Динамичният летен трансферен прозорец – най-любопитните сделки до момента в световния футбол

09 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Динамичният летен трансферен прозорец – най-любопитните сделки до момента в световния футбол

Началото на трансферния пазар: краят на поредния вълнуващ европейски клубен сезон настъпи

 

Станахме свидетели на драма до последния кръг за титлата в немската Бундеслига. Преживяхме емоцията от безброй паметни мачове в останалите топ първенства. Сега е време за заслужена почивка от терена за футболистите. Сега е време за равносметка и поглед към бъдещето. На 1 юли официално се дава старт на летния трансферен прозорец. От 1 юли до 1 септември всички клубове от топ 5 първенствата ще могат да осъществяват входящи трансфери. Макар и все още да има няколко седмици до официалното начало на летния трансферен прозорец, някои сделки вече са почти финализирани. Преговори между клубовете са разрешени преди 1 юли. Време е да разгледаме някои от по-интересните трансферни удари до този момент в световния футбол.

 

Изборът на Лионел Меси – всички така и не успяха да свикнат с това да виждат Лионел Меси с екипа на ПСЖ

 

Суперзвездата напусна Барселона през септември 2021 година  и пое по нов път във Франция. Колкото и да беше трудно на аржентинеца да загърби всички спомени с “каталунците”, той записа добри показатели с френския шампион. Някак си обаче се забелязваше, че Меси не се чувства на място във Париж и бъдещето му в ПСЖ беше под въпрос.

 Две години по-късно, магьосникът от Аржентина напусна “Парк де Пренс”. Всички спекулации насочваха Лионел Меси обратно към неговия любим Барселона. Президентът на “каталунците” Жоан Лапорта беше готов да направи всичко по силите си, за да превърне мечтата за триумфално завръщане на Меси в реалност. За жалост на всички привърженици на Барселона, Лионел Меси изба да продължи кариерата си в САЩ. Самият футболист, както и Барселона официално обявиха за този развой на събитията. Носителят на 7 златни топки ще облече екипа на Интер Маями. Това е огромна новина за MLS лигата, която ще има в редиците си смятаният за най-добър футболист в света.

 

Реал Мадрид с нов галактически трансфер

 

Малко са клубовете, които разполагат с аурата на Реал Мадрид. Кралският клуб е мечта за много от най-добрите футболни таланти. “Кралете” са известни с трансферите си тип “Галактикос”. Това са суперталанти, които са най-добри на позицията си на терена в световен мащаб. 

Поредното звездно попълнение в кралските редици е Джуд Белингам. Английският полузащитник е считан за бъдещето на английската халфова линия. Белингам е само на 19 години, а вече има завиден опит зад гърба си. Той беше титуляр за “Трите Лъва” на Световното първенство в Катар и за малко не успя да спечели немската Бундеслига с Борусия Дортмунд. 

Няколко топ клуба се надяваха да вземат Белингам и да подсилят значително халфовата си линия. В момента, в който Реал Мадрид се намеси, тези спекулации приключиха. Спряганата трансферна сума за младия англичанин е 100 милиона евро. Умопомрачителната сума говори за това колко ценен е вече бившият играч на Борусия Дортмунд. 

По този начин Реал Мадрид си осигури полузащитници за следващите години. Заедно с Камавинга, Чуамени и Валверде, Джуд Белингам ще допълни новата галактическа ера в Реал Мадрид.

 

Саудитската офанзива, вълната на трансфери по посока първенството на Саудитска Арабия върви с пълна сила

 

Идеята е след години това първенство да бъде сред най-големите и най-конкурентноспособните в света. С оглед на входящите трансфери, вероятността това да се случи не е никак малка. Вече първенството привлече едно огромно име в спорта – Кристиано Роналдо. Португалецът облече екипа на Ал-Насър и предрече светло бъдеще за това първенство в следващите години. 

След появата на Роналдо последваха и други сензационни трансфери. Бившият съотборник на португалската суперзвезда в Реал Мадрид – Карим Бензема, се присъедини към шампиона на първенството Ал-Итихад. Френското острие напусна Реал Мадрид след 14 години вярна служба. 

Ал-Итихад определено има амбиции да запази титлата от първенството на Саудитска Арабия в своята витрина. Освен Бензема клубът почти сигурно ще привлече и Н’Голо Канте. Дефанзивният полузащитник на Челси така и не успя да се споразумее с ръководството на “сините” за нов договор. 

През следващия сезон се очаква да е още по-интересно в първенството на Саудитска Арабия. Бензема срещу Роналдо ще е мегасблъсъкът за титлата. 

Толкова много вълнуващи сделки, а е едва началото на летния трансферен прозорец. Най-доброто тепърва предстои. Ще има ли други бомбастични изненади? Ние от Betano.bg  ще следим с интерес развоя на всеки един трансфер. На вас желаем успешна седмица и печеливши фишове.

 

Автор: Тодор Вълков

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ