Холандия излиза срещу Франция във важен мач от квалификациите за Евро 2024

10 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Холандия излиза срещу Франция във важен мач от квалификациите за Евро 2024

Холандия срещу Франция – нова порция интернационални сблъсъци

Време е за нова порция интернационални сблъсъци. Новата пауза за националните отбори за месец oктомври е съвсем близо. Всички запалянковци на клубния футбол ще трябва да почакат, преди отново да видят любимите си отбори в действие.

Националните отбори обаче също има какво да ни предложат. Задават се доста интересни мачове на хоризонта. Залогът е повече от висок, а именно – място в груповата фаза на Евро 2024.

Ситуацията в група B е повече от любопитна. Там Франция е почти сигурен претендент за първата позиция. Второто място все още е под въпрос. Холандия и Гърция ще се борят за това да се превърнат във втория отбор, който да се класира за Евро 2024. За “лалетата” предстои сериозен тест именно срещу Франция. Дори и мачът да не определя на всяка цена съдбата на холандците в групата, победа срещу Франция би била изключително значима.

Мачът ще се изиграе на 13 октомври от 21:45 на митичния стадион “Йохан Кройф Арена” в Амстердам.

Какво е нивото на двата отбора

Холандия се справя сравнително добре към този момент в група B. “Лалетата” започнаха по кошмарен начин квалификациите за Евро 2024 със загуба 0:4 срещу Франция, в първия от двата мача между тези два отбора. След това хората на Роналд Куман победиха без особени затруднения отборите на Гибралтар, Гърция и Ирландия. Тези три победи поставят Холандия в доста добра позиция и определено увеличават шансовете ѝ да се класира за Европейското първенство през 2024 година. Сега предстои втория двубой с Франция, който ще се изиграе на домашна земя за състава на “лалетата”. Холандците има за какво да си връщат на “петлите” , след тежкото поражение в първия мач.

Докато около възпитаниците на Роналд Куман има известни съмнения относно класиране за Евро 2024, Франция не оставя такива. Представянето на “петлите” е повече от впечатляващо. Те все още не са допуснали нито един гол в своята врата от началото на квалификациите. Защитата на Франция към момента е непробиваема, което допълнително ще усложни задачата на Холандия. Световните шампиони от 2018 година крачат уверено към Евро 2024, като заемат първата позиция в класирането на група “B” със стопроцентов актив от 15 точки.

Кои играчи могат да направят разликата

Предстои ни двубой между Холандия и Франция, в който ще се насладим на изобилие от качествени футболисти. Мощта на Франция във всяка една зона на игрището е неоспорима. Хората на Роналд Куман обаче също имат с какво да отвърнат на френската класа. Много ще се очаква от тройката в защита в лицето на ван Дайк, де Лихт и Аке. Тримата защитници играят за клубове от световно ниво и ще бъдат пряко отговорни за това да лимитират опасностите пред нидерландската врата до минимум.
В средата на терена за “лалетата” отново Френки де Йонг ще дърпа конците. Визията и техниката на Де Йонг, заедно с умението му да изнася топката в предни позиции, ще са безценни срещу Франция.

В предни позиции Коди Гакпо и Ваут Вегхорст ще трябва да намерят път към вратата на Майк Менян. Двамата се разписаха в последните два мача на “лалетата” и ще се опитат да продължат с тази серия.

В състава на “петлите” неудържимият Килиан Мбапе ще е най-опасното оръжие в предни позиции. Бързоногото крило има реализирани 4 попадения до момента в евроквалификациите. Той се разписа на два пъти срещу Холандия в първия двубой. Дали този път ще бъде различно или Мбапе отново ще блесне за Франция?

Силни мачове за Франция прави и полузащитникът Аурелиен Чуамени. Халфът на Реал Мадрид притежава страхотни качества в защита и помощта му е осезаема. В същото време Чуамени разполага и със смъртоносен удар от далечно разстояние. Последно Ирландия изпита последствията от този удар при победата на Франция с 2:0. Ще видим ли нов шедьовър от талантливия полузащитник срещу Холандия?

На какво да залагаме – атрактивни пазари и предложения в Betano

Очаква ни истинско зрелище на стадион “Йохан Кройф Арена” и коефициентите го доказват. Разликата между коефициентите за краен резултат за двата отбора е изключително малка. Въпреки домакинското предимство, Холандия не е считана за фаворит за спечелването на трите точки. “Лалетата” са с 2.70* коефициент да си отмъстят на французите за тежката загуба в първия двубой и да триумфират. Франция е с 2.60* коефициент да вземе скалпа на нидерландците за втори път през тези евроквалификации. Равенството не е най-вероятната опция за развой на събитията и е с 3.40* коефициент.

Доминацията на Франция по отношение на победите в общия брой мачове срещу Холандия във всички турнири е осезаема. “Петлите” имат 6 победи в последните 7 мача срещу “лалетата”. Единствената победа за Холандия дойде през 2018 година в турнира Лигата на нациите с 2:0. Тогава Вайналдум и Депай бяха големите герои за Холандия.

Головете изглежда, че ще бъдат гарантирани предвид стила на игра на двата отбора. Можете да се възползвате от пазара “Над/Под общо голове”. В този двубой да има над 2.5 гола е с 1.93* коефициент. Ако смятате, че ще станем свидетели на дори по-резултатна среща, тогава да има над 3.5 гола в този мач е с 3.25* коефициент.

Пазарът “Първо полувреме” разполага с някои страхотни коефициенти. Възможно е да заложите на отбора, който смятате, че ще отбележи повече попадения през първите 45 минути. В три от петте двубоя от евроквалификациите за Евро 2024, Франция печели първото полувреме. Един от тези три мача бе именно срещу Холандия. Да успеят “петлите” и този път да спечелят първото полувреме е с коефициент 3.15*.

Възпитаниците на Роналд Куман са реализирали поне едно попадение във всеки един от следващите си три мача след загубата от Франция. Дали този път “лалетата” ще могат да поразят френската врата? Пазарът “Двата отбора да отбележат и Над/Под 2.5 гола” може да е точно това, от което се нуждаете. Да има поне един гол и в двете врати, както и поне 3 гола общо за целия двубой, е с коефициент 2.18*.

Роналд Куман излиза на поправителен изпит срещу Дидие Дешан. Ще успее ли този път да го вземе или Франция ще постави под съмнение мястото на Холандия в груповата фаза на Евро 2024? Ние от Betano се надяваме на един футболен спектакъл. На вас желаем много печеливши фишове в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ