След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

25 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

България с най-слабото си класиране на Евроволей

Българският национален отбор по волейбол записа най-слабото си класиране в историята на европейските първенства. България бе един от четирите домакина в надпреварата. Всички наши мачове се играха във Варна, но това не помогна особено на нашите волейболисти.

“Трикольорите” постигнаха едва две победи от шест изиграни двубоя. Националите ни завършиха на 15-о място и по този начин поставиха личен антирекорд. Решаващият сблъсък бе срещу Франция, който загубихме с 0:3 гейма.

Въпреки всичко това, момчетата на Пламен Константинов трябва бързо да забравят за несполучливото си представяне и да се прегрупират за следващата голяма надпревара. Съвсем скоро започват Олимпийските квалификации, а България се намира в много тежка група.

Квалификационната фаза по волейбол за предстоящите Олимпийски игри в Париж (Франция) започва в края на месец септември и ще продължат до 8 октомври. Те ще се проведат в Китай, Бразилия и Япония.
Ще успее ли българският национален отбор да си върне славните години или разочарованието отново ще надделее?

 

Олимпийски квалификации

Олимпийските квалификации за българския национален отбор по волейбол се очертава да бъдат изключително трудни. България не е сред фаворитите за класиране. Нашите момчета ще пътуват до Сиян (Китай).

Селекционерът на нашия отбор Пламен Константинов обяви избраниците за предстоящите двубои. Промените в отбора, в сравнение с мачовете от Европейското първенство, не са много. Сред тях не попаднаха опитните Георги Братоев и Теодор Салпаров, които сложиха край на кариерата си с националната фланелка. На тяхно място бяха повикани либерото Мартин Божилов и 16-годишният Симеон Николов. Стефан Чавдаров пък ще замести контузения Светослав Гоцев на поста централен блокировач. Денис Карягин също отпадна от състава поради медицински причини. Треньорският щаб прецени да не вика друг състезател на негово място.

Квалификационната фаза е разделена на три групи, или по-точно казано турнира. Всяка група съдържа 8 страни участнички, които ще се борят за първите две места. Една от двете позиции означава директна промоция за Париж 2024.

България се намира в група “С”. Компания на “трикольорите” правят още новокоронясаният европейски шампион Полша, както и  Аржентина, Белгия, Канада, Мексико, Нидерландия и домакините от Китай.

В група “А” също са събрани много равностойни претенденти за първите две места. Мачовете ще се играят в Бразилия. Разбира се, “Селесао” е един от тях. Останалите отбори са Куба, Чехия, Германия, Иран, Италия, Катар и Украйна.

В група “В” има малко по-изявени фаворити. Тя ще се проведе в Япония. “Самураите” са сред основните претенденти за първо или второ място. Други такива са САЩ, Словения и Сърбия. Египет, Финландия, Тунис и Турция запълват групата.

Олимпийски квалификации и на какво може да залагаме – вижте атрактивните предложения на Betano.bg

Груповата фаза, ако можем така да я наречем, се очертава да бъде много интересна и равностойна. Betano вече предлага различни възможности за залагане.

Налични пазари към този момент са Победител и Топ 2 в съответната група. Фаворит в българската група е европейският първенец Полша. Никола Гърбич разполага с едни от най-добрите състезатели в света. Коефициентът им да излязат като краен победител в групата е 1.25*. Веднага след “Дружина полска” се нарежда Аржентина. Техният шанс за триумф в група “С” се равнява на 4.00* коефициент. Отново тези две страни са сочени за сигурни в Топ 2. Трудно е да си представим, че България ще извоюва първото място, но защо да не се бори поне за втора позиция? Шансът това да се случи се оценява на 10.00* коефициент.

Първото място в група “А” е малко по-оспорвано. То най-вероятно ще принадлежи на някой измежду Италия и Бразилия. Все пак италианците имат леко предимство. Коефициентът за победа в първа група на Италия е 1.90*. Бразилия разполага с 2.50* множител за домакински успех.

Американците са категоричен фаворит за първо място в група “B” с 1.50* коефициент въпреки, че тимове като Япония и Словения присъстват в нея. Както се убедихме съвсем наскоро, словенците не са за подценяване, след като спечелиха медал на второ поредно Европейско първенство. Шансовете им за Топ 2 се равняват на 3.50* коефициент. Класирането на Япония на Олимпийските игри в Париж догодина се изчислява на 1.70*.

Съвсем скоро Betano ще предложи нови интересни пазари. Пожелаваме късмет на българския национален отбор да се класират на Олимпиада за първи път от 2012 година насам. Не пропускайте да се забавлявате с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ