Ще успее ли Челси да надгради върху позитивните резултати срещу непобедените „артилеристи“

17 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще успее ли Челси да надгради върху позитивните резултати срещу непобедените „артилеристи“

Поредно лондонско дерби на Острова

Паузата за националните отбори скоро ще приключи. Голяма част от футболните фенове с нетърпение очакват завръщането на клубните първенства. Причините за това са повече от основателни. Предстои ни поредното интригуващо дерби от английската Висша лига. Непредвидимият отбор на Челси ще посрещне претендента за титлата Арсенал на „Стамфорд бридж“.

Двата отбора се борят за различни цели в най-силното клубно първенство в света. Челси започна неубедително настоящата кампания и се очертава да се бори за място в топ 4.

Арсенал пък ще се опита да детронира Манчестър сити и победа в лондонското дерби би дала още по-големи криле на хората на Микел Артета.

Мачът ще се изиграе на 21 октомври от 19:30 българско време.

Формата на Челси – далеч не оправдава очакванията на феновете

Никой не очакваше лесен първи сезон за Маурисио Почетино в ролята на мениджър на „гражданите“. Отборът от Западен Лондон пое в съвсем нова посока под ръководството на новите американски собственици. Дузина нови играчи бяха закупени, за да може съставът да претърпи коренна промяна. Похарчените милиони обаче не оправдаха по никакъв начин очакванията в първите мачове. Челси записа само една победа, две равенства и три загуби в първите 6 мача в английската Висша лига. Проблемите до известна степен идваха и от големия брой ключови контузени футболисти. Сякаш обаче и стилът на игра на Челси все още бе много далеч от това, което искаше да постигне Маурисио Почетино.

В подобни моменти всеки отбор се нуждае от една победа, която да даде нужната увереност на играчите. Победата срещу Брайтън с 1:0 за Купата на Лигата даде началото на положителна серия от три последователни успеха във всички турнири. Макар и съперниците да не бяха от най-високо ниво, светлината в тунела поне към този момент озари и лагера на „сините“.

Челси към момента заема 11-та позиция в класирането с актив от 11 точки, на една зад 10-ия Манчестър Юнайтед.

Паузата за националните отбори може да е нож с две остриета. От една страна, някои от контузените играчи ще имат възможност да се завърнат в състава и да помогнат на отбора. От друга обаче, инерцията може да бъде прекъсната и Челси отново да се окаже на губещата страна след мача с Арсенал. Дали „сините“ ще могат да се опълчат на един от претендентите за титлата?

Повратният момент за Артета срещу Манчестър сити

Доминацията на Манчестър сити през последните години не се нравеше особено на останалите отбори, които имат амбиции за титлата. Задачата да се намери правилната формула срещу хората на Пеп Гуардиола, се оказа прекалено сложна задача и Манчестър сити триумфираха през последните три години с титлата.

Арсенал и Ливърпул през този сезон се очертават като най-изявените кандидати да прекъснат великолепната серия на „гражданите“. Значим сблъсък бе именно този между Арсенал и Манчестър сити на „Емирейтс“. В дома на „артилеристите“ и пред своите собствени фенове Арсенал успя да победи шампионите с 1:0. Габриел Мартинели се превърна в големия герой за „топчиите“, след като неговият удар рикошира в Нейтън Аке и остави Едерсон напълно безпомощен. Тази победа затвърди претенциите на Арсенал за титлата и отправи предупреждение към Манчестър сити. Знаменитият успех срещу „небесносините“ може да се превърне и в повратна точка за Микел Артета начело на Арсенал. След като през миналия сезон не успя да победи Гуардиола в нито един от трите си опита, през тази кампания Артета успява още от първия път.

Към момента Арсенал се намира на 2-ро място в таблицата с 20 точки. „Артилеристите“ делят първата позиция с отбора на Тотнъм.

Феновете на Арсенал ще очакват още по-категорично представяне срещу лондонския враг в лицето на Челси. „Сините“ обаче са в серия от три поредни победи и за възпитаниците на Артета няма да е никак лесна задача да си тръгнат с трите точки от „Стамфорд бридж“.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Въпреки домакинското си предимство Челси не е в ролята на фаворит. Арсенал все още се намира в много добра позиция да спечели ценни три точки в битката на върха. „Артилеристите“ са с 2.18* коефициент да спечелят двубоя. Домакините са с 3.30* коефициент да се поздравят с победа. Шансът след 90 минути да властва равният резултат, е с 3.50* коефициент.

Дори и с оглед на последните няколко победи на Арсенал срещу Челси „сините“ все още имат предимство при общия брой победи. В последните 38 двубоя във всички турнири Челси е победил Арсенал 15 пъти, а 14 от тези 38 мача са завършили в полза на Арсенал. Останалите 9 сблъсъка са завършили наравно.

Дербитата между Челси и Арсенал винаги са носили попадения. Статистиката показва, че в 2 от последните 4 мача в английската Висша лига между тези два отбора е имало 4 или повече гола. Можете да се възползвате от пазара „Над/Под общо голове (допълнително)“. Ако смятате, че в предстоящия сблъсък между Челси и Арсенал ще има 4 или повече попадения в рамките на целия мач, „над 3.5 гола“ е с коефициент 3.15*.

В същите два мача и двата отбора са отбелязали гол. Пазарът „Краен резултат и двата отбора да отбележат гол“ може да ви свърши чудесна работа. Челси е подобрил головата си форма и има отбелязани 6 гола в последните си два мача във Висшата лига. В случай че виждате Челси като победител и да има поне по един гол и в двете врати, тогава опцията „Челси/Да“ е с коефициент 5.80*. Арсенал да триумфира и двата отбора да отбележат гол е с коефициент 4.00* в Betano.bg.

Маурисио Почетино излиза срещу Микел Артета в грандиозен лондонски сблъсък. Кой ще надделее? Ще стискаме палци за един невероятен сблъсък. На вас желаем късмет и печеливши фишове в нашата платформа.

 

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което са написани статиите и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ