Предизвикателствата за Арсенал по пътя към върха продължават в лицето на Нюкасъл

31 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Предизвикателствата за Арсенал по пътя към върха продължават в лицето на Нюкасъл

Нюкасъл срещу Арсенал – ще продължи ли възхода на „топчиите“

В Английската Висша Лига всеки един мач е истинска битка. Най-конкурентноспособното първенство в света ни предлага ежеседмични сблъсъци от световна класа.

През този сезон Арсенал отново ще се опита да покаже, че притежава нужната класа и характер, за да се нарече шампион. “Артилеристите” ще гостуват на един от най-неблагоприятните английски стадиони – “Сейнт Джеймсис Парк”. Там хората на Микел Артета ще се изправят срещу Нюкасъл.

“Свраките” се върнаха в европейския елит, след като се класираха за Шампионска лига през изминалия сезон. Хората на Еди Хау са един от отборите с най-впечатляващо развитие през последните години и вече могат спокойно да се конкурират с най-добрите. Дали ще успеят да се наложат срещу Арсенал и дори да се намесят в битката за титлата?

Мачът ще се изиграе на 4 ноември от 19:30 българско време.

Предизвикателството пред Нюкасъл

Малко хора биха си представили преди два сезона, че Нюкасъл ще влезе отново в Шампионска лига и ще спори за челните места в Английската Висша Лига. През сезон 2021-22 “свраките” можеха да изпаднат, но в крайна сметка завършиха на 11-та позиция след силен край на кампанията. Сега обаче няма и помен от това представяне. Нюкасъл полетя към турнира на богатите, след като завърши на 4-та позиция през сезон 2022-23.

Голямата цел пред хората на Еди Хау е да запазят статута си на отбор от европейския елит и да стигнат, колкото се може по-далеч в Шампионска лига. Победата с 4:1 над ПСЖ бе сериозен атестат, че само небето ще е лимитът за “свраките” от тук нататък.

Паралелно с кошмарната група от отбори, които правят компания на Нюкасъл в Шампионска лига, “свраките” трябва да мислят и за домашните първенства и турнири в Англия. Предстои сблъсък с Манчестър Юнайтед за Купата на Лигата. С оглед и на турнира ФА Къп, ще е безкрайно интересно да видим как ще си разпределят силите възпитаниците на Еди Хау. Нюкасъл определено няма дълбочината в състава, която има Манчестър Сити, за да се бори на всеки един фронт.
Въпреки това мачът срещу Арсенал няма да бъде подценен и домакините ще излязат за победата.

Цялата програма пред Нюкасъл изглежда повече от предизвикателна. Ще могат ли “свраките” да се справят?

Проблеми в лагера на гостите – отсъствия на ключови играчи

Отборът на Арсенал инвестира през лятото в опит да намали дистанцията с Манчестър Сити и да се конкурира с “гражданите” за титлата. Може би най-ценната покупка на “топчиите” бе капитанът на Уест Хям – Деклан Райс. Полузащитникът веднага показа, че е бил готов за по-голям отбор и вече блести ярко в цветовете на лондончани.

Част от революцията на Артета в Арсенал, още преди да бъде закупен Райс, е закупуването на Габриел Жезус и Томас Партей. Жезус допренесе за много важни попадения, които осигуриха на Арсенал ценни победи. Уменията на Партей в средата на игрището също не остават незабелязани. Въпреки привличането на Кай Хаверц много фенове на Арсенал искат да виждат триото в средата Партей-Райс-Йодегор.

Привържениците на Арсенал обаче бяха отново разочаровани от последните новини от лагера на “артилеристите”. Жезус и Партей претърпяха нови контузии и няма да бъдат налични за няколко седмици. Тяхното отсъствие със сигурност ще доведе до главоболия за Артета преди следващите мачове.

Въпреки това, Арсенал разполага с богат състав и това ще е възможност за Хаверц и Нкетия да се изявят. Дали това ще се случи и ще имат ли принос те именно срещу Нюкасъл?

На какво да залагаме – атрактивни пазари на Betano

Очакванията за тежък и интригуващ сблъсък на “Сейнт Джеймсис Парк” се потвърждават от близките коефициенти за победа между двата отбора. Нюкасъл е с 2.65* коефициент да спечели трите точки. Триумф за гостите пък е оценен на 2.57*. Равният резултат е с коефициент 3.55* да властва след края на редовното време.

Предимството на Арсенал в тази битка в исторически план е повече от впечатляващо. В последните 26 двубоя във всички турнири Арсенал има 20 победи срещу само 3 за Нюкасъл и 3 равенства. Макар и двата отбора да са в добра форма към този момент очакванията са за победа на “артилеристите”.

Нюкасъл бележи средно по 2.7 гола на мач, докато Арсенал отбелязва средно по 2.0 гола на мач. Тези показатели предразполагат за едно резултатно дерби. Ако мислите, че Арсенал ще триумфира и ще видим минимум 3 гола в този двубой, можете да заложите на пазара “2 и над 2.5 гола”. Този пазар е с коефициент 3.85*, което е страхотен коефициент за подобен пазар предвид головата форма и на двата отбора.

Любопитен факт е, че 4 от последните 5 мача между Нюкасъл и Арсенал са завършили с точен резултат 2-0 или 0-2. Пазарът ни “точен резултат” е налице и може да ви донесе сериозни печалби. Този двубой да завърши с точен резултат 2-0 е с коефициент 14.50*. След последния съдийски сигнал Нюкасъл да загуби с 0-2 е с коефициент 14.00* към този момент в Betano.bg.

Арсенал е отбелязал 5 от своите 18 попадения от дузпи. Каква е вероятността в този мач Арсенал да вкара първия гол и то от дузпа? Пазарът “Метод на гол (гол 1)” може да бъде изключително вълнуващ за вас. Първият гол в мача да е вкаран посредством дузпа е с коефициент 7.00* в Betano.bg.

Пожелаваме ви късмет и нека отборът, на който сте заложили спечели. Ние от Betano ще стискаме палци за вълнуващ мач. Желаем ви спокоен остатък от седмицата и не забравяйте да се забавлявате.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ