Лигата на “извънземните” ни готви нов вълнуващ сезон

23 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лигата на “извънземните” ни готви нов вълнуващ сезон

Сезон 2023/24 на Националната баскетболна асоциация (НБА)

Сезон 2023/24 на НБА е предстоящият 78-ми сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). Редовният сезон е планиран да започне на 24 срещу 25 октомври 2023 година и да завърши на 14 април 2024 година. За първи път в историята на най-популярната баскетболна лига в света ще се проведе турнир. Той ще се играе в периода между 3 ноември и 9 декември като всички мачове, с изключение на финала, ще се броят за класирането на редовния сезон.

Новата кампания отвъд океана ще бъде открита с двa сериозни сблъсъка. Четири основни претенденти за титлата “Лари О’Брайън” ще сложат началото на 78-ия сезон в НБА. Шампионите от Денвър ще посрещнат Леброн Джеймс и неговия Лейкърс, докато Кевин Дюрант от Финикс Сънс ще се завърне в Сан Франциско, за да се изправи срещу бившия си тим Голдън Стейт Уориърс.

Немалка част от организациите в лигата се подложиха на промени за предстоящия сезон. Кой обаче ще излезе начело? Очаква ни дълъг и вълнуващ сезон с нечовешки изпълнения на баскетболните паркети в САЩ. Сезон, в който ще видим и българско участие. Александър Везенков ще бъде част от селекцията на Сакраменто Кингс.

 

Денвър Нъгетс посреща Лос Анджелис Лейкърс

Настоящият шампион на Националната баскетболна асоциация ще бъде коронясан в своята зала пред една от най-легендарните организации в лигата. Многократните шампиони Ел Ей Лейкърс и считаният за един от най-добрите баскетболисти за всички времена- Леброн Джеймс, ще станат свидетели на това как “Нъгетите” получават своите шампионски пръстени.

Денвър Нъгетс със сигурност не е сред най-удобните противници за “езерняците”. Последните четири мача между двете организации завършват в полза на тима от Денвър, а Лейкърс имат едва три успеха в последните десет срещи. Голямата звезда и най-полезен играч на финалите от миналия сезон – Никола Йокич, има положителен баланс от победи и загуби срещу втората най-титулувана организация в националната лига. Сърбинът има 13 постигнати успеха и 11 допуснати поражения срещу “жълто-лилавите”.

В редиците на Денвър няма значими промени и Майкъл Малоун ще разчита на шампионския си състав от изминалата кампания. Лейкърс също не може да се похвали с кой знае колко продуктивно лято. Най-добрата новина за “езерняците” е, че успяха да задържат Остин Ривърс и Ди’Анджело Ръсел.

Ще мотивира ли допълнително церемонията по награждаване Ел Ей Лейкърс или Денвър Нъгетс ще продължат с доминацията си над този противник?

 

Голдън Стейт Уориърс открива новия сезон със звезден сблъсък с Финикс Сънс

Втората среща от откриващата вечер на НБА също няма да разочарова. Уориърс и Сънс, две от най-именитите в американския баскетбол организации и два сериозни претендента за титлата, се изправят в един от основните сблъсъци през новия сезон. Две бъдещи звезди на залата на “Славата”, в лицето на Кевин Дюрант и Крис Пол, ще излязат срещу бившите си отбори още на старта на новата кампания.

Двете организации участваха в една от най-нашумелите размени на играчи това лято. Към тях може да включим и тима на Уошингтън Уизардс. Финикс Сънс изпрати Крис Пол в посока Уошингтън, а по обратния път дойде Брадли Бийл. Плеймейкърът обаче не се задържа много в столицата и бе отново разменен. Този път отиде в Уориърс. Същата тази организация, която не веднъж или два пъти заставаше на пътя му към първа титлата в славната му кариера. Уизардс се сдобиха с правата на Джордан Пуул.
Кой ще излезе като краен победител от всички тези размени, предстои да разберем в следващите няколко мача.

 

Александър Везенков и Янис Антетокумпо готови за новия сезон

Александър Везенков, най-добрият играч на Евролигата за сезон 2022/23, ще дебютира в най-атрактивната и популярна лига в баскетболния свят с екипа на Сакраменто Кингс. “Кралете” ще играят с Юта Джаз в първия кръг. Българинът, който наскоро стана глобален посланик на Betano, ще сбъдне не само своята мечта, но и на всеки любител на този велик спорт.

По подобие на Саша Везенков, Янис Антетокумпо също се превърна в глобален посланик на Betano в началото на тази година. “Гръцкото чудо” и неговия Милуоки Бъкс ще посрещнат Филаделфия Севънти Сиксърс в първия двубой за новия сезон.

Прогноза, евентуални залози и атрактивни пазари на срещите от НБА на Betano

Заедно с най-атрактивната баскетболна лига се завръщат и безкрайните възможности за залагане. Betano е точното място, където може да пробвате вашия късмет. Нека разгледаме първо какви са коефициентите за откриващите двубои.

Betano определя шампионите от Денвър като едноличен фаворит в първия мач за сезона. Коефициентът за победа на “нъгетите” се оценява на 1.53*, докато този за “езерняците” е 2.60*. От другата страна, втората среща е малко по-равностойна. Домакините от Уориърс разполагат с коефициент от 1.98* за победа. Успехът на “слънцата” се изчислява на 1.88*.

Ден първи ще бъде истински празник за баскетболните привърженици, а играчите със сигурност няма да ни разочароват. Очакват се резултатни сблъсъци. Нъгетс-Лейкърс ни предлага множител от 1.90* за Над 227.5 точки в срещата. Уориърс и Сънс ни предоставя възможност да заложим с коефициент от 1.95* за Над 232.5 точки.

Споменахме вече, че това са четири от основните фаворити за спечелване на трофея в края на сезона. Как стоят обаче нещата в дългосрочен план в Betano? Милуоки Бъкс на Янис Антетокумпо са основни заподозрени за триумф в НБА – 4.50*. Друг отбор от Изтока пък заема второто място. Това е Бостън Селтикс с 5.00* коефициент. Главните герои от първия епизод на редовния сезон запълват шестицата – Денвър Нъгетс (6.50*), Финикс Сънс (7.00*), Голдън Стейт Уориърс (15.00*) и Лос Анджелис Лейкърс (15.00*).
Не пропускайте началото на сезона в НБА и не забравяйте да подкрепяте нашите суперзвезди Саша Везенков и “гръцкото чудо” Янис Антетокумпо. Очаквайте и вълнуващи пазари за индивидуалните им статистики.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ