FIBA 2023: Световно първенство по баскетбол – фаворити, прогнози и коефициенти

18 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
FIBA 2023: Световно първенство по баскетбол – фаворити, прогнози и коефициенти

Световно първенство по баскетбол – 2023 

 

Световното първенство по баскетбол на FIBA 2023 ще бъде 19-ият турнир от Световното първенство по баскетбол на FIBA за мъже. Надпреварата ще бъде под номер две, в която участват 32 страни. Разпределени са в осем групи по четири отбора. За първи път в историята, множество нации ще бъдат домакини. Това са Филипините, Япония и Индонезия. Турнирът ще се проведе в периода от 25 август до 10 септември 2023 година. 

Световното ще служи като квалификация за летните олимпийски игри догодина, където първите два отбора от Северна и Южна Америка и Европа, както и най-добрият отбора от Африка, Азия и Океания, ще се класират заедно с домакина на турнира Франция. 

Испания ще защитава своя трофея от 2019 година, когато победи Аржентина на финала в Пекин – Китай. 

 

Разпределение по групите и фаворитите в тях

 

Както споменахме, груповата фаза съдържа осем групи с по четири отбора във всяка. Нека разгледаме по-детайлно кои са те и кои са фаворитите в тях.

Започваме с група “А”, която събира страните на Италия, Ангола, Доминиканска Република и един от домакините в лицето на Филипините. Тук има два явни фаворита. Един от тях е тима на Италия, която има коефициент от 1.65* в Betano да спечели своята група. Веднага след нея се нарежда Доминиканска Република с 2.45* коефициент за първото място в група “А”. Ангола е тотален аутсайдер, а от Филипините можем да очакваме изненади. 

В група “В” попаднаха отборите на Сърбия, Китай, Пуерто Рико и Южен Судан. Първото място принадлежи на европейската страна като коефициента, който предлага Betano е 1.05*. Борбата за второто място ще е оспорвана като на пръв поглед Пуерто Рико изглежда като основен фаворит за него – 1.95* коефициент. Възможно ли е обаче Китай да обърне нещата в своя полза?

Третата група “С” е мястото, където ще видим големия фаворит в надпреварата. Атрактивната и много силна игра на американците им носи категорични шансове да завършат първи в групата си – 1.04*. Компания на щатите правят още Гърция, Йордания и Нова Зеландия. Въпреки съмнението дали голямата гръцка звезда Янис Антетокумпо ще играе, гръцкият национален отбор има най-големи шансове да премине групата заедно със САЩ. 

В група “D” се намират тимовете на Черна гора, Египет, Литва и Мексико. Първата позиция ще бъде атакувана от Литва и Черна гора. Литва е големия фаворит в тази борба с 1.40* коефициент, докато този за подобно развитие в полза на черногорците е 3.00*.

По подобие на повечето групи, “Е” също разполага с два основни претендента за продължаване към елиминационната фаза. Това са Австралия и Германия. “Кенгуратата” имат коефициент от 1.55* да извоюват първото място, докато този за германците е 2.60*. Това ще бъде и основния спор, тъй като по всичко изглежда, че Финландия и Япония няма да успеят да се преборят за едно от двете места. 

Лука Дончич и неговата Словения пък са с класи над своите съперници в група “F”. Трудно бихме станали свидетели на чудо тук. Кой измежду Кабо Верде, Грузия и Венецуела ще грабне второто място и ще продължи напред? 

Навярно няма да се изненадате, ако кажем, че и група “G” съдържа два категорични фаворита. Това са тимовете на Испания и Бразилия. Испанци са по-класния отбор и затова Betano предлага само 1.20* да завършат първи в предпоследната група. “Селесао” разполага с 1.30* коефициент да продължи в следващия етап, а друго развитие е малко вероятно. 

Последната група “Н” е може би най-равностойната такава. В нея са събрани Франция, Канада, Латвия и Ливан. Като изключим последната, останалите три страни играят качествен баскетбол. Французи и канадци имат леко предимство пред Латвия особено, след като стана ясно, че най-добрият латвийски баскетболист Кристапс Порзингис няма да вземе участие поради контузия. 

Груповата фаза в даден турнир не се слави с голям брой изненади, но такива със сигурност ще очакваме в елиминационния етап. 

 

На какво да залагаме в Betano, изпълни Мисия за 50 Безплатен залог

 

Betano се е уверил да предостави всички мачове от предстоящото 19-то Световно първенство по баскетбол. Освен, че всички мачове ще бъдат налични за залагане, пазарите които можете да откриете в сайта са безброй. 

По-горе посочихме някои от наличните маркети за груповата фаза. Това не е всичко. Betano предлага възможността да заложите на това кой ще завърши трети и съответно четвърти във всяка една група. Тази възможност звучи интересна особено, когато почти всяка група има по две основни държави за класиране напред.

Другите интересни пазари, на които можете да заложите е “Да спечели медал”. Това означава, че избраната от Вас страна е необходимо да се класира в челната тройка. Разбира се, щатите са най-явни носители на медал от всички участници. Веднага след тях се нареждат Франция (2.50*), Канада (3.00*) и Австралия (3.25*). Тук не бива да подценяваме европейския шампион от 2017 година – Словения. Лука Дончич, доста по-опитен и мъдър от тогава, има всички нужни качества да класира страната си в топ 3. Betano предлага коефициент от 3.75* Словения да спечели медал. 

Няма как да не обявим Съединените американски щати за основен фаворит в баскетболен турнир. Въпреки, че много от големите суперзвездите, които сме свикнали да наблюдаваме в НБА не са част от селекцията на Стив Кър, това не отнема от баскетболните качества на самата нация и повиканите състезатели. Шансовете за първото място в турнира на американците се равняват на 1.95* коефициент

Освен всичко това, на сайта ще бъде активна и специална Мисия за събитието, която може да ви донесе до 50 лева Безплатен залог.

Не пропускайте началото на Световното по баскетбол. То започва на 25- август, а първото препятствие пред щатите е Нова Зеландия на следващия ден. Пожелаваме ви късмет, много печалби и незабравима игра в Betano

 

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ