Ще се справи ли този път България с Норвегия в предварителните квалификации за участие на Евробаскет 2025

25 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще се справи ли този път България с Норвегия в предварителните квалификации за участие на Евробаскет 2025

България срещу Норвегия

 

Всяка държава от Европа мечтае да запише участие на Европейското първенство по баскетбол за мъже. По известен като Евробаскет, турнирът противопоставя най-добрите държави от “стария континент”. Първенството се провежда на всеки четири години, като последното издание се изигра през 2022 година вместо 2021 заради коронавируса. 

Вече започнаха предварителните квалификации за Евробаскет 2025 година. България попадна в група “J” заедно с отборите на Норвегия и Австрия. Само първият отбор от всяка група ще продължи към същинската фаза на квалификациите за Европейското първенство по баскетбол за мъже. За националите ни предстои много важен мач с Норвегия. Той до голяма степен ще определи дали България ще достигне същинските присявки. 

Двубоят срещу Норвегия ще се изиграе на 29 юли от 18:00 българско време в зала “Арена Ботевград”. 

 

Възходи и падения 

 

Мачът срещу Норвегия ще бъде третият от предварителните квалификации. България вече има два изиграни мача от предварителните квалификации зад гърба си. Националите ни по баскетбол за мъже започнаха участието си в предварителните квалификации със загуба именно срещу Норвегия с 80:86. Поражението от норвежците бе определено като срамно от много медии предвид непретенциозният състав на северняците. Новото лице на България разочарова българските фенове. В състава на България за тоци мач имаше дебютанти в лицето на Борислав Младенов и Мартин Йорданов. Подмладеният състав беше в резултат на това, че Росен Барчовски нямаше как да разчита на по-опитните си играчи. Най-голямото име в българския баскетбол Александър Везенков също не успя да запише участие, тъй като се подготвя за новия сезон в НБА с екипа на Сакраменто Кингс.

“Лъвовете” успяха да се съвземат във втория мач от предварителните квалификации. Победа над Австрия с 83:71 осигури на българите изключително важна победа. По този начин възпитаниците на Росен Барчовски си стъпиха на краката и оглавиха временно класирането в група “J” с баланс от 1 победа и 1 загуба. 

България ще трябва да победи Норвегия и то с минимална разлика от 6 точки, ако иска да достигне основните квалификации. Точно 6 точки беше разликата, с която “лъвовете” отстъпиха на норвежците в първия мач между двата отбора. 

 

Ключовите играчи в състава на Барчовски

 

Безспорно България е най-класният от трите отбора в група “J”. В състава, воден от Росен Барчовски, си личат имената на Алекс Симеонов и Павлин Иванов. Те до голяма степен изнесоха мача за българите в офанзивен план срещу Австрия. Крилото на ЦСКА наниза 29 точки. Шампионът с Балкан пък се отчете с 25 точки. Павлин Иванов се изяви и като лидер при загубата от Норвегия. Той записа 16 точки, 5 борби и 9 асистенции. Иван Алипиев също игра на ниво и може да бъде част от основното ядро на българите в предстоящите мачове. 

Българите ще трябва да внимават за набезите от страна на Харалд Фрай. Той отбеляза 27 точки в българския кош. Ако възпитаниците на Барчовски искат да победят противника, Фрай ще бъде нужно да е максимално ограничен в изявите си. 

 

20 точки аванс

 

Към този момент все още се играят квалификациите за Евробаскет 2025 година. След като започне същинската надпревара обаче, ще можете да се възползвате от нашата оферта 20 точки аванс. Тази оферта се отнася само за баскетбол. С нея можете да заложите на пазара Head to Head преди началото на мача. Ако вашият отбор поведе с 20 точки разлика, залогът ви ще се уреди като печеливши независимо от крайния развой на срещата. Тази оферта покрива всички фази на турнира Евробаскет без квалификациите. Освен за Евробаскет офертата важи и за други състезания. Повече информация за 20 точки аванс можете да намерите на началната ни страница в секция “Спорт”. 

Как ще продължи походът на България към Евробаскет 2025? Възпитаниците на Росен Барчовски излизат за поправителен срещу Норвегия. Дали ще могат да вземат успешно изпита? Не пропускайте България в действие и се насладете на първокласно изживяване в Betano.bg. Желаем ви позитивни и незабравими емоции в нашата платформа.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ