Колко далеч ще стигне Григор Димитров в Уимбълдън този път – първото изпитание и шансовете на българина в турнира

03 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Колко далеч ще стигне Григор Димитров в Уимбълдън този път – първото изпитание и шансовете на българина в турнира

Откритото първенство на Великобритания 

 

Периодът, в който се провежда турнира винаги е бил изключително специален момент за всички фенове на тениса. Тенисистите ще стъпят на “свещената трева” и всички ще са облечени в бяло. В турнира ще вземе участие и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Българинът ще открие участието си в турнира във вторник, тъй като попадна в горната половина на схемата. Това е факт, защото традицията на турнира повелява турнирът да започне с участието на миналогодишния шампион. Тази година Новак Джокович ще защитава титлата си и именно сърбинът ще открие програмата. Така Гришо попада във втората половина на схемата, където лидер е Карлос Алкарас. 

 

Подготовката преди Уимбълдън: Григор Димитров ще посрещне предизвикателството на “свещената трева” уверен в себе си

 

Българинът се подготви по чудесен начин за третия турнир от Големия шлем за календарната година. Той съвсем целенасочено се записа в квалификациите на ATP 500 в Тунис. Там родният ни тенисист постигна четири последователни победи. Това бе от изключително значение за Григор и за неговото самочувствие преди началото на големия турнир в Лондон. Досега той не бе успявал да спечели четири последователни двубоя през този сезон. Последва зрелищна битка срещу световния номер 1 Карлос Алкарас.

Гришо се представи на ниво и успяваше да се противопостави равностойно на испанеца. Големият брой двойни грешки обаче костваха възможността на Гритор да се бори за победата. Въпреки загубата в Тунис, остават много позитиви за родния ни представител на тревна настилка. Добрата форма на Гришо на трева дава предпоставки за силен резултат в третия “мейджър” турнир през този сезон. Най-силното постижение на Григор в Уимбълдън е полуфинал. Ще може ли българинът да достигне или подобри това постижение?

 

Началото в Уимбълдън и потенциалните съперници

 

Негово величество жребият отдели квалификант да бъде първият съперник на Григор Димитров в Уимбълдън. Това е японецът Шо Шимабукуро. Опонентът на родния ни тенисист е под номер 162 в световната ранглиста. Макар и все още с много крехък опит в световния тенис, азиатецът не бива да бъде подценяван. Той наскоро завоюва своя дебютен трофей от Чалънджър Тура. Шо поднесе и голяма изненада, като записа бляскава победа с 3:0 сета над ветерана Денис Кудла, който е бивш ⅛ финалист в Уимбълдън.

Евентуална победа над японеца означава потенциален двубой или срещу Федерико Кория, или срещу Илия Ивашка. На пръв поглед беларусинът изглежда като по-неудобния съперник за Григор заради достигнат четвъртфинал на Уимбълдън и предимството от 2:1 в преките двубои срещу българина. Ако Гришо достигне третия кръг, най-вероятно ще го очаква сблъсък с десетия поставен Франсис Тиафо. Американецът съвсем наскоро спечели титлата в Щутгарт и ще бъде сериозен съперник за Григор. 

При успех срещу Тиафо нещата за Григор започват да стават сериозни. В четвъртия кръг потенциален съперник на родния ни представител би бил световния номер шест Холгер Руне. Младият датчанин неведнъж е показвал увереност в способностите си и е заявявал, че може да победи всеки един тенисист, ако играе на върха на своите възможности. Повторение на шоуто с Алкарас би било възможно чак във фазата на финалната осмица. Големият въпрос е докъде може да стигне Григор Димитров този път. 

 

На какво да залагаме в Betano, завишени коефициенти и прогнози

 

Без никакви изненади при коефициентите за победител между Григор Димитров и Шо Шимабукуро. Българинът е абсолютен фаворит за победата с коефициент от 1.05. Японецът е с 10.00 коефициент да поднесе голяма изненада и да съкруши цяла България още на старта на Уимбълдън. Пазарът “Точен резултат” може да е точно това, от което се нуждаете, ако желаете да заложите на това събитие. Последните 10 двубоя на Григор Димитров са завършили с категорична победа или загуба – 4 победи с 2-0 сета, 2 загуби с 0-2 сета, 3 победи с 3-0 сета и една загуба с 0-3 сета.

Очакванията за този сблъсък са категорична победа за българина. В този ред на мисли, можете да заложите на точна прогноза за крайния резултат. Победа за Григор Димитров с 3-0 сета е с 1.50 коефициент. Ако все пак мислите, че Шимабукуро може да се опре на Григор, можете да заложите и за 3-1 сета точен резултат победа за Григор. Този резултат е с 3.75 Betano коефициент . Специалните ни пазари за това събитие със сигурност могат да ви заинтригуват. Пазарът “Двоен резултат – сет и мач” е изключително интересен. С него можете да предвидите как точно ще се развие двубоя.

Григор Димитров често губи мачове заради голям брой допуснати двойни грешки. Това му е коствало определен брой сетове през годините. Ако смятатате, че Шо Шимабукуро може да спечели първия сет, но да загуби мача, можете да заложите още сега. Коефициентът това да се случи е 5.70. Как ще се представи Григор този път в Уимбълдън? Не пропускайте откритото първенство на Великобритания. Ние ще стискаме палци на Григор Димитров да надмине предишното си постижение и да стигне до финал. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове в нашата платформа за Спорт и залози.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Спортни прогнози
Серия А 16 май

Фиорентина и Интер ще решават кой ще грабне Купата на Италия за сезон 2022/23

Спортни прогнози 22 апр.

Ще се отърси ли Манчестър Юнайтед от лошата си форма като гост в дома на Тотнъм

Серия А 21 апр.

Два титанични сблъсъка за място сред най-добрите четири в италианската Серия “А”

Спортни прогнози 14 апр.

Ще успее ли Милан да издържи на напрежението на „Стадио Диего Армандо Марадона“: Наполи срещу Милан

Спортни прогнози 10 апр.

Началото на клей сезона: Кой ще триумфира в първия мастърс на червени кортове в Монте Карло

Първа лига 03 апр.

Походът на ЦСКА-София за титлата продължава на стадион „Александър Шаламанов“ – Славия срещу ЦСКА-София

Спортни прогнози 08 мар.

Кой измежду Манчестър Сити и Лайпциг ще се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига

Ла Лига 03 фев.

Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

Премиър лийг 21 окт.

Двубой от най – високо ниво в английската Висша лига – Челси срещу Манчестър Юнайтед

ЗАРЕДИ ОЩЕ