Началото на новия сезон в Англия ще бъде сложено с традиционния сблъсък за Къмюнити Шийлд

31 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Началото на новия сезон в Англия ще бъде сложено с традиционния сблъсък за Къмюнити Шийлд

Къмюнити Шийлд

 

Къмюнити Шийлд е ежегоден футболен мач, който обикновено слага началото на Висшата лига. Тазгодишният сблъсък ще бъде под номер 101 в исторически план. Срещата се играе между победителите от Висшата лига и ФА Къп. Тъй като отборът на Манчестър Сити спечели и двете състезания през сезон 2022/23, техен съперник ще бъде вицешампионът на Премиър Лийг Арсенал. 

“Артилеристите” делят второто място с тима на Ливърпул по най-много спечелени трофеи от Къмюнити Шийлд – 16. Двата отбора изостават единствено на Манчестър Юнайтед, който има 21 “щита” в списъка с отличия. Манчестър Сити е спечелил шест издания на надпреварата. 

“Гражданите” и Арсенал отново ще бъдат сред основите фаворити за спечелване на английската Висша лига, но преди това излизат за друга награда. Кой ще започне сезон 2023/24 с отличие? Мачът ще се проведе на 6 август, неделя, от 18:00 часа, на стадион “Уембли”. 

 

Как ще се отрази лятната подготовка и промените в Манчестър Сити

 

Манчестър Сити изпрати най-добрия си сезон в клубната история. Както споменахме, “небесносините” спечелиха двата най-престижни трофея в Англия – Висша лига и ФА Къп. Но това не беше всичко. “Гражданите” най-накрая успяха да вдигнат трофея от Шампионска лига след толкова неуспешни опити през години под ръководството на Пеп Гуардиола.

Манчестър Сити продължава от там, където спряха миналия сезон, а именно да печелят мач след мач. Нивото им на игра не спада дори и в предсезонната подготовка. Ерлинг Холанд и компания играят своите летни двубои в Япония, а сред победените са вече местният Йокохама и Байерн Мюнхен. 

Както обикновено по време на трансферен прозорец, големите отбори се разделят и привличат нови футболисти. Манчестър Сити не е изключение, даже напротив. Футболистите, които искат да преминат в състава на европейския клубен шампион не са малко. До момента трансферите при “гражданите” не са кой знае колко, но да не забравяме, че все още дори не сме навлезли в месец август. 

Първото голямо име по европейските терени, подписало със Сити, е Матео Ковачич. Хърватинът защитаваше цветовете на Челси и няма да му е нужен период на адаптация във Висшата лига. Жоао Кансело се завърна в състава на шампионите, след като прекара известно време под наем в Байерн Мюнхен. Очаква се скоро Пеп Гуардиола да се подсили с друг хърватин – Йоско Гвардиол.

Сред напусналите най-голямо впечатление прави Илкай Гюндоган. Капитанът, реализирал безкрайно много важни попадения за Ман Сити, напусна в посока Барселона след 8 сезона на “Етихад”. Друг сред основните футболисти разделили се с английската Висша лига е Рияд Марез. Алжирецът е сред многото футболисти поели посока Саудитска Арабия. Бенджамин Менди се завърна в родината си, за да играе за френския Лориент. 

 

Ударно трансферно лято за вицешампиона Арсенал

 

Арсенал прави много силен трансферен прозорец, а има още много време до неговия край. 

Завръщането в групите на Шампионска лига на “топчиите” и силното им представяне през изминалата кампания във Висша лига привлече вниманието на големи имена. Първото голямо ново попълнения в редиците на Микел Артета е Кай Хаверц. Германецът предпочете да смени “синьото” на Челси с друг лондоски клуб. 

Арсенал успя да сложи край на голямата сага къде ще играе английския талант Деклан Райс. Бившият капитан на Уест Хям бе гласен за куп отбори, но накрая реши да подпише с “артилеристите”. 

Арсенал подсили атаката и халфовата си линия. Остана да направи същото и със защитата си. Е, “червено-белите” не се забавиха и с това. На “Емирейтс” бе привлечен Юриен Тимбер от Аякс. Тримата младоци струваха на клуба общо 230 милиона евро. 

От друга страна, изходящите трансфери не са кой колко много. Бившият капитан на тима Гранит Джака подписа с Байер Леверкузен. Пабло Мари пое към италианската Серия “А”, за да играе за Монца, докато Ейнсли Мейтленд-Найлс става свободен агент.

Прогноза и евентуални залози на срещата Манчестър Сити – Арсенал

 

Колкото и странно да звучи Арсенал е един от най-удобните съперници на Ман Сити. “Гражданите” са записали осем поредни успеха срещу лондончани и общо 14 в последните 15 сблъсъка. В този период са паднали 45 попадения, което прави по средно три на мач. 

“Небесносините” са сочени от Betano за фаворити в предстоящия двубой. Победата им се равнява на коефициент 1.75*, докато този за “артилеристите” е 4.35*. Коефициентът на Арсенал е достатъчно висок да се пробва, а техен успех е напълно възможен.

Шансовете за Сити да вдигнат отличието се равняват на коефициент 1.45*, а този за Арсенал е 2.80*. Тъй като тук става въпрос за битка за трофей, в която не са включени продължения, Betano предлага маркет “победа с дузпи”. Двата отбора имат по 7.00* коефициент. 

Пазарът за минимум 3 гола е с коефициент 1.70*, а този за двата отбора да отбележат попадение е 1.65*.

Не пропускайте титаничния сблъсък между Ман Сити и Арсенал, който ще постави началото на поредния спиращ дъха сезон във Висшата лига. Пожелаваме ви успех с играта при нас и не забравяйте да се забавлявате!

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.  

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ