Успешен ли ще бъде стартът на новия сезон за Манчестър Юнайтед в Английската Висша Лига – Манчестър Юнайтед срещу Уулвърхямптън

03 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Успешен ли ще бъде стартът на новия сезон за Манчестър Юнайтед в Английската Висша Лига – Манчестър Юнайтед срещу Уулвърхямптън

Дяволисрещу “вълци”

 

Едвам успяхме да дочакаме началото на новия сезон на Английската Висша Лига. Добрата новина е, че стартът на най-доброто клубно първенство в света е съвсем близо. Първият кръг официално започва на 11 август, когато вечерта ще бъде по-прекрасна от всякога с двубоя между Бърнли и Манчестър Сити.

Другият гранд от Манчестър – Манчестър Юнайтед, ще открие сезона с домакинство на Уулвърхямптън. “Червените дяволи” посрещат сезон, изпълнен с високи очаквания. Ерик тен Хаг възроди духа в съблекалнята и обедини футболистите под един общ знаменател на победители. Сега обаче целите са още по-високи и Уулвърхямптън ще бъде първият тест в Английската Висша Лига за Юнайтед. “Вълците”, по подобие на всички останали клубове в Англия, също бяха активни на трансферния пазар и осъществиха някои интересни входящи и изходящи сделки. 

Двубоят ще се изиграе на 14 август от 22:00 българско време. Арената е стадион “Олд Трафорд” и атмосферата се очаква да бъде наелектризираща.

 

Промените в Манчестър Юнайтед

 

Изминалият сезон може съвсем спокойно да се нарече успешен за Манчестър Юнайтед. Никой не очакваше кой знае какви постижение от Ерик тен Хаг в дебютния му сезон начело на “червените дяволи”. Нидерландецът обаче успя да спечели Карабао Къп, както и да класира отбора в Шампионската лига. Разбира се, това нямаше да е възможно без появата на някои ключови футболисти като Лисандро Мартинез и Каземиро, както и възходът на Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. 

Това лято беше от изключително важно значение за това Манчестър Юнайтед да продължи да надгражда и да се развива. Халфовата линия беше допълнително уплътнена с привличането на Мейсън Маунт от Челси. Андре Онана пък замени Давид де Хеа между рамките. Испанецът напусна “Олд Трафорд” като свободен агент след 545 изиграни мача с червената фланелка. Най-много шум обаче имаше около потенциален нов централен нападател, от когото “червените дяволи” изпитваха огромна нужда. Почти сигурно е, че Размус Хойлунд ще води атаката на Манчестър Юнайтед от следващия сезон. Датското острие е спряган за един от най-обещаващите централни нападатели в света. Макар и Юнайтед да плати доста голяма сума за него в размер на 75 милиона евро на Аталанта, 20 годишният Хойлунд се очаква да оправдае очакванията и да се превърне в суперзвезда на “Олд Трафорд”. Очакват се и още входящи, както и изходящи сделки. 

Целите през този сезон през “червените дяволи” са запазване на позицията си в топ 4, както и максимално добро представяне в Шампионска лига. Някой трофей измежду ФА Къп или Карабао Къп също се очаква да е обект на прицел от страна на Юнайтед. Дали могат “червените дяволи” да се борят и за нещо повече? 

 

С какво ще отвърне Уулвърхямптън

 

Със сигурност първият съперник за Уулвърхямптън на старта на Английската Висша Лига няма да е идеален избор за “вълците”. Гостуване на “Олд Трафорд” никога не е лесна задача дори и за най-добрите отбори. 

Промени имаше и в състава на “вълците” през това трансферно лято. Набиращата все повече сили вълна от Саудитска Арабия засегна и Уулвърхямптън. Един от ключовите играчи на Уулвс – Рубен Невеш, беше трансфериран в Ал-Хилал за почти 50 милиона евро. “Вълците” до последно не желаеха да се разделят с Невеш, но получената сума за него ще помогне много на отбора. Раул Хименес пък се присъедини към състава на Фулъм и също напусна Уулвс. Същото се случи и с Жоао Моутиньо и Диего Коща. Моутиньо беше ключова фигура в развитието на отбора, когато се присъедини към редиците на Уулвс през 2018. Португалецът има над 200 изиграни мача за “вълците”. 

Беше осъществен и любопитен входящ трансфер за Уулвърхямптън. Мат Дохърти се завърна при “вълците”, след като през 2020 година напусна в посока Тотнъм. Там обаче Дохърти не играеше най-добрия си футбол и в един момент се озова на скамейката. Сега той се завръща в клуба, в който прекара 10 години. 

Как ще изглежда Уулвс на “Олд Трафорд” и дали ще има още промени в състава преди откриващия двубой за Висшата лига?

 

На какво да залагаме в Betano

 

Напълно очаквано, нашите букмейкъри са поставили Манчестър Юнайтед в ролята на фаворит за спечели двубоя. “Червените дяволи” са с 1.38 коефициент да спечелят първите си три точки. “Вълците” пък са с 8.25 коефициент да поднесат голяма изненада и да спечелят двубоя. Шансът за равенство е оценен на 4.90 коефициент.

Манчестър Юнайтед има и предимство при общо спечелените двубои между тези два отбора в исторически план. От последните 18 мача между Манчестър Юнайтед и Уулвърхямптън 10 са завършили в полза на “червените дяволи”, 4 за Уулвс и 4 равенства. Последната победа на Уулвърхямптън на “Олд Трафорд” дойде на 3 януари 2022 година, когато “вълците” печелят на терена на “червените дяволи” с 1-0 с гол на Жоао Моутиньо. Сега обаче хората на Юлен Лопетеги ще трябва да намерят път към вратата на Манчестър Юнайтед без неговите услуги.

Това съперничество не блести с кой знае колко попадения. 8 от последните 9 двубоя във всички турнири между Манчестър Юнайтед и Уулвс са завършили с 2 гола или по малко. Въпреки това, победата за “червените дяволи” изглежда сигурна. Доста добър е коефициентът за победа на “червените дяволи” и два или по-малко отбелязани гола в мача. “1 и под 2.5” е с 3.70 коефициент в Betano.bg.

Добър вариант за печалби би бил и пазарът “Хендикап”. Манчестър Юнайтед беше почти перфектен на “Олд Трафорд” през изминалата кампания и има потенциал да разгроми Уулвс с помощта на новите си попълнения. “Червените дяволи” да спечелят с три гола или повече (-2) е оценено с 3.50 коефициент.

Ще се случи ли очакваното на “Олд Трафорд” или Ерик тен Хаг отново няма да е доволен от старта на сезона? Не пропускайте шоуто с участието на Манчестър Юнайтед и Уулвърхямптън. Желаем ви ползотворна и успешна седмица и не спирайте да се забавлявате във вълшебния свят на Betano.bg.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ