Панатинайкос e длъжен да приключи обрата срещу Макаби

06 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Панатинайкос e длъжен да приключи обрата срещу Макаби

Панатинайкос и Макаби Тел Авив слагат начало на суперседмицата в Евролигата, в която ще гледаме три решителни пети мачове от четвъртфиналните серии в най-силния клубен европейски турнир. “Детелините” са домакини на израелския си опонент във вторник вечер от 21:15 часа в Олимпийския комплекс в Атина.

ПАО си заслужи да стигне до пети мач, след като стигна до фантастичен обрат с крайното 95:88 в четвъртия двубой миналата седмица. Преди началото на срещата гръцкият гранд губеше с 1-2 победи, а в самата среща бе назад със седем точки при 75:82 в средата на последната четвърт. Панатинайкос обаче показа защо е един от колосите в европейския баскетбол и записа серия от 20:6, за да изтръгне победата, да спаси сезона си и да запази надежди за участие във Финалната четворка.

Макаби вече успя да спечели един мач от серията във вражеската територия на Панатинайкос. Това се случи в първия мач, когато израелците триумфираха с 91:87. Тогава те обаче можеха да разчитат на своята звезда Уейд Болдуин, който вкара 15 точки и записа 7 асистенции в срещата. За съжаление, гардът получи контузия, пропусна мачове №2 и №3 и макар че се завърна за четвъртия двубой, той игра само седем минути. Очакванията са че Болдуин няма да може да помогне на съотборниците си на паркета в най-важния мач на отбора си за сезона.

Така Панатинайкос получава домакинско предимство и вероятното отсъствие на голямата звезда на съперника в ключовия двубой. Коефициентът за победа на ПАО е 1.26 в Betano, докато този за успех на Макаби Тел Авив е оценен на 4.05.

ТАГОВЕ