Походът на „лъвовете“ към Евро 2024 започва: България срещу Черна гора

15 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Походът на „лъвовете“ към Евро 2024 започва: България срещу Черна гора

Първото изпитание – ред е на Европейското първенство да напомни за себе си

 

След запомнящото се Световно първенство в Катар е ред на Европейското първенство да напомни за себе си. На крачка сме от квалификациите за Евро 2024, които ще определят кои нации ще се борят за европейската купа. Домакин на първенството ще е Германия, което означава, че Световният шампион от 2014 година се класира директно за Евро 2024. 20 от 23-те нации ще бъдат избрани посредством квалификационен цикъл от мачове. Форматът е следният: от 10 групи по 6 отбора всяка се класират първите два отбора. Останалите три нации ще се борят за участие на Евро 2024 чрез плейофи, обвързани с представянето им в тазгодишното издание на турнира Лигата на нациите. Тези плейофи ще се изиграят през март 2024 година.

България не е участвала в Европейски финали от Евро 2004 и сега получава нова възможност да промени това. Родните ни национали попадат в група G, а компания на “трикольорите” ще правят отборите на Унгария, Литва, Черна гора и Сърбия. Първият двубой за българските национали ще бъде срещу Черна гора. Мястото на сблъсъка ще бъде стадион “Хювефарма Арена” в Разград, където домакинствата си играе българският шампион Лудогорец. Мачът ще се изиграе на 24 март, петък, от 19:00 българско време.

 

Фокусът върху старши-треньора

 

От 1 юли 2022 година официално на горещия стол в ролята на старши-треньор на българския национален отбор седна Младен Кръстаич. Роденият в Босна и Херцеговина бивш сръбски футболист и централен защитник е ангажиран с тежката задача да подобри представянето на българските футболни национали. Кариерата на Кръстаич като футболист се помни с периодите му във Вердер Бремен и Шалке 04. В националния отбор на Сърбия е част от известната Великолепна четворка защитници, които допускат едва един гол по време на квалификациите за Мондиал 2006. Като треньор това ще е първото по-сериозно изпитание за бившия сръбски национал. Всички ще се надяват Кръстаич да успее да прехвърли борбения сръбски дух на българските национали. Кариерата му като защитник и мачовете му редом до легендата Неманя Видич в националния отбор на Сърбия се очаква да бъде страхотен урок и за защитниците на българския национален отбор. 

Акцентите преди двубоя с Черна гора

 

Селекционерът на България обяви група от 25 футболисти, сред които впечатление прави присъствието на Ивайло Марков. Бившия футболист на Локомотив (Пловдив) се състезава към момента за втородивизионния полски Подбескидзе. Ще видим дали Марков ще допринесе за евентуален успех срещу Черна гора. Личи липсата на звездата на Левски Илиян Стефанов поради контузия. Силно впечатление прави отсъствието на голмайстора към момента за този сезон на Българската Първа Лига – Ивайло Чочев. 

В лагера на Черна гора от повиканите футболисти се открояват Стефан Савич и Стефан Йоветич. Савич през този сезон флиртува повече от  успешно с червените картони. Изпълненията на защитника на Атлетико Мадрид са достойни за рекордите на Гинес – 3 червени картона през 2023 година към този момент. Агресивният стил на игра на черногореца може да изиграе лоша шега на неговите съотборници и в същото време да улесни значително мача за България. Всички в българския щаб ще се надяват потенциално изгонване на Савич да не е придружено с тежка контузия на някой национал. Савич е пред мач номер 65 за националния си отбор, докато Йоветич ще отбележи своя 66 мач с екипа на “храбрите соколи”.

 

На какво да залагаме, предложения и оферти от Betano

 

Очакванията преди мача са за един равностоен двубой. Това се потвърждава и от коефициентите за краен победител. България е с 2.72 коефициент до момента да започне квалификационния цикъл с победа. Черногорците да смълчат трибуните на “Хювефарма Арена” е оценено на 2.82 коефициент за момента. Вероятността мачът да завърши наравно е с 3.05 коефициент към този момент. 

Според статистиката шансът за евентуално равенство може да се окаже по-възможен от всякога. Последните три двубоя от квалификации за Европейски форум между България и Черна гора са завършили наравно – два пъти 1:1 и един път 0:0. Не се очаква голово шоу и този път. Пазарът “Краен резултат и Над/Под” може да се окаже вашият печеливш пазар. Победа за България и под 2.5 гола е с коефициент 4.65 до момента в Betano.bg. Можете да разгледате и останалите линии на този пазар, коефициентите са доста добри и има сериозни предпоставки за добри печалби. 

Едни от най-атрактивните пазари са тези за конкретен времеви диапазон. Възползвайте се от нашите предложения в секция “Минути”. За пример давама пазара “Време на следващия гол (Гол 1)”. С него можете да заложите на това между кой от наличните времеви диапазони ще падне първият гол. Четири от последните единадесет попадения на българските национали са били отбелязани между 50:00 и 59:59 минути. Коефициентът първият гол за България в предстоящия двубой с Черна гора да е факт в този времеви диапазон е с 11.75 коефициент в Betano.bg към този момент. 

Ще започнат ли “трикольорите” квалификациите за Евро 2024 с победа или Черна гора ще се поздрави с успеха? Заложете още сега на вашия фаворит за този мач и направете най-добрия избор с Betano.bg. Желаем ви ползотворна седмица и нека залогът ви да бъде печеливш.

 

Автор: Тодор Вълков 

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Европейско Първенство
Европейско Първенство 07 дек.

Жребият за Евро 2024 е вече ясен – настоящият шампион попадна в “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 20 ное.

Украйна и Италия се изправят в директен двубой за място на Евро 2024

Европейско Първенство 14 ное.

България ще се опита да запази минимални шансове за класиране на Евро 2024 в мач срещу Унгария

Анализи и Прогнози 12 окт.

Испания ще търси реванш срещу безгрешна Шотландия в група “А” на евроквалификациите

Анализи и Прогнози 06 сеп.

Шансовете на България за Евро 2024 минават през задължителна победа в Черна гора

Анализи и Прогнози 12 юни

Всичко или нищо за българския национален отбор в предстоящите квалификации за Евро 2024

Европейско Първенство 22 мар.

Докъде ще стигнат „Трите лъва“ по пътя към европейската титла този път – Англия срещу Украйна в мач от квалификациите за Евро 2024

Европейско Първенство 20 мар.

Двукратен европейски шампион посреща един от конкурентите на старта на квалификациите за Евро 2024 – Франция срещу Нидерландия

ЗАРЕДИ ОЩЕ