На ръка разстояние от титлата: Манчестър Сити срещу Ливърпул – прогнози, коефициенти и залози

07 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
На ръка разстояние от титлата: Манчестър Сити срещу Ливърпул – прогнози, коефициенти и залози

Решаващият двубой

Поредният спиращ дъха сезон във Висшата лига на Англия достига до своята кулминация. Всеки един от отборите преследва своите цели и борбата ще е до самия край. Яростната битка за спасение на последните отбори в класирането и надпреварата между няколко отбора за топ 4 приковава вниманието.

Най – коментираната тема обаче остава тази за титлата. Този сезон отново ставаме свидетели на невероятното съперничество между Манчестър Сити и Ливърпул. Двата английски гранда задават стандартите за футбол и един от тях ще вдигне трофея този сезон. Предстои зрелищен двубой, в който Манчестър Сити посреща Ливърпул на “Етихад Стейдиъм.” Този мач се очаква до голяма степен да реши спора за титлата предвид точката, която разделя тези два отбора. Голямото дерби ще се излъчи на 10 април, неделя, от 18:30 българско време.

Почти перфектните “граждани”

Считани от повечето за най-добрия отбор в света към момента, Манчестър Сити оправдава тази титла. Представянето на “гражданите” от началото на сезона е впечатляващо. Макар и да не успя да се сдобие с изявен централен нападател, Сити не показа никаква слабост и гледа към поредната титла в Англия. В началото на втория полусезон изглеждаше напълно сигурно кой ще е новият шампион. Разликата между първия и втория в класирането беше повече от 10 точки. Може би в синята половина на град Манчестър изкараха шампанското прекалено рано. Грешни стъпки срещу отборите на Саутхямптън и Кристъл Палас вдъхнаха надежда на Ливърпул в преследването на първото място. “Мърсисайдци” станаха още по-вярващи след грандиозната победа на Тотнъм на “Етихад Стейдиъм” с 3:2. В този момент ни стана ясно, че ни предстоят изключително вълнуващи финални месеци в Английската Висша лига.

Следващите седмици ще са ключови за сезона на Манчестър Сити. Предстоят двубои с Атлетико Мадрид в Шампионска лига. Между тях ще е домакинство на Ливърпул за първенството. Към този момент Манчестър Сити е на първо място в класирането с актив от 73 точки.

Биткаджиите от Мърсисайд

Темпото, което Манчестър Сити задаваше през последните години не беше по силите на останалите отбори във Висшата лига на Англия. Само един от останалите 19 отбора отговори на предизвикателството на “шумните съседи” – Ливърпул. Хората на Юрген Клоп сформираха яростно съперничество с възпитаниците на Хосеп Гуардиола през последните сезони. Тяхната вражда се превърна в една от най- емблематичните за световния футбол. През този сезон отборът на Ливърпул се справя повече от добре. “Червените” са в серия от 10 поредни победи в английското първенство. Пасивът спрямо Манчестър Сити в началото на годината беше стопен до само една точка. Една точка беше и разликата, с която Манчестър Сити триумфира пред Ливърпул с титлата през сезон 2018/2019. Сега този сценарий може да се повтори отново. Това ще се определи от сблъсъка на 10 април, който в очите на много хора е неофициален мач за титлата.

Подобно на Сити, Ливърпул също има ангажименти в Шампионска лига. Те ще срещнат съпротивата на португалския гранд Бенфика на четвъртфиналите. Към момента Ливърпул заема втората позиция в подреждането, на една точка зад Манчестър Сити.

На какво да залагаме

Нашите букмейкъри са поставили Манчестър Сити в ролята на фаворит. “Гражданите” са с коефициент 2.18* да грабнат трите точки. Ливърпул са с коефициент 3.20 да смълчат “Етихад Стейдиъм” и да победят. Равен резултат е оценен на 3.60 към момента.
Последният мач между тези два отбора завърши 2:2 на “Анфийлд.”

Това съперничество е изключително оспорвано в исторически план – през последните 31 мача Манчестър Сити е бил победител в 8 от тях срещу 12 победи за Ливърпул. Равният резултат е властвал 11 пъти от тези 31 срещи. Четири от последните пет мача са завършили с поне 4 гола. Резултатността на това дерби е ясно подчертана и очакваме същото и този път.

Пазарът Над/ Под общо голове спокойно би намерил място във вашия фиш. Да има Над 3.5 гола в предстоящия двубой е с 2.62 коефициент до този момент в Betano.bg. Има потенциал и за над 4.5 гола – пазар, напълно по силите на тези два отбора предвид атакуващия им потенциал. Над 4.5 гола е с коефициент 4.60 към момента.

Когато става въпрос за толкова атрактивно дерби, офертата Match Combo идва на дневен ред. С нея ще можете да разгърнете цялата си фантазия и да заложите на различни видове пазари от едно футболно събитие. Необходимо е да селектирате опцията Match Combo горе – вдясно до менюто с пазарите. Така ще се филтрират всички пазари, които можете да комбинирате във вашия фиш.

Пеп Гуардиола срещу Юрген Клоп. Манчестър Сити срещу Ливърпул – поредният вълнуващ епизод от това яростно съперничество ни очаква. Кой ще заяви претенции за титлата? Отговорът ще научим на 10 април на “Етихад Стейдиъм.” Желаем ви успешна седмица и много късмет в Betano.bg

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ