Едно дерби със заложени чест, достойнство и важни 3 точки – ЦСКА-София срещу ЦСКА 1948

12 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Едно дерби със заложени чест, достойнство и важни 3 точки – ЦСКА-София срещу ЦСКА 1948

ЦСКА-София срещу ЦСКА 1948

Този сезон в Българската Първа Лига се очертава да бъде доста интересен. Към този момент в първенството имаме два отбора, които са със значителен аванс на първите две места спрямо останалите отбори. Локомотив (София) и Черно море заемат първите две места в подреждането с 22 и 20 точки.

Лудогорец и ЦСКА-София все още не са включили на най-високата си предавка. Очакваме от тях много повече в следващите мачове. ЦСКА-София ще има възможност да ни впечатли много скоро. “Армейците” посрещат като домакини ЦСКА 1948.

Предстоящото дерби между двата отбора е изпълнено с емоции и необикновен заряд предвид историята между двете агитки. За ЦСКА-София това ще е страхотна възможност да се отърси от незадоволителните предишни резултати в първенството. ЦСКА 1948 обаче също смята да се бори за челните места и ще гледа да се възползва по най-добрия възможен начин от спада във формата на основните претенденти за титлата.

Мачът ще се изиграе на 17 септември от 20:15 българско време на стадион “Българска Армия”.

Предизвикателството пред ЦСКА-София

Стартът на сезон 2023/24 със сигурност не е по вкуса на привържениците на ЦСКА-София. Настоящият старши-треньор на “червените” – Нестор Ел Маестро, бе назначен с цел достигане до заветната цел, която е титлата в Българската Първа Лига и класиране за групите на Лигата на конференциите.

Мечтата за класиране за груповата фаза на Лигата на конференциите претърпя съкрушителен край. ЦСКА-София допусна тежко поражение от Сепси в Европа с общ резултат от двата мача 0-6. Крайно разочароващата игра от “червените” доведе и до крайни изявления от страна на феновете и желанието им ръководството да освободи Ел Маестро само след няколко мача начело на “армейците”.

Титлата в Българската Първа Лига обаче все още е напълно постижима. ЦСКА-София не започна по най-добрия начин сезона с 3 победи, 3 равенства и 1 загуба, която дойде от Лудогорец с 0:3 като гост. Сезонът едва сега започва и хората на Ел Маестро ще имат още много възможности да се изкачат в подреждането. Към този момент ЦСКА-София се намира на 7 място с актив от 12 точки, колкото имат и отборите на Лудогорец, Крумовград и Левски.

ЦСКА-София подсили халфовата си линия с привличането на Емануел Шакич. Австрийският дефанзивен полузащитник ще се събере отново с Нестор Ел Маестро. Двамата работеха заедно в Щурм (Грац) и сега отново ще могат да си бъдат полезни един на друг. Дали Шакич ще успее веднага да окаже влияние на играта на ЦСКА-София? Мачът срещу ЦСКА 1948 ще бъде страхотна възможност да покаже на какво е способен, ако Ел Маестро го пусне в игра.

Ще повали ли ЦСКА 1948 още един български гранд

По подобие на ЦСКА-София, ЦСКА 1948 също не успя да се класира за следващия кръг на Лигата на конференциите. Отборът отстъпи на румънския ФКСБ с общ резултат от двата мача 2:4. След тези два мача, равенството с Хебър и загубата от Крумовград, Атанас Рибарски и ръководството на ЦСКА 1948 прецениха, че е най-добре и за двете страни да приключат съвместната си работа начело на клуба.

Младият специалист Николай Панайотов пое ЦСКА 1948 и обеща на феновете, че ще станат свидетели на атакуващ футбол. Стартът за Панайотов беше повече от обещаващ с две победи срещу Етър и Славия. Макар и тези два отбора да не представляват кой знае какво предизвикателство с оглед на формата им към момента, веднага се забелязаха подобрения в играта на ЦСКА 1948. Тези наблюдения бяха затвърдени и след контролата срещу Пирин (Благоевград), завършила с разгромен успех с 4:0 за хората на Николай Панайотов.

ЦСКА 1948 вече победи един от по-конкурентните отбори в Българската Първа Лига. Левски бе сразен като домакин с 1:2. ЦСКА-София ще бъде следващото голямо изпитание за ЦСКА 1948 в Българската Първа Лига. Дали атакуващият стил на Панайотов ще си проличи и срещу “армейците”?

На какво да залагаме в този двубой

ЦСКА-София е фаворит за спечелването на трите точки срещу ЦСКА 1948. Хората на Нестор Ел Маестро са с 2.07* коефициент да надиграят своя съперник и да се поздравят с победата. Триумф за ЦСКА 1948 пък е оценен на 3.75* коефициент. Шансът след последния съдийски сигнал да властва равният резултат е с 3.35* коефициент в Betano.bg.

ЦСКА-София са радва на лъвския пай по отношение на общия брой победи в последните 8 мача в Българската Първа Лига. “Армейците” са записали пет победи срещу ЦСКА 1948. За символичните гости остава само една победа, а останалите два мача завършиха с равен резултат.

Като домакин ЦСКА-София също не среща особенни затруднения срещу ЦСКА 1948-3 победи и 1 равенство. В два от тези четири домакински двубоя само отборът на ЦСКА-София се е разписвал.

Betano.bg предлага интересен пазар “Двата отбора да отбележат или над 2.5 *гола – НЕ”. С този пазар залагате на резултат от двубоя, който елиминира споменатите две условия. Резултатите, с които вашият залог би се уредил като печеливш са 2-0, 1-0, 0-0, 0-1 или 0-2. Коефициентът за това този двубой да завърши с някой от тези посочени резултати е 2.15*.

В последните си три двубоя в Българската Първа Лига ЦСКА-София винаги отбелязва първия гол в двубоя още през първото полувреме. Какъв е шансът “армейците” първи да разпечатат вратата на своя съперник още през първите 45 минути? Пазарът “Следващ гол Първо полувреме (Гол 1)” може да е точно това, от което вашия залог се нуждае. Коефициентът за това първият гол да падне във вратата на ЦСКА 1948 е с коефициент 2.47* в Betano.bg.

ЦСКА-София ще иска да се върне към най-добрия си футбол. Ще могат ли “армейците” да го направят срещу ЦСКА 1948 или Николай Панайотов ще изведе своите възпитаници до знаменита победа далеч от дома? Не пропускайте да заложите на вашия фаворит в Betano.bg. Желаем ви позитивни емоции и не спирайте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ