Челси срещу Ливърпул е черешката на тортата от първия кръг на Английската Висша Лига

07 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Челси срещу Ливърпул е черешката на тортата от първия кръг на Английската Висша Лига

Челси срещу Ливърпул 

 

Феновете на футбола вече нямат търпение за началото на сезон 2023/24 от Английската Висша Лига. Вълнението е особено голямо за феновете на Челси. В първия кръг от новия сезон “лондончани” ще се изправят в яростно дерби срещу Ливърпул. Двата отбора през изминалата кампания не оправдаха очакванията и завършиха извън топ 4. Сега обаче те са заредени с нови сили и ще се надяват този сезон да е по-успешен. 

Челси започва развитието си под ръководството на Маурисио Почетино. Аржентинецът има опит в Английската Висша Лига и очакванията спрямо него са изключително високи. Юрген Клоп също е под строго наблюдение този сезон от страна на привържениците на Ливърпул. Германецът записа един от най-слабите си сезони начело на “мърсисайдци” и неговите възпитаници трябваше да се задоволят с участие в Лига Европа през следващия сезон. 

Очаква ни звезден и непредвидим сблъсък между два отбора, които ще искат да се докажат пред феновете си още на старта на сезона. Двубоят ще се изиграе на 13 август, неделя, от 18:30 българско време на стадион “Стамфорд Бридж”.

 

Чистката в Челси

 

Новият собственик на Челси – Тод Боели, развърза кесията във възможно най-буквалния смисъл, след като пое контрол над отбора. Американецът похарчи умопомрачителни пари за трансфери. През изминалото трансферно лято най-скъпият трансфер за “лондончани” бе Ензо Фернандес за 121 милиона евро. Общата сума за нови играчи преди началото на миналия сезон беше 270 милиона евро. Челси продължи с харченето на пари и през зимата, като добави още близо 200 милиона евро.

Оказа се обаче, че многомилионната селекция на “сините” далеч не оправда очакванията. Челси завърши на 12-та позиция, което беше един от най-лошите сезони за “сините” от началото на 21 век. Беше повече от ясно, че голяма част от футболистите трябваше да напуснат отбора. Играчи като Мейсън Маунт, Кай Хаверц, Едуард Менди, Сезар Аспиликуета, Матео Ковачич и Н’голо Канте напуснаха отбора в търсене на ново приключение. 

От следващия сезон Челси ще е коренно променен и ще представи съвсем нов облик на своите фенове. Макар и да не покори всички възможни върхове в ПСЖ, Маурисио Почетино си остава класен треньор, който познава добре Висшата Лига. На свое разположение аржентинецът разполага с изключително класни футболисти, но дали ще може да извлече най-доброто от тях? Мачът срещу Ливърпул ще може да ни каже повече относно лицето на Челси през този сезон.

 

Новата халфова линия на Ливърпул

 

Ливърпул, по подобие на Челси, също не се наслади на най-успешния си сезон през 2022/23. Отборът завърши на петата позиция през изминалия сезон и сега ще се надява на по-добри дни. Големият проблем за “мърсисайдци” беше липсата на енергия във халфовата линия. Тиаго Алкантара бе преследван от контузии и не успя да покаже най-доброто от себе си. Фабиньо пък бе далеч от най-добрите си години и отбелязва сериозен спад във формата си. Промените в средата на терена бяха неизбежни. Дългогодишният капитан на Ливърпул – Джордан Хендерсън, пое в посока Саудитска Арабия и облече екипа на Ал-Етифак. Същото се случи и с Фабиньо, който се присъедини към Ал-Итихад. 

Заместници не закъсняха. Средата на терена на Ливърпул бе освежена с привличането на Алексис МакАлистър и Доминик Собослай. МакАлистър пристигна от отбора на Брайтън, докато Собослай акостира от РБ Лейпциг. Двете нови попълнения направиха страхотен сезон в бившите си отбори и се очаква веднага да подобрят играта на Ливърпул.

Големи очаквания има и върху Дарвин Нунез. Нападателят бе закупен за почти 100 милиона евро от Бенфика, но през изминалата кампания се отчете с доста пропуски. Всички в Ливърпул обаче са оптимисти, че Нунез ще разгърне максималния си потенциал. За това със сигурност ще помогнат и новите халфове на Ливърпул, както и Мохамед Салах. Египтянинът няма намерение да напуска Ливърпул, макар и да се заговори за интерес от страна на отбори в Саудитска Арабия.  Дербито срещу Челси ще е страхотна възможност за Ливърпул да надделее в голямо дерби и да натрупа увереност.

 

На какво да залагаме, пазари и коефициенти от Betano

 

Макар и Челси да са домакини, Ливърпул е фаворит за спечелването на трите точки според нашите букмейкъри. “Мърсисайдци” са с 2.85 коефициент да триумфират в дербито от първия кръг на Английската Висша Лига. Победа за домакините пък е оценена на 2.85 коефициент. Шансът за равен резултат е по-малко вероятен – 3.50 коефициент. 

Очакванията са за изключително оспорван двубой. Тази прогноза е подкрепена и от последните 36 двубоя във всички турнири между тези два отбора. От тези 36 двубоя 10 са завършили в полза на Челси и 11 за Ливърпул. Останалите 15 мача са завършили наравно. 

Коефициентът за равенство е висок. Възможността мачът да завърши наравно обаче не е толкова малка, колкото изглежда. Последните 6 мача във всички турнири между Челси и Ливърпул са завършили с равен резултат. Винаги, когато играят тези два отбора, напрежението е високо и силите са изключително изравнени. Мачът да завърши наравно и този път е с 3.50 коефициент. 

Освен, че последните 6 мача във всички турнири са завършили наравно, цели четири от тях са били с резултат 0-0. Можете да опитате късмета си и да заложите на това, че и този път резултатът ще е същият. Точен резултат 0-0 е с коефициент от 10.00 в Betano.bg. Останалите два двубоя отново са завършили наравно, само че с резултати 1-1 и 2-2. Челси инвестира в офанзивна мощ през лятото, докато Ливърпул наблегна на халфовата линия. Може да станем свидетели на резултатен двубой. Точен резултат 1-1 е с коефициент 7.10, докато 2-2 е с 13.00 коефициент.

Почетино срещу Клоп или Челси срещу Ливърпул. Шоуто на “Стамфорд Бридж” е гарантирано. Не го пропускайте и заложете на вашия фаворит в Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ