Ще се отърси ли Манчестър Юнайтед от лошата си форма като гост в дома на Тотнъм

Тотнъм срещу Манчестър Юнайтед

 

Битките в Английската Висша Лига за позициите в таблицата никога не спират. През този сезон борбата за оцеляване е повече от вълнуваща. Битката за титлата също се очаква да ни държи под напрежение до последно. Местата за топ 4 също са ограничени, а там няколко отбора изявяват претенции. Манчестър Юнайтед изглежда като един от фаворитите да се настани в четворката. “Червените дяволи” обаче ще е нужно да удържат мястото.

Предстои ключов сблъсък с Тотнъм. “Шпорите” преживяват поредния турбулентен сезон и феновете ще се надяват на победа срещу един от отборите, срещу които техните любимци имат най-много загуби в историята на Висшата лига. Ерик тен Хаг ще очаква безапелационно представяне от неговите възпитаници след някои разочароващи резултати. Очакванията са големи, залогът също. Чака ни дерби с много заряд и емоции. Тотнъм посреща Манчестър Юнайтед на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” в четвъртък, 27 април, от 22:15 българско време.

 

Ще играе ли отново Тотнъм в Шампионска лига

 

След резултатите в останалите първенства за отбора на Тотнъм остана единствено мисълта за турнира на богатите. “Шпорите” отпаднаха безславно от Милан на осминафиналите на Шампионска лига и отпаднаха от двата домашни турнира. Всичко това се случи паралелно с огромното напрежение, което прогресивно растеше между вече бившия мениджър на клуба Антонио Конте и ръководството на Тотнъм. След равенството 3:3 срещу Саутхямптън Конте си изля душата и каза в прав текст всичко, което мисли за настоящата ситуация в Тотнъм. Тирадата на италианеца му осигури неминуемо уволнение и към момента начело на Тотнъм е асистентът на Конте – Кристиан Стелини. Решението от по-горно ниво да бъде оставен асистент да води отбора до края на сезона вместо да се търси утвърден нов треньор не се хареса на феновете.

Хаосът в лагера на “шпорите” е пълен. Има съмнения относно бъдещето на редица футболисти. Дежурните спекулации за напускането на голмайстора Хари Кейн през лятото също отново изплуваха на дневен ред. Големият въпрос сега е следният – ще може ли Тотнъм да преодолее тази криза и да завърши силно сезона? “Шпорите” към момента заемат петата позиция с актив от 56 точки. Разликата с четвъртия в подреждането – Нюкасъл, е само три точки. “Свраките” обаче са с мач по-малко и се намират в по-добра форма. Победа срещу Манчестър Юнайтед би повдигнала драстично настроението в лагера на Тотнъм и би направило надпреварата за топ 4 още по-интересна.

 

Трудности за Юнайтед при гостуване

 

Със сигурност мачът срещу Тотнъм е чакан с нетърпение от феновете на Манчестър Юнайтед. Обикновено “червените дяволи” не изпитват кой знае какви затруднения, когато играят срещу този съперник. Хората на Ерик тен Хаг отпаднаха от турнира Лига Европа след апатично представяне срещу Севиля. След тази загуба единственият начин за класиране в Шампионска лига остава класиране в топ 4. 

Треньорът и играчите ще трябва да разрешат един алармиращ проблем, ако искат Юнайтед да постигне своите цели. През този сезон 20 кратните шампиони на Англия неведнъж претърпяха тотална капитулация като гости. Гръмките загуби срещу Брентфорд, Ливърпул, Нюкасъл, Манчестър Сити и Севиля само олицетворяват колко дискомфортно се чувстват играчите на Юнайтед на чужда територия. Враждебната атмосфера също играе своята роля. Мениджърът на “червените дяволи” Ерик тен Хаг намекна, че става въпрос за ментален проблем в самите играчи, когато играят далеч от “Олд Трафорд”. Дали атмосферата на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” ще окаже влияние върху играта им?

Манчестър Юнайтед засега е на трето място с 59 точки – 6 повече от Тотнъм и с мач повече от “шпорите”. Хората на тен Хаг се намират в добра позиция да завършат в четворката. Победа срещу Тотнъм би затвърдила тези претенции.

 

На какво да залагаме

 

Предлагаме коефициент от 2.75 към момента за победа на Тотнъм и 2.55 за това Манчестър Юнайтед да вземе трите точки. Тези коефициенти не са никак лоши предвид факта, че и двата отбора имат своите шансове за победа. Равният резултат е оценен на 3.45 коефициент до момента в Betano.bg. Коефициентът за “Червените дяволи” да победят е напълно оправдан предвид историческата статистика между тези два отбора. Символичните гости печелят 15 от последните 27 мача във всички турнири срещу 7 победи за Тотнъм и 5 равенства.  Най-често срещаният резултат между Тотнъм и Манчестър Юнайтед е 0-1. Четири двубоя са завършили с този резултат, когато Тотнъм е бил домакин и 11 мача са били белязани от този резултат като цяло в това съперничество. Пазарът “Точен резултат” предлага високи коефициенти. Мачът да завърши 0:1 е с коефициент 10.25 към този момент в Betano.bg.

Тотнъм загуби последните си два мача като домакин срещу Манчестър Юнайтед – 1:3 и 0-3. В тези два мача бяха отбелязани минимум 3 гола. Можете да се възползвате от добрия коефициент, който предлага пазара “Краен резултат и Над/Под”. Победа за гостите и минимум 3 отбелязани гола е с коефициент 3.50 в Betano.bg към този момент. Триумф за Тотнъм и същият брой отбелязани голове е с 4.00 коефициент към този момент. Ще затвърди ли Манчестър Юнайтед позицията си в топ 4 или Тотнъм Хотспър ще внесе допълнително пикантност в борбата за Шампионска лига? Заложете още сега и не пропускайте голямото дерби между Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Желаем ви позитивни емоции в Betano.bg.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: