Ще дръпне ли Рилски с 2-0 преди ада в “Балканстрой”?

09 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще дръпне ли Рилски с 2-0 преди ада в “Балканстрой”?

Рилски спортист и Спартак Плевен подновяват съперничеството си в полуфиналите на Националната баскетболна лига. Двата тима излизат за втори път в зала “Арена Самоков”, като срещата започва днес от 19:00 часа.

В първата среща Рилски успя да отвори разлика в третата четвърт, която спечели с 31:18, като останалите периоди бяха равностойни. Домакините отвориха мача с доста слаба успеваемост при стрелбата – 3/16, докато гостите стреляха над 50% от всички зони на паркета. В третата част обаче момчетата на Любомир Киров наложиха волята си чрез важни борби в нападение и добавки, а до края на мача самоковци съумяха да запазят аванса си.

И в двата лагера имаше по една липса в първия двубой. За Рилски аут от сметките беше Александър Янев, докато за плевенчани в игра не се появи титулярният център на тима Талиб Занна. Отсъствието на Занна се усети доста повече, тъй като плевенчани загубиха един от водещите си реализатори и най-добри борци. Очаква се центърът да се завърне в игра за втория двубой, докато при Янев нещата са “ден за ден”.

Рилски все още е без загуба от Спартак като домакин в последните 14 години, като серията на самоковци достигна 27 поредни успеха. Очакванията на специалистите от Betano са Рилски да запише още един успех над своя съперник и да поведе с 2-0, като коефициентът за успех на домакините е 1.16, докато ставката за победа на Спартак Плевен е 4.55.

ТАГОВЕ