Кой измежду Манчестър Сити и Лайпциг ще се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига

Решаващият мач на “Етихад”

 

Предстои да се изиграят втората порция мачове, които са реванши в осминафиналната фаза на Шампионска лига. Вече част от четвъртфиналистите бяха потвърдени. Много скоро ще открием и останалите отбори, които ще продължат напред в турнира. Очаква ни любопитен реванш между Манчестър Сити и РБ Лайпциг. Първият двубой на стадион “Ред Бул Арена” завърши 1:1 и този резултат остави цялата интрига за реванша. “Гражданите” ще се опитат да направят още една крачка към така бленуваната Шампионска лига. Изпитанието няма да е никак лесно в лицето на опасния отбор на РБ Лайпциг. Същият този отбор победи настоящия европейски шампион Реал Мадрид с 3:2 като домакин по време на груповата фаза. Можем да очакваме открит и атакуващ двубой с положения пред двете врати.

Двубоят ще се изиграе на 14 март, вторник, от 22:00 българско време.

 

Кой може да направи разликата за Манчестър Сити

 

През този сезон Манчестър Сити продължава да поддържа ниво в Английската Висша Лига. Отборът се бори за титлата заедно с Арсенал и все още се състезава за ФА Къп. В Шампионска лига всичко ще се реши във реванша, след като първия мач завърши 1:1. Програмата за Манчестър Сити не е никак лека и в подобна въртележка от мачове на всеки един отбор му трябват лидери. При Манчестър Сити те определено не липсват. “Шумните съседи” притежават футболисти от световна класа, които могат да решават мачове. На първо място изниква мисълта за дуото де Бройне – Холанд. Двамата имат страхотно разбирателство на игрището. Смъртоносните комбинации между тези двама футболисти донесе изобилие от голове за Манчестър Сити през този сезон. Белгиецът винаги знае къде се намира снажният норвежец и успява да направи перфектното подаване. Холанд, от своя страна, е винаги на точното място и притежава неоспорим нюх за голове. Ще се разчита много на тези двамата в реванша. Друг футболист, който някак си често остава в сянка е Бернардо Силва. Талантливият португалец се откроява с ювелираното си докосване и блестяща техника с топка в крака. Освен всичко това, Бернардо Силва може да задава темпото на игра и да контролира движението на топката по игрището. Това е нещо, което Пеп Гуардиола изключително цени и много често е изтъквал като най-важното качество на полузащитника. Всички тези качества на играчите ще са нужни на Манчестър Сити, за да могат да се справят с динамичния отбор на РБ Лайпциг. 

 

Ще се докаже ли отново Гвардиол на голямата сцена

 

Предстоящото трансферно лято ще бъде много важно за бъдещето на централния бранител на РБ Лайпциг Йошко Гвардиол. Хърватинът е считан за един от най-добрите защитници в света. Още по-вълнуващото при Гвардиол е, че той е само на 21 години и най-добрите му години тепърва предстоят. Потенциалът, с който Гвардиол разполага е огромен. Вече се спекулират и най-големите обожатели на хърватина, които искат да го привлекат в редиците си през това лято. Изненадващо или не, английските клубове преобладават. Предвид финансовата мощ, с която отборите в Англия разполагат, това не трябва да ни учудва. Един от спряганите за неговия подпис отбори е точно Манчестър Сити. Хосеп Гуардиола е голям фен на Гвардиол и според редица реномирани спортни журналисти Манчестър Сити ще бъде фаворит за привличането на този футболист. Към този момент обаче централният бранител е собственост на РБ Лайпциг и неговата задача ще бъде да неутрализира атакуващия потенциал на “гражданите”. Ако той успее да го направи, това само ще засили интереса на Манчестър Сити към него и оферта през лятото ще бъде неминуема. Ще бъде много любопитно да видим как ще се представи Гвардиол срещу един от отборите, в които може да се озове през трансферното лято.

 

На какво да залагаме, коефициентите за краен резултат, предложения от Betano

 

Класата на Манчестър Сити си казва думата, когато погледнем коефициентите за краен резултат. “Гражданите” са с 1.40 коефициент до момента да спечелят мача и с 1.20 да се класират за четвъртфиналите към този момент. За РБ Лайпциг пък победа в двубоя е оценена на 7.40 коефициент и 4.65 коефициент немският представител да премине успешно към следващата фаза. Шансът за равенство е оценен на 4.90 коефициент до този момент в Betano.bg.

Двата отбора се изправиха още два пъти един срещу друг. Това се случи през изминалия сезон, когато Манчестър Сити и РБ Лайпциг бяха в една и съща група. Тогава на “Етихад” небесносините разгромиха своя съперник с 6:3. На “Ред Бул Арена” обаче нещата стояха по различен начин. РБ Лайпциг надделя с 2:1 на домашна земя.

Тази битка ще е между два резултатни отбора. Манчестър Сити бележи поне по един гол в последните си 7 мача във всички турнири. РБ Лайпциг поразява противниковата врата в последните си 5 двубоя във всички турнири. Очакваме звездна игра в атакуващ план. Можете да се възползвате от пазара “Краен резултат и двата отбора да отбележат гол”. Победител след 90 минути да е Манчестър Сити и гол-гол е с коефициент 2.75 до този момент в Betano.bg. Ако смятате, че РБ Лайпциг може да хвърли бомбата и да откаже още веднъж Гуардиола от “Ушатата купа”, краен резултат за немския отбор и гол-гол е с коефициент 11.75 към момента.

Статистиката показва, че Манчестър Сити на своя стадион е машина за обръщане на резултати. “Гражданите” печелят цели 71% от мачовете си, когато губят в резултата с 0-1. Пазарът “Как ще протече мачът” е много интересен и в този ред на мисли, може да ви донесе големи печалби. РБ Лайпциг да отбележи първи гол, но в крайна сметка да загуби мача е с коефициент 9.25 към този момент в Betano.bg.
Ще продължи ли да мечтае Гуардиола за първата Шампионска лига, след като напусна Барселона или РБ Лайпциг ще смълчи феновете на “шумните съседи”? Направете своя избор още сега в Betano.bg и се потопете в магията на Шампионска лига. Желаем ви позитивни емоции и нека късметът да е с вас.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: