България ще се опита да запази минимални шансове за класиране на Евро 2024 в мач срещу Унгария

14 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
България ще се опита да запази минимални шансове за класиране на Евро 2024 в мач срещу Унгария

България срещу Унгария – изключително тежък двубой за българските „лъвове“

Евроквалификациите за предстоящото Европейско първенство през 2024 година достигат последната си фаза. Макар и вече някои отбори да са си гарантирали участие, все още има някои въпросителни около последните потенциални участници.

Националният отбор на България за мъже се представя доста под нивото си към момента. “Трикольорите” нямат победа в евроквалификациите. Слабите резултати през настоящата календарна година доведоха до назначаването на Илиян Илиев в ролята на селекционер на мястото на Младен Кръстаич.

Първият мач на новия селекционер на “лъвовете” ще е срещу водача в квалификационна група “G” – Унгария. Възпитаниците на Марко Роси все още нямат загуба в евроквалификациите. За българите това ще е изключително тежък двубой. Унгария надигра България убедително с 3:0 в първия мач. Дали този път развоят на събитията ще е различен с Илиян Илиев в ролята на селекционер?

Мачът ще се изиграе на 16 ноември в 19:00 българско време.

Какви са шансовете на България за Евро 2024

Краят на 2022 година бе сравнително успешен за българския национален отбор. Победите срещу Гибралтар и Северна Македония, в Лигата на нациите, доведе до решението на ръководството да гласува доверие на Младен Кръстаич.

Участието на България в евроквалификациите към момента не се развива по план. Националите ни все още очакват първата си победа. Две равенства и четири загуби, костваха позицията на Кръстаич начело на националния отбор и той бе уволнен.
Сега България виси на косъм от това да се прости с шансовете си за Евро 2024.

Към момента “лъвовете” са на последното пето място в квалификационна група “G” с актив от само 2 точки. Макар и на пръв поглед всяка надежда да е загубена, математически все още не е невъзможно да видим българското знаме на Евро 2024. За да може чудото да се превърне в реалност, три от четирите отбора на Люксембург, Гърция, Косово и Казахстан трябва да се преборят за мястото си на Евро 2024. В случай, че подобен сценарий се осъществи, България може да играе за последната евроквота през турнира Лигата на нациите.

За съжаление, подобен развой на събитията е малко вероятен, предвид развитието на евроквалификациите до момента. Не така биха стояли нещата, ако националите ни бяха спечелили срещу Гибралтар.

Думите на Марко Роси

Ситуацията в лагера на унгарския национален отбор е далеч по-благоприятна от тази в българския. “Маджарите” се представят на ниво в групата и заемат първата позиция с 14 точки. Възпитаниците на Марко Роси се нуждаят от само една точка, за да си гарантират място в груповата фаза на Евро 2024. Унгарските привърженици вече гледат към големия европейски форум и са се настроили празнично преди двубоя.

Селекционерът на Унгария – Марко Роси, заяви, че не бива неговите футболисти да подценяват българския национален отбор:
“Въпреки че България не е топ отбор, не трябва да се подценява. В София трябва да сме разумни, защото в Литва разбрахме какво може да се случи, когато не сме напълно концентрирани. Докато не вземем точката, която ни е необходима за класиране, не можем да бъдем спокойни”, коментира унгарския селекционер.
Коментарът на Роси, че България не е топ отбор, няма да остане незабелязан. Той обаче отразява цялостната картина на българския национален отбор по футбол към този момент. “Трикольорите” ще се постараят да покажат на Роси, че България може да се опълчи на Унгария и да създаде трудности на “маджарите”.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Унгария е големият фаворит в този двубой. Предвид формата на двата отбора в евроквалификациите това е напълно резонно. “Маджарите” са с 1.72* коефициент да вземат трите точки и да се поздравят с участие в груповата фаза на Евро 2024. Неочакван триумф за родните ни национали е оценен на 5.20* коефициент. Равният резултат също устройва Унгария по пътя към Европейското първенство през 2024 година. Да няма победител след последния съдийски сигнал е с коефициент 3.60* в Betano.bg.

Последната среща между тези два отбора завърши с резултат 3:0 в полза на Унгария. Тогава унгарците решиха мача в своя полза още през първото полувреме. През втората част нямаше попадения и второто полувреме завърши 0:0. Има голяма вероятност “маджарите” отново да свършат своята работа през първите 45 минути и да се отпуснат след това. Въпреки това, класата на Унгария е налице с футболисти като Доминик Собослай, Вили Орбан, Милош Керкез и Роланд Салай. Пазарът “Унгария Да спечели и двете полувремена” предлага страхотен коефициент от 4.10* за това хората на Марко Роси да отбележат повече попадения от България и за двете полувремена.

Тежкият двубой, който очаква България, е подкрепен и от коефициентите ни за пазара “Хендикап”. Унгария да спечели с минимум два гола разлика (-1) е с коефициент 3.05* към този момент. Ако смятате, че “маджарите” могат да доминират и отново да спечелят с три гола разлика, хендикап -2 за Унгария е с коефициент 6.60*.

Ще подпечата ли Унгария мястото си в груповата фаза на Евро 2024 или България ще забави празненствата в лагера на “маджарите? Не пропускайте да се насладите на България-Унгария през призмата на Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и не спирайте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Европейско Първенство
Европейско Първенство 07 дек.

Жребият за Евро 2024 е вече ясен – настоящият шампион попадна в “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 20 ное.

Украйна и Италия се изправят в директен двубой за място на Евро 2024

Анализи и Прогнози 12 окт.

Испания ще търси реванш срещу безгрешна Шотландия в група “А” на евроквалификациите

Анализи и Прогнози 06 сеп.

Шансовете на България за Евро 2024 минават през задължителна победа в Черна гора

Анализи и Прогнози 12 юни

Всичко или нищо за българския национален отбор в предстоящите квалификации за Евро 2024

Европейско Първенство 22 мар.

Докъде ще стигнат „Трите лъва“ по пътя към европейската титла този път – Англия срещу Украйна в мач от квалификациите за Евро 2024

Европейско Първенство 20 мар.

Двукратен европейски шампион посреща един от конкурентите на старта на квалификациите за Евро 2024 – Франция срещу Нидерландия

Европейско Първенство 15 мар.

Походът на „лъвовете“ към Евро 2024 започва: България срещу Черна гора

ЗАРЕДИ ОЩЕ