Далас е фаворит да дръпне с 3-1 на ЛА Клипърс

28 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Далас е фаворит да дръпне с 3-1 на ЛА Клипърс

Отборите на Далас Маверикс и Лос Анджелис Клипърс излизат за четвъртата си битка от четвъртфиналната си серия в плейофите на Западната конференция в НБА. Двата тима излизат един срещу друг днес от 22:30 часа българско време в “Американ Еърлайнс Сентър” в Тексас. Резултатът в серията е 2-1 победи в полза на Маверикс.

След като загубиха откриващия двубой, момчетата на Джейсън Кид се развихриха в следващите два двубоя. Те първо спечелиха второто си гостуване в Ел Ей с 96:93, а впоследствие триумфираха и в третия мач на своя територия със 101:90.

И при двете победи над всички за Далас бе суперзвездата на тима Лука Дончич, който първо наниза 32 точки във втория мач, а след това докосна трипъл-дабъла с 22 точки, 10 борби и 9 асистенции в третия. Конкретно в мач №3 защитата на Маверикс удържа звездите на Клипърс – Кауай Ленърд и Пол Джордж, до общо 16 точки, като Ленърд стреля само седем пъти от игра. От другата страна пък Дерик Лайвли, Дерик Джоунс-младши и Пи Джей Уошингтън завършиха с двуцифрен актив, като те допълниха достатъчно добре Дончич и Кайри Ървинг, който финишира с 21 точки.

Коефициентът на Betano за победа на Далас в срещата е 1.45, докато ставката за успех на ЛА Клипърс е 2.82.

ТАГОВЕ