ПСЖ или Борусия ще стигнe до големия финал?

07 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
ПСЖ или Борусия ще стигнe до големия финал?

Пари Сен Жермен и Борусия (Дортмунд) са на една крачка от финала в Шампионската лига. Двата отбора излизат днес на „Парк де Пренс“ в реванш от полуфиналите. Германците имат преднина, след като спечелиха първия мач с 1:0. Отборите бяха съперници и в груповата фаза, като тогава парижани се наложиха на своя стадион с 2:0.

Ако Борусия си тръгне като краен победител от френската столица, това ще означава ново класиране за финала в турнира, който и като предишното ще бъде на “Уембли” в Лондон. Там през 2013-та година воденият от Юрген Клоп тим на “жълто-черните” се изправи срещу сънародниците си от Байерн (Мюнхен) и загуби с 1:2. ПСЖ също загуби финал срещу баварците – 0:1, през лятото на пандемичната 2020-а година.

Сега и Луис Енрике, и наставникът на Борусия Един Терзич имат комфорта да разполагат с почти всичките си основни футболисти. В сравнение с първия двубой само Люка Ернандес няма да играе, след като получи тежка контузия.

ПСЖ е фаворит за победа в мача и за продължаване напред. Коефициентът на BETANO французите да се класират напред след успех в редовното време е 2.22, а Борусия (Дортмунд) да направи това е 2.70. Котировката за това да се стигне до продължения е 5.90, а до дузпи – 7.00.

ТАГОВЕ