Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

03 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

“Жълтата подводница” на пътя на Барселона

 

Испанската Ла Лига продължава да ни вълнува всяка седмица. Изненадите са налице и постепенно започва да се оформя цялостната картинка относно това кой отбор за какво ще се бори през този сезон. Обичайните заподозрени в лицето на Барселона и Реал Мадрид се борят за титлата и през този сезон. “Каталунците” записаха много силни мачове напоследък и към момента са на прав път към своята 27 титла от първенството. Поредното препятствие по пътя на Барселона се казва Виляреал. “Жълтата подводница” ще посрещне Барселона на стадион “Естадио де ла Серамика” в опит да попречи на шампионските амбиции на своя съперник. Двубоят ще се изиграе на 12 февруари в 22:00 българско време.

 

Прогресът при Виляреал

 

Виляреал се утвърди като един от най-костеливите орехи в испанската Ла Лига под ръководството на Унай Емери. Отборът достигна полуфиналите на Шампионската лига, където не се даде до последно на Ливърпул. През този сезон Емери избра да се завърне във Висшата лига и да поеме отбора на Астън Вила. Клубът трябваше да търси варианти да се справи без колоритния си вече бивш треньор. На мястото на Емери пристигна Кике Сетиен. Бившият наставник на Барселона имаше задачата да продължи възхода на “жълтата подводница”. В началото той не се справяше с тази задача, като допусна три поредни загуби в първенството. Впоследствие обаче увереността сякаш най-сетне се събуди в играчите на Виляреал и те започнаха с добрите представяния в първенството. Бяха отбелязани победни серии както в Ла Лига, така и за Купата на Краля. Черешката на тортата беше брилянтната победа с 2:1 срещу Реал Мадрид. Стилът на Кике Сетиен започва да се изяснява все повече и повече на футболистите на Виляреал. Сега те са много по-уверени със и без топка и доста по-компактни. Предстои им ново изпитание. Хубавото за тях е, че ще посрещнат “каталунците” на свой терен и публиката ще е зад тях. Дали това ще наклони везните в тяхна полза и те ще се поздравят с успех?

 

Убийствената форма на “каталунците”

 

През този сезон Шави и Барселона буквално летят в първенството. Отборът събра 50 точки за първия полусезон. “Каталунците” крачат към титла номер 27 в най-силното първенство в Испания. Под ръководството на Шави Ернандес клубът си върна шампионския дух и резултатите го показват. Барселона има само една загуба от началото на тази кампания в Ла Лига. Тя дойде от прекия конкурент на Барселона за титлата Реал Мадрид. Хората на Шави си върнаха подобаващо за тази загуба с категорична победа с 3:1 за Суперкупата на Испания. Важните мачове тепърва предстоят за Барселона. Европейската им кампания минава през два мача в Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед. Ще има и още един мач с Реал Мадрид – този път за Купата на Краля на 2 март. 

Вторият полусезон ще ни даде ясна представа за това дали Барселона може да издържи до самия край. Контузията на Усман Дембеле беше тежък удар за Барселона. Дълбочината в състава на “каталунците” обаче допринася за това да не се усеща толкова липсата на Дембеле, когато Рафиня е на терена. Борбата за титулярните места в отбора предизвиква още повече самите играчи да се представят на върха на възможностите си. 

Конкуренцията е винаги на ниво в Ла Лига и изпитанията никога не спират. Виляреал като домакин ще представлява достоен тест за амбициите на Барселона. Ще успеят ли “каталунците” да го преодолеят?

 

На какво да залагаме

 

Нашите букмейкъри мислят, че Барселона ще продължи със звездните мачове в първенството. Коефициентът за това “каталунците” да вземат трите точки е 1.95 към момента. Победа за Виляреал е с 3.65 коефициент. Възможността за равенство е оценена на 3.80 коефициент до този момент.

Смазващо е превъзходството на Барселона срещу Виляреал съгласно последните 25 изиграни мача между тях във всички турнири. Гостите са спечелили цели 20 от тях срещу само една единствена победа за “жълтата подводница” и 4 равенства. Барселона е един от най-неудобните съперници на Виляреал.

Необходимо е да се върнем до 2 април 2019 година. Тогава е и последният мач, в който Виляреал успява да вземе нещо от мача си с Барселона. В онзи случай двубоят завърши с голова фиеста – 4:4. След този мач всички останали са в полза на “каталунците”.

В седем от последните осем срещи между тези два отбора във всички турнири са били отбелязани минимум 3 гола. Дори и по-голямата част от тях да са вкарани от Барселона, това съперничество не се слави с липса на попадения. Започваме с нашият пазар “Краен резултат и Над/Под 2.5 гола”. Логична победа за Барселона и минимум 3 попадения е с коефициент 2.82 към момента. Ако смятате, че 12 февруари ще е денят на Виляреал, можете да заложите и победа за домакините и над 2.5 гола. Коефициентът за подобна възможност е 5.30 до момента в Betano.bg.

Предвид превъзходството на Барселона можете да се насочите и към Хендикап пазарите. С европейския хендикап можете да заложите предимство за Барселона преди мача. Например, с хендикап Барселона -2 залагате, че гостите ще спечелят мача с разлика от три гола или повече. Коефициентът е доста примамлив – 7.10 до момента. Виляреал обаче е във форма напоследък и може да затруднят успешното изплащане на подобен залог. Все пак статистиката е твърдо в полза на Барселона.

 

Bet Builder

 

Понякога залог на само един пазар от едно събитие не е достатъчен. За да можете да изпитате удоволствието от залога, докато следите събитието, ви представяме нашата опция Bet Builder. Нужно е само да изберете желаното от вас събитие и да изберете опцията Bet Builder. Системата автоматично ще филтрира наличните за избор пазари и ще можете да съставите вашия залог. Най – хубавото на тази функция е, че можете да комбинирате Bet Builder за едно събитие с Bet Builder за други селекции. За повече информация можете да посетите самата оферта от началната ни страница Спорт.

Ще потопи ли Виляреал още един конкурент за титлата или Барселона ще продължи уверено да върви към титлата? Заложете още сега на вашия фаворит и изживейте незабравими моменти в нашата спортна секция. Желаем ви печеливши фишове и успешна седмица.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Ла Лига Испания
Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

Ла Лига Испания 18 окт.

Севиля посреща Реал Мадрид в опит за знаменита победа срещу „кралете

Ла Лига Испания 17 сеп.

Първо мадридско дерби за новата суперзвезда на “кралския” клуб – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Ла Лига Испания 05 авг.

Испанската Ла Лига се завръща – големите претенденти с тежки гостувания на старта

Ла Лига Испания 11 мар.

Величието на “Ел Класико” отново завладява футболния свят – Барселона срещу Реал Мадрид

Ла Лига Испания 14 сеп.

Кой ще покори Мадрид в дербито – Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Анализи и Прогнози 13 апр.

Ще успее ли Севиля да върне интригата в Ла Лига или Реал Мадрид ще се доближи още до титлата?

Анализи и Прогнози 28 мар.

Барселона срещу Севиля в Ла Лига – прогнози и коефициенти

Анализи и Прогнози 14 мар.

Ла Лига Испания Вечното дерби: Реал Мадрид срещу Барселона – прогнози и коефициенти

ЗАРЕДИ ОЩЕ