Челси и Манчестър Сити се изправят в епичен сблъсък преди паузата за европейски квалификации

10 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Челси и Манчестър Сити се изправят в епичен сблъсък преди паузата за европейски квалификации

Титаничен сблъсък на Острова точно преди паузата за националите

Английската Висша лига ще ни предостави титаничен сблъсък точно преди паузата за национални отбори. В тази пауза ще се определят участниците на Европейското първенство догодина. Младият и подновен състав на Челси приема абсолютния шампион на Европа – Манчестър Сити.

Челси са в процес на преизграждане и обичайните силни резултати липсват. Това особено важи за представянето им на собствен терен. От друга страна, единствените загуби, които допуснаха Манчестър Сити от началото на сезона, са именно на чужд терен.
Очаква ни невероятен сблъсък въпреки огромната разликата във временното класиране, настоящата форма и опита в двата отбора.

“Сините” вече доказаха неведнъж, че играят много солидно срещу тимовете от голямата шестица. Как ще се справят сега срещу добре смазаната машина за успехи на Пеп Гуардиола, ще разберем съвсем скоро.

Двубоят ще се проведе на 12-и ноември, неделя, от 18:30 часа на стадион “Стамфорд Бридж”.

Ще видим ли потенциала на Челси още този сезон

Новите собственици на Челси поеха клуба с една цел – инвестиране в млади играчи и предлагането на дългогодишни договори. С тази идея бе назначен нов старши треньор – Маурисио Почетино. Аржентинецът се слави с уменията си да развива млади таланти.
Представянето на тима до момента води до смесени чувства. Един ден “сините” играят като претенденти за титлата, а на следващия наподобяват на току-що промотиран отбор.

Последните два кръга са точно такъв пример. Лондончани отстъпиха с 0:2 у дома от тима на Брентфорд, а в следващия мач победиха като гости Тотнъм с 4:1. Постоянството и ясната идея как да преодоляват съпротивата на по-непретенциозните отбори, които изпадат в глуха защита, е основния проблем пред Почетино и компания.

Добрата новина за всички свързани с Челси е, че предстои пореден двубой срещу силен съперник, който със сигурност няма да се защитава през цялото време. Спокойно може да кажем, че има вероятност да стане точно обратното, с оглед на класата на “гражданите”.

Ман Сити ще търси по-добър резултат от последното гостуване в Лондон

Последното пътуване на “гражданите” до Лондон се оказа разочароващо. Манчестър Сити допусна първо поражение от началото на сезона с 0:1 от претендент номер 1 за тяхната корона – Арсенал.

“Небесносините” се чувстват комфортно при визитите си на “Стамфорд Бридж”. Последните три гостувания от Висшата лига на този стадион завършват в полза на „гражданите“. Отделно, Ман Сити има шест последователни успеха над този съперник. За последно лондончани надвиха футболистите на Пеп Гуардиола на финала в Шампионска лига през сезон 2020/21. От тогава насам, “Сити” не само печели, но и не допуска попадения в своята врата.

“Гражданите” са лидер във временното класиране и не смятат да отпускат газта. Девет победи, две загуби и актив от 27 точки осигуряват първото място към този момент. В същото време, Манчестър Сити може да се похвали с най-доброто нападение и най-добрата защита от началото на кампания.
Ще подобри или влоши тази своя статистика тима от светлосинята част на Манчестър?

Прогноза, евентуални залози и атрактивни пазари на срещата Челси – Манчестър Сити на Betano

С оглед на статистиката, а и много по-добрата и постоянна форма на Ман Сити, Betano определя тима на Гуардиола като фаворит. Техният успех се оценява с множител 1.78*. Домакинската победа на Челси се предлага с коефициент 4.55*.
Споменахме вече, че в последните шест двубоя срещу Челси “гражданите” не са допускали попадение. Като прибавим и триумфа на “сините” на финала в Шампионска лига, спечелен с 1:0, това прави седем поредни сблъсъка между двата гранда, в които не ставаме свидетели на голове в двете врати. В този ред на мисли, Betano предлага коефициент от 2.02* на пазара “Двата отбора да отбележат гол – Не”. 1:0 е най-често срещания резултат в последните няколко сезона от Висша лига в това дерби и тук маркетът Под 2.5 гола изглежда напълно възможен. Коефициентът му е 2.00*.

Странно или не, головата машина Ерлинг Холанд, все още не се е разписвал срещу Челси, откакто дебютира с екипа на Манчестър Сити. Време ли е да се разпише срещу лондончани? Шансовете това да се случи се оценяват с 1.83* коефициент. Николас Джаксън, новият таран в редиците на Челси, е основен заподозрян да се разпише. Сенегалецът се поздрави с хеттрик във вратата на Тотнъм. Ще бъде ли достатъчен, за да придобие нужното самочувствие 22-годишният нападател?

Очаква ни истински спектакъл, достоен да сложи, поне временно, край на клубния футбол в Англия. Не го пропускайте и нека той ви донесе много печалби при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ