Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

16 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

Нов сезон в българската СуперЛига – стартът е на 21 октомври

В рамките на месец и половина се изиграха два големи волейболни турнира. Това бяха Европейското първенство и квалификациите за предстоящите Олимпийски игри догодина. Българският национален отбор взе участие и в двете надпревари. Евроволей 2023 се оказа истински провал за нашите, завършвайки на 15-о място с едва две постигнати победи. Олимпийските квалификации за българите бяха по-положителни, но не достатъчно, за да се класират нашите момчета за игрите в Париж.

Но волейболните емоции не приключват с националните отбори, а точно обратното. Те поставят началото на новия клубен сезон. Българската СуперЛига също започва съвсем скоро. За да сме по-конкретни, първият кръг на най-силното родно първенство по волейбол стартира на 21 октомври. Първата седмица ще ни предостави някои интересни сблъсъци. А кои са те, ще разберем в редовете по-долу.

Шампионът Нефтохимик започва защитата си пред собствена публика

Както през изминалия сезон, така и в новата кампания, отново 12 ще бъдат отборите, които ще премерят сили в борбата за трофея.
Това става ясно от програмата за 79-ия сезон на най-високото ниво в българския волейбол. Ще видим шест двубоя, които ще се проведат по едно и също време. Всички мачове ще се играят на 21 октомври, в събота, от 18:00 часа.

Шампионите от Нефтохимик ще имат честта да открият новия сезон пред собствените си фенове. Бургазлии ще посрещнат тима на Пирин (Разлог) в собствената си зала. Срещата ще бъде повторение на четвъртфиналите от миналата година, когато Нефтохимик тогава първи в класирането на редовния сезон, се срещна с осмия тогава Пирин.

Друг двубой, който също буди голям интерес, ще се проведе в Стара Загора. Местният Берое ще се изправи срещу звездната селекция на Хебър (Пазарджик). Двата отбора отново се срещат в старта на плейофите по подобие на миналогодишната кампания.

Останалите мачове за деня са: Добруджа 07 срещу Черно море и завърналият се в елита Раковски 1964 срещу Дея спорт (Бургас). Столичните ЦСКА и Левски се изправят съответно срещу Монтана и Марек (Дупница).
Срещите са колкото вълнуващи, толкова и равностойни. Не ги пропускайте!

Прогноза, евентуални залози и атрактивни оферти за новия сезон от Супер Волей на Betano

По традиция, волейболните привърженици ще могат да направят своите залози на всички срещи от СуперЛигата, възползвайки се от добри коефициенти и разнообразие от пазари на Betano. Какво може да се очаква от сезон 2023/24 в СуперЛигата по волейбол? Кои са фаворитите за победител в най-добрата българската лига по волейбол? Ето и малко разсъждения по темата.

Хебър Пазарджик (1.70*) – В секция за победител в дългосрочните пазари на Betano виждаме, че двукратният шампион в последните три години, е основен фаворит за отличието през новата кампания с коефициент от 1.70*. Алберто Джулиани ще води момчетата от Пазарджик и отново се събира с Джулио Саби в един отбор. Друг от звездите на “тигрите” – Якопо Масари, няма търпение да излезе отново пред собствена публика.

Нефтохимик Бургас (2.50*) – Тимът от Бургас успя да спре победната мини серия на Хебър (Пазарджик) триумфирайки с отличието през изминалата кампания. “Нафтата” надви именно Хебър на финал, за да се поздрави с шесто отличие в историята си. Това бе осми пореден финал за Нефтохимик, спечелвайки пета титла в този период. Тимът на Атанас Петров претърпя много промени това лято. Какво влияние ще окажат те, предстои да разберем.

Дея спорт Бургас (8.00*) – Франческо Кадеду ще разчита на опит през настоящата кампания. Братя Братоеви остават при бургазлии, а в центъра бяха привлечени доказани български имена като Николай Николов и Теодор Тодоров. Николай Учиков също ще играе за ВК Дея спорт през новия сезон.

ЦСКА София (15.00*) – “Червеният” отбор от столицата се раздели с топ реализатора си за сезон 2022/23. Димитър Димитров пое в посока Франция. На негово място пристигна Страхиня Бързакович. Сърбинът има огромен опит по европейските зали, но заяви, че преминаването му в ЦСКА е стъпка напред в неговата кариера.

Левски София (15.00*) – По подобие на вечния съперник, “сините” от София също разполагат с 15.00* коефициент за триумф в лига номер едно на България. Старши треньорът на Левски Николай Желязков, за разлика от наставника на Дея спорт, разчита предимно на млади състезатели. Безспорно най-голямо впечатление прави синът на легендата Владо Николов – Симеон. Едва на 16-годишна възраст, младият разпределител записа първо участие за мъжкия национален отбор в квалификациите за олимпийските игри.

Това са петте основни фаворита за спечелване на титлата на пролет. Разбира се, не бива да подценяваме и останалите седем тима. Ще се върне ли на върха Хебър? Ще запише ли девети пореден финал Нефтохимик или е време да видим отбор от столицата да вдига високо трофея?

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ