Двубой от най – високо ниво в английската Висша лига – Челси срещу Манчестър Юнайтед

“Сини” срещу “червени” – вълнуваща среща за феновете на футбола

Челси посреща отбора на Манчестър Юнайтед на своя “Стамфорд Бридж” на 22 октомври от 19:30 часа.
Въпреки, че все още е началото на сезона, този сблъсък може да се окаже решаващ в битката за Топ 4. Челси и Ман Юнайтед са сред големите фаворити за влизане в четворката, която дава право на участие в Шампионска лига. Нещо, което “червените дяволи” искат изключително много, след като се подвизават в Лига Европа този сезон.
Това ще бъде 192-и двубой между двата английски колоса. “Червените” имат лека преднина. Те са записали 81 победи, докато тези за Челси са 55. Останалите 55 мача са завършвали на равно. Статистиката е доста равностойна. Равностойни са и резултатите от последните няколко срещи между двата тима. Те не са се побеждавали през последни два сезона, завършвайки четири пъти на равно. За съжаление на неутралните зрители, тези равенства не бяха и от най – атрактивните, завършвайки на два пъти 1:1 и 0:0.
Дали “сини” и “червени” са ни подготвили нещо друго под ръководството на новите треньори? Ще видим ли поредното реми и ниска резултатност? Всичко това ще разберем съвсем скоро.
Повече информация за това събитие може да откриете на нашия сайт Betano.bg.

Преобразен Челси под ръководството на Греъм Потър

Челси продължава да се подобрява под ръководството на Греъм Потър. Англичанинът бе назначен като нов старши треньор на “сините” на 8 септември, подписвайки 5-годишен договор.
Резултатите се подобриха почти мигновено. 47-годишният наставник дебютира с двубой в Шампионска лига. За негово съжаление, тимът му не успя да спечели, завършвайки 1:1 с РБ Залцбург. След това дойдоха и победите. В последните четири мача, Челси записа четири победи, допускайми едва едно попадения в своята врата. “Сините” победиха Кристал Палас с 2:1 в лондонско дерби и Уулвърхямптън с 3:0. Другите два успеха дойдоха в Шампионска лига и то срещу Милан. Английският тим победи италианския шампион на два пъти с общ резултат от 5:0.
Челси стои комфортно на върха в група “Е” на най – престижния европейски клубен турнир. Запазването на първото място зависи само и единствено от тях. Не е нужно да разчитат на резултатите на своите противници.
В английската Висша лига, Челси заема 4-о място във временното класиране, като именно Манчестър Юнайтед им диша във врата с точка пасив.
Борбата ще е оспорвана, а нас ни очаква изключително вълнуващ двубой.

Представянето на “червените дяволи” отново е на приливи и отливи, както свикнахме да наблюдаваме през последните няколко години

Ман Юнайтед се сдоби с нов треньор това лято – Ерик Тен Хааг. Началото за нидерландския специалист във Висшата лига бе трудно. Неговите футболисти отстъпиха в първите си два мача на Брайтън и Брентфорд. Въпросителните заваляха към Тен Хааг, но още в следващия мач, той доказа, че има място на “Олд Трафорд”. “Червените дяволи” победиха големия си съперник Ливърпул с 2:1 и така започна тяхната победна серия. Серия, която включваше успех над временния първенец – Арсенал.
Всичко се развиваше в положителен ред за Юнайтед, докато не дойде и дербито с градския съперник – Манчестър Сити. Разликата в класите на двата отбора излезе наяве още през първото полувреме на срещата. “Гражданите” поведоха с 4:0 на почивката и предрешиха развоя на мача. След почивката видяхме още 5 гола, като крайният резултат бе 6:3.
Кампанията на “червените” в Лига Европа се развива по подобен начин. Тимът започна със загуба, но бързо се върна на победния път с три поредни успеха. Една точка от следващите два кръга ще бъде напълно достатъчна за Манчестър Юнайтед да продължи в елиминационната фаза на турнира.
“Червените дяволи” имат положителен баланс срещу отборите от топ 6 през сезона. Дали това ще продължи това и срещу Челси? С интерес очакваме как ще се развият събитията.

Прогноза и потенциални залози на Челси – Манчестър Юнайтед

Не бива да забравяме, че в подобен тип дерби, временната форма не е от особено голямо значение. Челси обикновено излиза като фаворит в този сблъсък и доминира на терена. Манчестър Юнайтед обаче винаги успява да излезе с гордо вдигната глава и резултат в негова полза.
Челси е определен за сериозен фаворит в срещата от нашите букмейкъри. Коефициентът им за победа е 1.85*, докато този за Ман Юнайтед е 4.10*. Равенството е оценено на 3.80*. Двойният шанс за Х2 също не изглежда невъзможен тук. “Червените дяволи” се представят стабилно срещу “сините”. Пазарът е изчислен на 2.00*.
Както споменахме по – горе, двата отбора не са много резултатни, когато се изправят един срещу друг. Пазарът за Под 2.5 гола изглежда подходящ тук. Коефициентът за него е 2.07*.
Събитието предоставя голям брой възможности за залагане. Betano се е уверил да ви предостави широк набор от пазари. Изборът е изцяло ваш. Пожелаваме ви късмет и не забравяйте да се забавлявате при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: