Походът на ЦСКА-София за титлата продължава на стадион “Александър Шаламанов” – Славия срещу ЦСКА-София

Следващото изпитание

 

През този сезон надпреварата за титлата в Българската Първа Лига е изключително динамична и напрегната. ЦСКА-София и Лудогорец продължават да водят люта битка за надмощие на върха. Към момента предимството е в полза на “червените”, които са с 4 точки преднина пред настоящите шампиони от Разград.

Сезонът обаче все още не е приключил и не са изключени изненади до края. Разликата между двата отбора в таблицата е малка и може да бъде заличена във всеки един момент. Следващият мач за Лудогорец в първенството е на пръв поглед лесно домакинство срещу Ботев (Враца). За ЦСКА-София предстои гостуване на Славия. По традиция “армейците” играят силно срещу Славия. Дали този път отново ще е така или хората на Златомир Загорчич ще поставят прът в шампионската колесница на ЦСКА-София?

Двубоят ще се изиграе на 9 април, неделя, от 20:15 българско време.

 

Ситуацията в Славия преди мача

 

Около Славия никога не е скучно. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов и настоящият треньор Златомир Загорчич винаги има какво да кажат на медиите, за да тръгне поредната новина. Макар и напоследък резултатите да не са по вкуса на президента, Стефанов отрече напълно слуховете за евентуален настъпил хаос в съблекалнята на отбора. Подобна теория не би била лишена от логика – “белите” имат една победа в последните си 5 мача в първенството, като останалите 4 са загуби.

Колоритният президент на “белите” обаче винаги държи нещата под контрол по време на своите изявления, когато става въпрос за ситуацията в Славия. Той и определи целите на Славия за този сезон – преследване на Купата на България заедно с участие в европейските клубни турнири. За да може Славия да постигне своите цели, ще бъде необходимо отборът значително да подобри формата си. Това подобрение до голяма степен трябва да дойде в гостуванията, където Славия има 4 победи, нито едно равенство и 8 загуби. 

Към момента Славия е на седмо място с 38 точки. Разликата със шестия е само точка, така че Славия ще продължи да се бори. Дали “белите” ще имат сили да се противопоставят на ЦСКА-София на домашна земя?

 

Има ли сили ЦСКА-София да стигне до края

 

Постоянството е ключът към успеха. Това правило важи в пълна сила и във футбола, особено когато говорим за първенства. ЦСКА-София към момента постига страхотни резултати в Българската Първа Лига. “Армейците” имат едва две загуби и три равенства от началото на сезона. Всичко това се отразява и в класирането, където ЦСКА-София има преднина от четири точки пред втория Лудогорец при равен брой изиграни мачове. Предстоят мачове с Левски и мегадерби срещу Лудогорец. Тези два мача се очаква да ни дадат по-ясна представа от какво е направен ЦСКА-София и дали “червените” имат нужните качества в запаса си, за да детронират Лудогорец от върха на българската футболна пирамида. 

Слуховете около оттеглянето на собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев разбули духовете. Въпреки тези новини, се очаква Гриша Ганчев да не напусне ЦСКА-София напълно, а по-скоро да настъпи преструктуриране на високите нива в клуба. Това не би трябвало да се отрази на страхотното представяне на “червените” през този сезон. Те също така нямат сериозни проблеми с контузии и разполагат с пълната си мощ. 

ЦСКА-София ще влезе в мача срещу Славия напълно уверен в своите възможности за победа номер 20 в първенството през този сезон. Не бива да подценяваме факта, че Славия ще е домакин и ще има подкрепата на своите привърженици. Ще повлияе ли това на крайния изход на мача?

 

На какво да залагаме

 

Въпреки домакинското си преимущество, коефициентът за победа на Славия е 4.45 до момента. ЦСКА-София е абсолютният фаворит за спечелване на трите точки с коефициент за победа 1.82. Шансът равенството да властва след 90 минути е оценен на 3.40 до този момент в Betano.bg. 

ЦСКА-София доминира и в резултатите между тези два отбора в предходните мачове. Очевидно “червените” са един от най-големите кошмари за Славия. В последните 27 мача във всички турнири между тези два отбора Славия има едва 3 победи срещу 20 за ЦСКА-София, а останалите 4 двубоя са завършили наравно. Очакванията са и този път гостите да вземат своето и да продължат с победите.

Най-често срещаният резултат между тези два отбора, когато Славия е домакин е 0-1. Цели 7 мача са завършили с този резултат. Пазарът “Точен резултат” може да е точно това, от което се нуждаете. Коефициентът за това мачът да завърши 0-1 е 6.10 засега. 0-1 е и най-често срещаният резултат в това съперничество без значение кой е домакинът. 12 от двубоите са завършили с този резултат. 

Когато везните са до такава степен наклонени в полза на един от двата отбора, пазарите за Хендикап изглеждат най-логичния вариант за създаване на фиш. Можете да заложите на това ЦСКА – София да спечели с разлика в зависимост от пазара, който изберете. “Армейците” да спечелят с три гола или повече при хендикап -2 за тях е с 7.40 коефициент в Betano.bg към този момент. Това е доста добър коефициент за резултат, който разполага с доста голям потенциал да бъде успешно осъществен.

Ще се случи ли логичното на стадион “Александър Шаламанов” или Славия ще повлияе на битката за титлата? Заложете още сега в пленяващата спортна секция на Betano.bg. Желаем ви ползотворна седмица и успех в нашата платформа.

 

Автор: Тодор Вълков

 

* Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е написана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: