Реал Сосиедад ще се опита да забави устрема на Барселона към титлата

03 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Реал Сосиедад ще се опита да забави устрема на Барселона към титлата

Реал Сосиедад срещу Барселона – ще забавят ли „баските“ устрема на Барса

Преди броени дни станахме свидетели на поредното драматично “Ел Класико” в испанската Ла Лига. Барселона и Реал Мадрид ни подариха страхотен двубой с безкрайно интересни моменти и сензационен край. Феноменалният Джуд Белингам донесе успеха за “белия балет” с 2:1 с два гола през второто полувреме.  Със сигурност, тази загуба ще вгорчава сезона на “Каталунците” до самия му край на.

Сега обаче хората на Шави Ернандес трябва да се възстановят бързо и да посрещнат следващото предизвикателство в лицето на Реал Сосиедад. “Баските” също претърпяха разочароващ резултат срещу Райо Валекано, като изпуснаха победата в последната минута и записаха равенство 2:2. Възпитаниците на Иманол Алгуасил имат големи амбиции за този сезон и смятат да се задържат около първите четири места.

Мачът ще се изиграе на 4 ноември от 22:00 българско време.

Оръжията на Реал Сосиедад в лицето на Кубо и Оярзабал

Реал Сосиедад не влиза в мача срещу Барселона като фаворит. Класата на “каталунците” е повече от очевидна и въпреки загубата от Реал Мадрид, този мач няма да е никак лесен за домакините. Стадион “Реале Арена” може да създаде незабравима атмосфера и всеки гостуващ отбора на този терен изпитва трудности. Важно е да отбележим, че символичните гости досега не са записали загуба като гост в Ла Лига.

“Баските” разполагат с футболисти, които могат да предизвикат сериозен хаос в каталунската отбрана. Такефуса Кубо израсна изключително много през последните години и към този момент е неизменен титуляр в атаката на Реал Сосиедад. 5 гола и 2 асистенции в 10 мача не е никак лошо постижение за 22 годишния японец.

Кубо ще бъде подкрепен в атакуващ план от Микел Оярзабал, който пък е на второ място по процент отбелязани голове в Ла Лига с 5.3. На първо място по този показател е Роберт Левандовски с 6.2. Зад тях ще действа Брайс Мендез, който е най-креативният играч в състава на “баските”. Уменията му в това да изнася топката и да намира празните пространства ще бъдат от нужда в тази среща.

Реал Сосиедад заема петата позиция с актив от 19 точки. Победа срещу Барселона би скъсила разликата в класирането между тези два отбора на само 2 точки. Ще може ли Реал Сосиедад да поднесе изненадата?

Какво да очакваме от Барселона след тежката загуба срешу Реал Мадрид

За отбора на Барселона няма по-болезнена загуба от тази срещу Реал Мадрид. Първото “Ел Класико” за настоящия сезон завърши с триумф за “белия балет”. “Каталунците” играха по-добрия футбол през по-голямата част от мача. Магията на Джуд Белингам обаче попари Барселона. Възпитаниците на Шави Ернандес трябва да се върнат възможно най-скоро на победния път.

Със сигурност най-голямото оръжие на Барселона е владението на топката. Настоящите шампиони на испанската Ла Лига са лидери в средния показател за владения на топката. Този стил е класически за играта на “каталунците” и Барселона може да го използва, за да ограничи максимално Реал Сосиедад. За жалост на феновете на символичните гости, Френки де Йонг и Педри – двама фундаментални играчи за този стил на игра, лекуват контузии. Дали ще се завърнат за срещата, предстои да разберем.

Победа за Барселона е абсолютно задължителна, ако хората на Шави искат да поддържат темпото на Реал Мадрид и Жирона. Шампионите са на четвъртата позиция в таблицата с 24 точки. Феновете ще стискат палци де Йонг и Педри да се възстановят навреме и евентуално да влязат като резерви.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Реал Сосиедад ще опровергае букмейкърите ни в случай, че триумфира срещу Барселона. “Баските” са с 3.25* коефициент да спечелят мача и да се доближат на само 2 точки от “каталунците” в класирането. Победа за гостите е оценена на 2.20* коефициент. Макар и да очакваме попадения заедно с двама от най-потентните пред противниковата футболисти, мачът да завърши наравно е с 3.45* коефициент.

Отборът на Барселона диктува правилата в исторически план в мачовете си срещу Реал Сосиедад. “Каталунците” имат 21 победи срещу този съперник от последните 32 мача във всички турнири. Реал Сосиедад е печелил срещу Барселона 6 пъти, а останалите 5 мача са завършили с равен резултат.

Макар и да са в ролята на фаворити, възпитаниците на Шави допуснаха поражение от Реал Сосиедад в последния си мач в Ла Лига. “Баските” се наложиха с 2:1 на “Камп Ноу”и неведнъж са доказвали, че могат да играят наравно с най-големите отбори. Ако смятате, че Реал Сосиедад може да повтори отново страхотното си представяне от последния път срещу Барселона, пазарът “Краен резултат и Над/Под 2.5 гола” може да ви донесе печалби.

Победа за домакините и минимум 3 отбелязани гола в мача е с 5.00* коефициент в Betano.bg. Очакваме атомното нападение на Барселона все пак да създаде големи трудности за защитата на домакините. Същият развой на събитията, но в полза на Барселона е с 3.45* коефициент.

Най-често срещаният резултат в мачовете между Реал Сосиедад и Барселона е 0-1. Цели 9 двубоя са завършили с този краен резултат. Винаги атрактивният пазар “Точен резултат” предлага страхотни коефициенти, от които можете да се възползвате. Мачът да завърши с резултат 0-1 е с коефициент 7.60* към този момент в Betano.bg.

Реал Сосиедад срещу Барселона рядко разочарова и се надяваме този път отново да видим първокласен футбол и много попадения. Левандовски или Оярзабал ще бъде герой за своя отбор? Не пропускайте Реал Сосиедад-Барселона и се насладете на пленяващата ни секция Спорт. Желаем ви позитивна и ползотворна седмица.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ