозина начин. “Кралският” клуб не остави шанс на лондонския си съперник, побеждавайки ги с 3:1 на техен терен. Челси бе сочен за фаворит в този сблъсък, но след първата срещата неща коренно се промениха. Така преди изиграването на реванша на испанска земя и аванс от две попадения, Реал Мадрид е сочен за почти сигурен участник на полуфиналите в Шампионска лига.

В герой за “белия балет” се превърна Карим Бензема, който реализира и трите гола. Така той стана стана едва четвъртият играч, който бележи хеттрик в два поредни мача от Шампионска лига. Преди това, той записа три попадения във вратата на ПСЖ. За домакините се разписа Кай Хавертц в 40-та минута.

Домакините осъществиха ранен контрол върху топката, но това не доведе до особен ефект. Мачът бе двуостър и положенията не липсваха и пред двете врати. Челси създаде два пъти повече голови възможности, но съперникът от Мадрид успя да се възползва по – добре от тяхните.

Резултатът бе открит в 21-та минута след брилянтно изпълнение на Карим Бензема с глава. Французинът се разписа за втори път само 3 минути по – късно. Това попадение шокира “синитие”, които изпитваха необичайни трудности в задни позиции. Въпреки това, “лондончани” успяха да върнат едно попадения малко преди почивката. Кай Хавертц бе точен с глава след великолепно центриране на Жоржиньо. Голът на германеца върна увереността на колегите си, които създадоха още няколко опасни атаки преди полувремето. Всички очаквахме Челси да продължи с натиска си и през втората част. За тяхно съжаление обаче, Едуард Менди и Антонио Рюдигер сътвориха чудовщна грешка, която бе превърната в гол от Бензема. Като че ли, тази грешка покоси Челси, които до края на двубоя създадоха много малко в предни позиции.

Треньорът на английския гранд, Томас Тухел, окончателно отписа шансовете на своя отбор за класиране в следващата фаза от турнира. Дали това наистина е така, ще видим само след няколко дни.

Прогноза и потенциални залози

Според много специалисти два гола аванс и предстоящо домакинство е преднина, която трудно може да бъде преодоляна. Да, Челси е настоящ европейски и световен клубен шампион, но Реал Мадрид се чувства като у дома си в този турнир. Коефициентите, които предлагаме от Betano са 2.40* за победа на Реал и 2.92 за победа на Челси.

“Сините” ще се хвърлят с всички сили в този двубой. Те разполагат с много млади таланти, които ще са крайно мотивирани да сътворят поредното чудо в Шампионска лига.

Тук е мястото да кажем, че отборът на Томас Тухел в последно време играе разсеяно, поради неяснотата около бъдещето на клуба и новия собственик. Сега обаче става въпрос за мач реванш от 1/4 финал в най – престижния клубен турнир. Тези вечери са магически и трудно може да кажем, че младият състав на Челси ще мисли за нещо друго, освен за това как да се класират за втори пореден полуфинал. Задачата няма да е лесна, но качествата на този отбор позволяват да мечтаеш.

Ние от Betano сме се уверили да ви предоставим това събитие. Всички видяхме, че двата отбора са способни да бележат попадения. Челси ще се хвърлят с в атака, което ще отвори празни пространства за отбора на Реал Мадрид. Пазарът “Двата отбора да отбележат – да” изглежда примамлив, а коефициентът е 1.65.

Предлагаме и доста интересни опции за тези, които вярват в обрата на Челси. Пазарите “Да се класира – Челси” с коефициент 8.50, “Мачът да бъде решен в продълженията” – 12.00 и “Мачът да бъде решен с дузпи” с коефициент 11.75 изглеждат вълнуващи.

Ставали сме свидетели на далеч по – големи обрати. Защо да не видим още един такъв? Посете Betano.bg за разнообразни и интересни пазари на това събитие.
Пожелаваме ви късмет и не пропускайте да се забавлявате докато играете при нас.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Спортни прогнози
Спортни прогнози 03 юли

Колко далеч ще стигне Григор Димитров в Уимбълдън този път – първото изпитание и шансовете на българина в турнира

Серия А 16 май

Фиорентина и Интер ще решават кой ще грабне Купата на Италия за сезон 2022/23

Спортни прогнози 22 апр.

Ще се отърси ли Манчестър Юнайтед от лошата си форма като гост в дома на Тотнъм

Серия А 21 апр.

Два титанични сблъсъка за място сред най-добрите четири в италианската Серия “А”

Спортни прогнози 14 апр.

Ще успее ли Милан да издържи на напрежението на „Стадио Диего Армандо Марадона“: Наполи срещу Милан

Спортни прогнози 10 апр.

Началото на клей сезона: Кой ще триумфира в първия мастърс на червени кортове в Монте Карло

Първа лига 03 апр.

Походът на ЦСКА-София за титлата продължава на стадион „Александър Шаламанов“ – Славия срещу ЦСКА-София

Спортни прогнози 08 мар.

Кой измежду Манчестър Сити и Лайпциг ще се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига

Ла Лига 03 фев.

Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

Премиър лийг 21 окт.

Двубой от най – високо ниво в английската Висша лига – Челси срещу Манчестър Юнайтед

ЗАРЕДИ ОЩЕ