Нидерландия и Хърватия излизат в първия полуфинал на третото издание на Лига на нациите

10 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Нидерландия и Хърватия излизат в първия полуфинал на третото издание на Лига на нациите

Краят на сезон 2022/23

 

Финалите в Лига на нациите ще сложат край на сезон 2022/23. Остават четири мача, които ще определят топ местата в третото издание на този турнир. Това са тимовете на Нидерландия, Хърватия, Испания и Италия. Нидерландия ще бъде домакин на остатъка от надпреварата. “Лалетата” се изправят срещу Хърватия, а Испания играе срещу европейския шампион Италия. Сблъсъците ще се играят на 14 и 15 юни, докато финалът и малкият финал ще се проведат на 18 юни.

 

Нидерландия – Хърватия

 

В предстоящите редове ще обърнем по-голямо внимание на първия полуфинал между домакините и “шахматистите”. Двете страни заеха първо място в своите групи в Лига “А”, където са събрани най-добрите национални отбори на стария континент. 

Хърватия остана първа в група 1, където й правеха компания тимовете на Дания, Австрия, както и победителят от предишното издание на Лига на нациите – Франция.

От друга страна, Нидерландия бе страната представила се най-добре от всички 16 държави взели участие в Лига “А”. “Лалетата” са единственият отбор, който все още не е допуснал поражение. С пет победи и едно равенство в група с Белгия, Полша и Уелс, Нидерландия се класира безпроблемно сред последните четири. 

Спокойно можем да кажем, че двете страни не се срещат често по футболните терени, а напротив, точно обратното. Нидерландия и Хърватия са се изправяли една срещу друга едва два пъти в историята. Това става през 2008 година, когато “оранжевите” печелят с 3:0 в контролна среща. “Шахматистите” също имат един успех с 2:1, който обаче е много по-ценен, а именно двубой за третото място на Световното първенство през 1998 година. 

С други думи, това ще е втория официален мач между двете държави. Нидерландия ще има предимството да играе на своя земя, но не бива да подценяваме бронзовите медалисти от Световното първенство в Катар миналата година. Сблъсъкът ще се проведе в Ротердам, на 14 юни, от 21:45 българско време.

Има ли изненади сред избраниците на Роналд Куман

 

Селекционерът на Нидерландия не извика в състава на “лалета” четирима футболисти на Аякс. Това решение се дължи на факта, че клубът от Амстердам завърши много слабо кампанията в Ередивизие. Играчите, които няма да вземат участие във финалите на турнира са Стивън Бергхаус, Брайън Броби, Дейви Клаасен и Кенет Тейлър. 

От друга страна, Куман изпрати първа повиквателна на играч от АЗ Алкмаар – Тижани Райндерс. Също така, Андриес Ноперт бе върнат сред 26-мата и има възможност отново да застане под рамките на “оранжевата” врата.  Опитният страж Яспер Силесен пък не бе повикан. 

Роналд Куман излезе със становището, че е трудно да се изпращат повиквателни, тъй като е края на сезона и това трябва да се случва в последния момент. Как ще се представят неговите избраници срещу коравия тим на Хърватия?

 

Хърватия достигна до полуфинал за първи път в историята на турнира

 

Хърватия достигна полуфиналната фаза за първи път от три опита до тук в надпреварата. От друга страна техният съперник може да се похвали с второ място от предходното издание, след като отстъпи с 1:0 на финала от Португалия.

Деян Ловрен, дългогодишен носител на националната фланелка, сложи край на своята кариера за тима на “шахматистите”. Бранителят записа 78 участия в мъжкия състав на Хърватия. Като изключим неговото отсъствие, Златко Далич повика обичайните състезатели в състава си, включително капитана Лука Модрич, Иван Перишич и Матео Ковачич, които са сред най-известните хърватски имена в Европа.

Хърватия се представя изключително добре на Световно първенство, печелейки второ и трето място в последните две издания. От друга страна обаче, другите турнири не са сред най-успешните за балканската страна. 

Възможно ли е момчетата на Златко Далич да се окажат непреодолими съперници за Върджил Ван Дайк и компания?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Нидерландия – Хърватия 

 

Не е изненада за никого, че Нидерландия е основен фаворит за продължаване напред към финала и победа в двубоя. Betano е на същото мнение, след като предлага коефициент от 2.02* за успех на “лалетата” в редовните 90 минути. Шансовете за тяхното класиране в битката за трофея се оценяват на 1.53* коефициент. 

На другият край, коефициентите на Хърватия са повече от изкушаващи. Това е отбор с традиции въпреки, че не се представя много убедително в този турнир. Победате им е с множител 3.85*, докато този да се класира на финал е 2.55*.

Споменатите по-горе два предходни сблъсъка между двете страни завършват с Над 2.5 гола, а едно подобно развитие и този път е с коефициент 2.15*. 

Тук е мястото да напомним, че Betano предлага интересната опция Bet Builder. С нея можете да комбинирате различни селекции от едно събитие в един фиш. Всички маркети и оферти ще откриете на самия сайт. Нашият екип ви пожелава успех и вълнуваща игра. Не пропускайте остатъка от турнира Лига на нациите. Очертават се интригуващи срещи. 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.  

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ