Борусия (Дортмунд) срещу Байерн (Мюнхен) – първо “Дер Класикер” за Хари Кейн

02 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Борусия (Дортмунд) срещу Байерн (Мюнхен) – първо “Дер Класикер” за Хари Кейн

“Дер Класикер” – класика с немски привкус

“Дер Класикер”, известно още като “Немското класико” е името, дадено на двубоите между Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен). Това са двата най-успешни клуба в историята на германския футбол. Те са спечелили общо 26 от последните 30 титли в Бундеслигата към сезон 2022/23.

Класическият сблъсък между Борусия и Байерн ще бъде под номер 134 във всички турнири. “Баварци” имат огромно превъзходство в статистическите показатели. “Червените” са постигнали 68 победи, докато успехите за “жълто-черните” са два пъти по-малко – 34. Тимовете са завършвали наравно помежду си 31 пъти.

Мнозина оспорват класата на това съперничество, с оглед на факта, че Борусия не са побеждавали големия си съперник в последните малко повече от четири години. Отборът на Един Терзич е загубил девет от последните десет двубоя с “баварската машина”. Резултатите в преките срещи не са в полза на Борусия в последно време.

Двата отбора се движат очаквано в моментното класиране на немското първенство. Все още непобедени, тимовете заемат челни позиции преди най-очаквания футболен мач в Германия. Кой ще ликува накрая? Отбележете датата 4 ноември в календарите си.

Началният час е 19:30, а мястото е “Сигнал Идуна Парк”.

 

Очаквано представяне от Борусия (Дортмунд)

Едно нещо е сигурно, колкото и ключови изходящи трансфери на суперзвезди да правят от Борусия, тимът винаги ще бъде в борбата за титлата. Дори раздялата с Ерлинг Холанд и Джуд Белингам не се отразява негативно на клуба. “Жълто-черните” са все така мотивирани да спрат доминацията на Байерн Мюнхен и са все по-близо. Помните, че миналата кампания Дортмунд се провали в последния решителен кръг.

Ситуацията през настоящия сезон, поне към този момент, е обнадеждаваща. Тимът е все още непобеден след изиграването на първите осем двубоя. Дортмунд имат постигнати шест победи и допуснати две поражения. Актив от 20 точки и голова разлика от +9, но с мач по-малко, им определя 5-о място във временното подреждане.

По подобие на миналия сезон, когато Джуд Белингам все още бе част от тима, сега отново халф е голмайстор номер едно. Юлиан Брант оглавява тази класация с четири попадения. Веднага след него се намират Марко Ройс, отново халф и нападателят Дониел Мален с по три отбелязани гола.
Кой от тях ще се превърне в герой отново и ще извоюват ли така дълго чакана победа срещу големия съперник Байерн (Мюнхен)? А защо звездата да не изгрее за някого другиго?

 

Доминацията на Хари Кейн в Германия

Капитанът на английския национален отбор може и да смени първенството, в което играе, но не и головите си умения. Хари Кейн не спира да бележи, без значение къде играе. “Деветката” има повече отбелязани попадения, отколкото изиграни мача за Байерн (Мюнхен).

След едва девет изминали кръга в Бундеслигата, Хари Кейн е взел участие в 17 попадения за неговия тим. Отбелязвайки 12 и асистирайки 5 пъти, Кейн се е насочил с пълна сила към подобряването на рекорда на Роберт Левандовски. Полякът отбеляза 41 попадения, отново с екипа на “баварците”, през сезон 2020/21. Според мнозина този рекорд изглежда недостижим.

Е, Хари Кейн е на друго мнение и ако продължава да бележи с това темпо ще запише исторически дебютен сезон в немската първа лига. А какво по-хубаво чувство от това да отбележиш срещу големия съперник в първото си “Дер Класикер” по пътя към този индивидуален рекорд?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Борусия (Дортмунд) – Байерн (Мюнхен)

Байерн е големият фаворит. В това няма никакво съмнение. Резултатите и постиженията от последните няколко сезона могат само да докажат едно подобно твърдение.
Последната победа на Борусия (Дортмунд) на “Сигнал Идуна Парк” срещу този съперник датира от ноември месец на 2018 година. Шансовете им за успех не са големи и този път, за разлика от коефициентите. Betano предлага коефициент от 4.30* за домакински успех на “жълто-черните”. Байерн (Мюнхен) разполага с множител от 1.72* за поредна победа.

Когато тези два противника излязат на един терен, головете валят един след друг. В девет, от последните десет сблъсъци, наблюдаваме Над 2.5 гола, че дори и повече. Във въпросните девет двубоя падат цели 43 попадения. Това прави по почни пет гола средно на мач. Коефициентът за Над 3.5 е 1.91*, а този за Над 4.5 е 3.00*.

С приближаването на срещата, Betano ще предлага все повече и повече пазари, включително такива за играчи. Хари Кейн е повече от заподозрян да отбележи по всяко време на мача. А с какъв коефициент ще разполага, предстои да разберем.
Очаква ни истинско зрелище в Дортмунд. Не го пропускайте, но не пропускайте да се забавлявате и с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Betano Новини
Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Betano Спонсорства 21 фев.

INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 07 фев.

Kaizen Gaming обяви Betano за официален спонсор на Копа Америка 2024

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Betano Новини 17 ян.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Betano Новини 01 дек.

Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ