Всичко или нищо за българския национален отбор в предстоящите квалификации за Евро 2024

12 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Всичко или нищо за българския национален отбор в предстоящите квалификации за Евро 2024

Евро 2024 – квалификации

 

Предстои нова порция футболни двубои на национално ниво, които касаят участниците в предстоящото Европейско първенство догодина. Евроквалификациите започнаха в края на месец март, когато повечето страни изиграха по два мача. Сега предстоят нови два двубоя преди лятната почивка. Квалификации ще се завърнат отново в началото на септември. 

Страните участнички са разделени на 8 групи по 5 отбора плюс още две групи с по 6 тима – общо 10 групи и 52 държави. Българският състав се намира в седма група “G”, където са още Сърбия, Унгария, Черна Гора и Литва. На “трикольорите” им предстоят двубои с Литва и Сърбия на 17 и 20 юни. Предстоящите срещи ще са от изключително важно значение за шансовете на българите за едно от първите две места, което би означавало класиране за Евро 2024 в Германия. 

Какво са ни предложили Младен Кръстаич и компания, предстои да разберем. 

 

Представянето на българския тим до момента в квалификациите

 

“Лъвовете” започнаха по възможно най-лошия начин квалификациите за предстоящото Европейско първенство.

Първата от двете изиграни до момента срещи се проведе в Разград, на “Хювефарма Арена”. Гост бе тимът на Черна Гора. България доминира през по-голямата част от мача, но не успя да отбележи в черногорската врата. Случи се точно обратно. Никола Кръстович отбеляза за западната ни съседка в 70-та минута, за да донесе победа за своята страна. Резултатът бе изключително разочароващ за нашия отбор, тъй като бе основен фаворит и играеше на българска земя. 

Ситуацията не се промени и в следващия двубой. България пътува до “Пушкаш Арена”, за да се изправи срещу доста по-качествения отбор на Унгария. Нашите футболисти бяха победени с класическото 3:0. Единственото позитивно за тима на Младен Кръстаич от тази среща е, че не получиха повече от тези три попадения в своята врата.

“Трикольорите” заемат последно място в група “G” по настоящем и ще търсят точки в двубоите с Литва и Сърбия. Ще запазят ли шансове за топ 2, или рано рано ще се сбогуват с надеждите за участие на Евро 2024?

 

Важни липси в състава на България и един от предстоящите съперници

 

Задачата пред българския национален отбор няма да е лесна, но със сигурност не е и невъзможна. 

Защитникът Иван Турицов няма да може да се включите в нито един от двата двубоя поради контузия. Това бе решението на медицинския щаб на “лъвовете” въпреки, че футболистът на ЦСКА-София се опита да се възстанови на време. На негово място бе повикан друг краен бранител – Патрик-Габриел Галчев от Левски. 

Първият двубой е планиран да се изиграе на 17 юни, от 16:00 часа българско време, а противник ще бъде Литва. Въпреки, че нашият отбор гостува, българите са сочени за фаворит в срещата. България се намира намира доста пред Литва в световната ранглиста. Нашите национали заемат 76-о място, докато тези на Литва са 146-и в класирането. 

По подобие на България, Сърбия също не може да разчита на важни футболисти в предстоящата квалификация. Разликата тук е, че те са много повече на брой. Мултимилионният нападател на Ювентус Душан Влахович ще пропусне мачовете на сърбите през юни. Той се присъединява към другите стрелци на “плавите”, които не могат да вземат участие. Това са още Александър Митрович и Лука Йович. Мият Гачинович, който вдигна титлата в гръцкото първенство с тима на АЕК също е с травма. Лазаретът на западната ни съседка е препълнен, тъй като там са още Терзич, Велкович и Радонич. Въпреки това селекцията на Драган Стойкович е достатъчно класна и заема първо място в групата. 

България е домакин на Сърбия на 20 юни в Разград, а мачът е от 21:45 часа. 

 

Прогноза и евентуални залози на квалификациите за Евро 2024 

 

Вече споменахме, че България е фаворит в двубоя с Литва, а победа преди срещата със Сърбия би дошла мотивиращо. Betano предлага коефициент от 2.22* за победа на “лъвовете” на стадион “Дариус и Гиренос”, а този за домакините се равнява на 3.50*. 

Двата отбора отново се срещат в квалификациите на голям турнир, след като премериха сили в предварителните двубои за Световното първенство в Катар. Страните си размениха по една домакинска победа, като тази за Литва бе по-убедителна (3:1). 

Трудно бихме си представили, че ще станем свидетели на голям брой попадения, но коефициента в Betano за Над 2.5 си струва – 2.37*. От друга страна, Двата отбора да отбележат поне по едно попадения не изглежда толкова невъзможно, а множителят това да се случи е 2.00*. 

Съвсем скоро предстои да излязат и коефициентите за срещата със Сърбия, като те със сигурност ще са доста интересни. България има своите шансове въпреки, че разликата в класата не е малка. 

Остава само да пожелаем късмет на българския национален тим да грабнат възможно най-много точки от двата сблъсъка, които ще ги оставят в борбата за първите две места. Не ги пропускайте, като в същото време можете да си докарате някакви печалби с играта в Betano

 

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ