Исторически обрат на Рафа Надал във финала на Australian Open

05 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Исторически обрат на Рафа Надал във финала на Australian Open

Рафаел Надал – Даниил Медведев финал на Australian Open

Рафа Надал отново покори върха на тениса. Това направи, след като постигна зашеметяващ обрат от 0:2 сета срещу Даниил Медведев във финала на тазгодишното издание на Australian Open. Испанецът надделя в пет часов трилър с 3:2 сета. Така, той си гарантира 21-а титла от турнир на “Големия Шлем”. С това постижение, Рафа задмина другите двама големи Новак Джокович (20) и Роджър Федерер (20) по общ брой “големи титли”.

Пътят на Рафаел Надал до финала на Australian Open

Матадорът започна участие си в турнира с рутинна победа срещу американеца Маркъс Хирон (3:0 – 6:1, 6:4 и 6:4). След тази победа Надал трябваше да се изправи срещу германеца Яник Ханфман. Резултатът отново бе в негова полза след нова чиста победа (3:0 – 6:2, 6:3, 6:4).

Рафа загуби своя първи сет едва в третия кръг. В него той излезе срещу руснака Карен Хачанов и излезе като краен победител с 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:1).
В четвъртия кръг, световният №5 започна доста колебливо срещу Адриан Манарино. След като спаси четири сетбола в откриващия сет, испанецът поведе с 1:0 сета (7:6). Явно това му даде сили и не остави шанс на френския си съперник в остатъка от срещата, завършила 3:0 (7:6, 6:2, 6:2).

Матадорът изигра най – трудния си мач, като изключим финала, на четвъртфинала. Там съперник бе канадеца Денис Шаповалов. Рафа Надал поведе с 2:0 сета (6:3, 6:4) и гледаше спокойно към полуфинала. За да стигне до там обаче, той трябваше да играе пет сетов друбой, след като допусна изравняване до 2:2 сета. Все пак, той успя да се поздрави с успеха, спечелвайки последния сет с 6:4.

На полуфинала, Рафа имаше не леката задача да се изправи срещу десет години по – младия Матео Беретини. Световният №7 успя да вземе само един сет на далеч по – опитния си противник. Така испанецът се класира на финал след успех с 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:3). Финал с, който Надал влезе в историята.

Пътят на Даниил Медведев до финала на Australian Open

Даниил Медведев даде старт на своето участие с чиста победа срещу Хенри Лааксонен (3:0 – 6:1, 6:4, 7:6). В следващия втори кръг, руснака се разправи с австралиеца Ник Кирьос (3:1 – 7:6, 6:4, 4:6, 6:2).

Световният №2 не намери никакви трудности в третия кръг, където победи Ботик Ван Де Зандсхулп с 3:0 (6:4, 6:4, 6:2).

В следващия си мач, Медведев трябваше да се поизпоти, за да грабне билет към четвъртфиналите. Въпреки силното начало и победа в първия сет с 6:2, той изпита големи трудности срещу американеца Максим Креси. Вторият и третият сет бяха изключително успорвани, като си размениха по един с резултат 7:6. Четвъртият сет също бе доста интересен, но победите в него излезе Даниил Медведев с 7:5. Така руснакът се класира на четвъртфинал, където се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим. По подобие на финала, тук, също станахме свидетели на пълен обрат, този път в полза на Медведев. Младият канадец поведе с 2:0 сета (7:6, 6:3), само, за да си тръгне разочарован накрая. Даниил успя да изравни резултата с два изключително успорвани сета (7:6, 7:5). Накрая, той се поздрави и с победата, надигравайки младия си противник с 6:4 в последния сет.

И така стигаме до полуфинала, където противник бе Стефанос Циципас. Даниил Медведев изигра поредния си много успорван сет и поведе с 1:0 (7:6). Циципас успя да му върне в следващия, изравнявайки го с 6:4. Същият този резултат се получи и в третия сет, този път в ползва на Медведев. Руснакът изигра най – силния си сет от началото на турнира размазвайки гръцкия тенисист с 6:1 в четвъртия и последен сет.

Така Даниил Медведев си осигури място на финала срещу Рафаел Надал.

Предстоящи турнири и потенциални залози

Отвореният турнир на Австралия приключи, но това съвсем не е края на тениса в следващите месеци. От 31.01 до 06.02 ще се проведат три турнира от сериите АТР 250, Ченай, Кордоба и Монпелие. Веднага след тях предстоят и други АТР турнири. Общо взето, тенис календара ще е запълнен до следващия голям турнир – Ролан Гарос (Франция).

Ние от Betano сме се погрижили да включим всички тенис турнири. Тях и още много може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

Това, което остава е да се насладим на този толкова динамичен спорт. Пожелаваме ви много успехи и не забравяйте да се забавлявате докато играете при нас!

Автор: Николай Василев

*Представените коефициенти и събития са съобразени с времето, в което е написана статията.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Още спорт
Баскетбол 26 апр. | news

Какво да очакваме от Деймиън Лилард в първото гостуване на Индиана?

Баскетбол 26 апр. | news

Монако не може да си позволи да изпуска още един мач срещу Фенербахче

Тенис 26 апр. | news

Григор Димитров ще трябва да побеждава чешки талант на старта в Мадрид

Баскетбол 26 апр. | news

Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

ЗАРЕДИ ОЩЕ