Аякс и Брайтън ще спорят за място в елиминационната фаза на Лига Европа

06 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Аякс и Брайтън ще спорят за място в елиминационната фаза на Лига Европа

Аякс срещу Брайтън – един от последните сблъсъци в груповата фаза на Лига Европа

Груповата фаза на Лига Европа е към своя край, но в някои групи развръзката тепърва предстои. Точно такъв е случаят в група B. Там някои именити европейски грандове, като Марсилия и Аякс, се борят с далеч по-неопитните АЕК (Атина) и Брайтън.

Аякс приема Брайтън на “Йохан Кройф Арена” в опит да запази шансове да продължи напред в турнира.“Чайките” победиха Аякс с 2:0 в първия мач. Сезонът за амстердамци в холандската Ередивизия е повече от кошмарен. Място в елиминациите на Лига Европа би бил малък лъч светлина за Аякс.

Брайтън мечтае да продължи приказката си в евротурнирите. Хората на де Зерби ще се борят със зъби и нокти за някое от първите две места в групата.
Опитът е на страната на Аякс, но Брайтън е отборът в по-добра форма. Кой ще надделее?

Мачът ще се излъчи на 9 ноември от 19:45 българско време.

Какво се случва с Аякс – от лидер до аутсайдер?

Разликата в представянето на Аякс от тази и миналата година е може би една от най-големите в историята на световния футбол. Слабата форма на отбора е една от главните новини в почти всяка медия. През сезон 2021/22 Аякс доминираше в холандската Ередивизия и спечели 36-та си титла.

Година и половина по-късно, този митичен клуб, се намира на 15-та позиция с актив от  едва 8 точки и ожесточено се бори да се задържи над местата за изпадане. Причините за това „свободно падане“ не са една или две. Сред тях са проблеми в ръководството, напускането на Ерик тен Хаг в посока Манчестър Юнайтед, както и продаването на редица ключови футболисти.

Традициите в Аякс повеляват да се налагат млади таланти от школата и те да се превръщат в гръбнака на отбора за години напред. Този път изглежда, че тази стратегия е доста по-трудно изпълнима. Кошмарните резултати в първенството доведоха и до уволнението на треньора Морис Стийн. Бившият играч на амстердамци – Джон ван’т Шип, има 347 мача за клуба.

Тежка ще бъде задачата на ван’т Шип да върне Аякс на върха. Победа срещу Брайтън в Лига Европа е абсолютно задължителна, ако Аякс иска да запомни с нещо този сезон.

Ще преодолее ли Брайтън своята мини криза

Отборът на Брайтън вече започва да осъзнава колко тежка е програмата на английския футбол в комбинация с евротурнирите. “Чайките” все още свикват с физическото напрежение и умората си каза думата. Числото на контузени футболисти се увеличава.Ключови играчи като Уелбек, Енсисо, Еступинян и Марч към този момент все още не са налични за Брайтън.

Хората на Роберто де Зерби са в серия от пет поредни мача без победа в Английската Висша Лига. Ясно изразеният стил на игра на “чайките”, с продължително владеене на топката и намиране на празните пространства между линиите, си личи във всеки един мач.

Сега обаче Брайтън трябва да покаже силен дух и да преследва целите си докрай. Една от тях е прескачане на груповата фаза на Лига Европа. Победата срещу Аякс е задължителна. “Чайките” вече победиха европейския гранд веднъж, но могат ли да направят това на “Йохан Кройф Арена”? Митичният стадион през този сезон не е онова трудно място за гостуване, което беше преди време. Дали Брайтън ще може да се възползва от слабата форма, в която се намира Аякс?

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Непонятната форма на Аякс е причината за голямата разлика в коефициентите за краен резултат. Домакините са с 4.05* коефициент да си поемат глътка въздух и да постигнат ценна победа. Триумф за Брайтън е с 1.78* коефициент да се случи. Равенството да властва на “Йохан Кройф Арена” е с 4.20* коефициент към този момент в Betano.bg.

Последната среща между Аякс и Брайтън си изигра на “Амекс Стейдиъм” и завърши с победа за Брайтън с 2:0. Английският представител надигра своя съперник по всеки един показател. Статистиката по отношение на точните подавания бе 732 на 368 в полза на Брайтън. Вероятността “чайките” да доминират и този мач не е никак малка.

Пазарите за хендикап може да са черешката на тортата на вашия фиш. В случай, че виждате победа за Брайтън с минимум 2 гола разлика, коефициентът за “Брайтън -1” е 2.85*.

Триумф за домакините с голова разлика от минимум 2 гола пък е с 8.50* коефициент към момента. Макар и Аякс да е бледа сянка на себе си, с новия треньор идват и редица нови възможности и доза оптимизъм.

“Чайките” са отбелязали повечето от последните си попадения през първото полувреме и по точно – между 10 и 40 минута. Пазарите за минути са изключително атрактивни и с тях вълнението е гарантирано. Ако мислите, че първият гол ще падне между 10 и 20 минута на мача, коефициентът за това е 4.45*. Вероятността за това първото попадение между Аякс и Брайтън да бъде отбелязано между 20 и 30 минута на двубоя е с 5.70* коефициент. Шансът някой да открие резултата между 30 и 40 минута пък е с 7.40 коефициент.
Дали „свободното падане“ на Аякс ще продължи и срещу Брайтън? Не пропускайте да се насладите на този мач през призмата на Betano.bg и нашата спортна секция. Желаем ви успешна седмица.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Betano Новини
Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Betano Спонсорства 21 фев.

INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 07 фев.

Kaizen Gaming обяви Betano за официален спонсор на Копа Америка 2024

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Betano Новини 17 ян.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Betano Новини 01 дек.

Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ