Ню Йорк излиза като фаворит срещу Индиана

06 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ню Йорк излиза като фаворит срещу Индиана

Отборите на Ню Йорк Никс и Индиана Пейсърс застават един срещу друг в първия мач от своята полуфинална серия в Източната конференция. Двата тима излизат идната нощ от 2:30 часа българско време в легендарната зала “Медисън Скуеър Гардън”.

Нюйоркчани изживяват своето прераждане и след страхотното си представяне в редовния сезон, те успяха да елиминират Джоел Ембийд и Филаделфия с 4-2 победи в първия кръг на плейофите. Надеждите на феновете на Никс за достигане до финал в конференцията са още по-големи в момента, при положение че съперникът им – Индиана, успя да се възползва от проблемите в Милуоки и да отстрани тима, който спечели титлата преди три години.

Никс успяха да се справят с Филаделфия благодарение на невероятните изяви на своя лидер Джейлън Брънсън, който наниза поне 39 точки в четири поредни мача и така поведе отбора си към участие на полуфиналите. Погледите отново ще са насочени именно към него в звездната му битка на гардовете с Тайрийз Халибъртън от Пейсърс.

Индиана разкри своя потенциал със страхотния си успех над Милуоки. Отборът на Рик Карлайл загуби първия мач от серията, но след това спечели четири от следващите пет, за да продължи към следващата фаза. Пейсърс имат доста оръжия в редиците си, като това се потвърди с факта, че шестима състезатели вкараха поне по 14 точки при успеха със 120:98, който затвори серията срещу Бъкс. Халибъртън, Паскал Сиакам и Майлс Търнър се превърнаха в лидери на отбора и от тях се очаква да отговорят на предизвикателството на Никс.

Специалистите от Betano предлагат коефициент от 1.44 за победа на Никс, докато ставката за успех на Индиана е 2.90.

ТАГОВЕ