Историята е на страната на Барселона

08 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Историята е на страната на Барселона

Барселона и Олимпиакос ще определят последния участник във Финалната четворка на Евролигата. Двата отбора ще премерят сили в решителния пети мач от четвъртфиналната си серия днес от 22:00 часа в “Палау Блауграна” в Каталуния. Резултатът до момента е 2-2 победи, като победителят от сблъсъка ще си осигури място на полуфиналите на най-силния клубен европейски турнир.

До този момент най-важният факт преди срещата е този, че домакинът е с баланс от удивителното 20-0 в решителни пети мачове в историята на Евролигата. Гостът няма нито една победа в подобни заключителни сблъсъци, което може да даде както доза спокойствие, така и да накара Барса да се отпусне преди началото на мача.

Каталунците обаче бяха тотално надиграни в четвъртия двубой, който бе спечелен от страна на Олимпиакос с разгромното 92:58. Този мач постави много въпроси относно състоянието на “лос кулес”, които не приличаха на себе си. Този техен спад се прояви и при победата над Гран Канария с 95:89 в Лига Ендеса през уикенда – мач, в който Барселона изоставаше с цели 20 точки в третата четвърт, но успя да стигне до успеха след продължение.

Гръцкият гранд пък вече знае как да печели на територията на своя опонент, като успя да го стори в първия двубой от серията. Тогава възпитаниците на Йоргос Барцокас нанесоха първия удар със 77:75.

Очертава се изключително интересен двубой, а коефициентите в Betano са следните – 1.65 за победа на Барселона и 2.30 за успех на Олимпиакос.

ТАГОВЕ