Ще успее ли Милан да издържи на напрежението на „Стадио Диего Армандо Марадона“: Наполи срещу Милан

14 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще успее ли Милан да издържи на напрежението на „Стадио Диего Армандо Марадона“: Наполи срещу Милан

Интригата остава за реванша

 

Първите мачове от четвъртфиналната фаза на турнира Шампионска лига са вече в историята. Темите за разговор са доста, а реваншът между Наполи и Милан не е за изпускане. Първият мач на стадион “Джузепе Меаца” завърши 1:0 в полза на “росонерите”. Станахме свидетели на мач с положения и пред двете врати, но категорично по-добрите бяха за домакините. Резултатът обаче съхранява интригата за реванша. Стефано Пиоли отново ще се изправи срещу Лучано Спалети в още един гросмайсторски двубой. Атмосферата се очаква да бъде феноменална. Кой от двата отбора ще продължи към полуфиналите? Ще разберем много скоро.

Мачът ще се изиграе на 18 април, вторник, от 22:00 българско време.

 

Милан отново надигра Наполи

 

Победатата на Милан срещу Наполи в Шампионска лига е от изключително важно значение в психологически план. Хората на Стефано Пиоли отново намериха правилната формула да противодействат на големия си съперник и почти сигурен бъдещ шампион на Италия. Отборът на Милан се държа дисциплинирано на терена и предимството на “росонерите” се усещаше в почти всеки един етап от играта. Изключение може би правиха само първите няколко минути, когато Наполи започна по-уверено.

Този успех бележи и втората победа на Милан срещу Наполи в рамките на 10 дни. Припомняме, че настоящият шампион на Италия разби “партенопеите” с 4:0 при визитата си на стадион “Диего Армандо Марадона”  на 2 април. Гръмкият успех от този ден все още отеква по улиците на Неапол. Фактът, че Наполи на 99 процента ще вземе титлата ще отмие донякъде това поражение, но могат ли тези две победи да повдигнат още повече духа на Милан преди реванша? Стадионът на Наполи е доста неприятно място за гостуване, но Милан ще стъпят на терена уверен в своите възможности. 

 

Влиянието на Осимен

 

Развоят на мачовете никога не зависи само от един футболист, но отсъствието на Виктор Осимен предизвика редица дискусии. Нигериецът прави сезона на живота си и не може да спре да бележи за Наполи във всички турнири. Головете на Осимен са в основата на невероятната кампания, която сътвори отбора на Наполи. Липсата на подобна фигура на върха на атаката със сигурност отне от блясъка на “неаполитанците”.

Крилото на Наполи Квича Кварацхелия също се представя на много високо ниво, а комуникацията между него и Осимен на терена е невероятна. Двамата са изработили голяма част от всички попадения на Наполи. Липсата на нигерийския нападател като че ли се отрази и на играта на грузинеца, който пропусна едно чисто положение и не беше на обичайното си ниво. Експериментът на Спалети да пусне Елиф Елмас като фалшива 9-ка не сработи и той беше лесна мишена за защитниците на Милан.

Голмайсорският инстинкт заедно с невероятната бързина и физика на Осимен са оръжия, които Наполи ще се надява отново да притежава за реванша. Медицинският щаб ще направи всичко възможно, за да може нигериецът да е на разположение. Вече видяхме разликата в нападението, когато Осимен отсъства. Ако той започне като титуляр в реванша, всички ще се убедим в способностите му още веднъж.

 

На какво да залагаме

 

Домакинското предимство отрежда категоричната роля на фаворит за състава на Наполи. “Партенопеите” са с 1.75 коефициент до този момент да спечелят мача и с 2.12 да се класират за полуфиналите на Шампионска лига. “Росонерите” са с 5.10 коефициент за момента да вкарат повече голове от противника си за 90 минути игра и с 1.72 да продължат към следващата фаза на турнира. Равенство в редовното време е оценено на 3.50 коефициент за момента в Betano.bg. Коефициентът за краен резултат в полза на Милан е доста добър предвид формата на “росонерите” като гости на Наполи през годините. Последната домакинска победа на Наполи срещу Милан датира от август 2018 година. След това във всички турнири отборът на Наполи има 3 загуби и 1 равенство срещу Милан. 5.10 коефициент за момента изглежда повече от добре, ако се доверим на статистиката. 

Освен с добрите резултати за Милан на терена на Наполи, головете също присъстват в мачовете между тези два отбора в Неапол. През 4 от последните 5 домакинства на Наполи срещу Милан са били отбелязани минимум 4 гола. Победа за Милан и минимум 4 гола в мача изглежда оптимистична прогноза, но в това дерби всичко е възможно. За пазара “Краен резултат и Над/Под” подобен развой е оценен на 19.50 коефициент в Betano.bg към момента. Функцията “Бет Билдър” може да направи залога ви още по-интересен. Можете да комбинирате няколко селекции от това звездно събитие в един фиш спрямо възможностите, които ви предостави системата. Така ще можете да изпитате пълноценно емоцията от двубоя в очакване нещата да се развият във ваша полза. 

Милан има предимство, но на домашна земя Наполи ще се опита да отговори подобаващо. Най-интересното тепърва предстои. Не пропускайте да направите вашия залог още сега и не губете повече време. Насладете се на първокласен футбол и първокласна спортна секция само в Betano.bg. Желаем ви печалби и нека вашият залог спечели. 

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е написана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Спортни прогнози
Спортни прогнози 03 юли

Колко далеч ще стигне Григор Димитров в Уимбълдън този път – първото изпитание и шансовете на българина в турнира

Серия А 16 май

Фиорентина и Интер ще решават кой ще грабне Купата на Италия за сезон 2022/23

Спортни прогнози 22 апр.

Ще се отърси ли Манчестър Юнайтед от лошата си форма като гост в дома на Тотнъм

Серия А 21 апр.

Два титанични сблъсъка за място сред най-добрите четири в италианската Серия “А”

Спортни прогнози 10 апр.

Началото на клей сезона: Кой ще триумфира в първия мастърс на червени кортове в Монте Карло

Първа лига 03 апр.

Походът на ЦСКА-София за титлата продължава на стадион „Александър Шаламанов“ – Славия срещу ЦСКА-София

Спортни прогнози 08 мар.

Кой измежду Манчестър Сити и Лайпциг ще се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига

Ла Лига 03 фев.

Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

Премиър лийг 21 окт.

Двубой от най – високо ниво в английската Висша лига – Челси срещу Манчестър Юнайтед

ЗАРЕДИ ОЩЕ